Radek123 6 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam. Od jakiegoś tygodnia dosłownie raz na dzień podczas przeglądania internetu nagle komputer się zawiesza.Nie da się nic zrobić, myszka itp nie reaguję.Jest możliwy tylko restart systemu. To samo jest podczas gry.Temp. procesora oraz karty są stanardowe.Skanowałem system w poszukiwaniu wirusów ale nic nie znalazłem.Dodam, że komputer ma ok. 2 tygodnii.Mam zainstalowane najnowsze aktualizacje Windowsa itp.Podkreślam, zdarza się tak dosłownie raz na dzień.Nie może też być to wina ramu i dysku twardego. System: Windows 7 Ultimate.Nie mogę zrobić reinstalla ponieważ nie mam płyty od systemu(co nie zmienia faktu że system jest oryginalny).Czym to może być spowodowane ?Nie chcę wydawać tych 400zł na nowy system ale chyba będę musiał Temp. PC: Idle: Karta graficzna: 36 Procek:39-41 Stres: Karta graficzna: 56-60 Procek:55-62 Pozdrawiam W tytule powinno być ''Nagłe'' sorry Cytuj Link to post Share on other sites
jacent 67 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) niech zgadnę...przeglądarka firefox i zawiesza się głównie na onet ..zaktualizuj przeglądarkę -flash , java..a nie szukasz winy w systemie, no chyba że wina sterowników karty sieciowej, czy wirus .Zresztą zobacz najlepiej co powoduje te awarie w dzienniku zdarzeń nie doczytałem ,że dzieje się to też podczas gry, co nie zmienia faktu zobacz w dzienniku , lub w centrum akcji co powoduje ten stan Edytowane 29 Września 2012 przez jacent Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Zwiększ delikatnie napięcie na ramie - powinno pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Reźlu-mógłbyś napisać mi dokładnie jak to zrobić ? i czy nic przy tym nie zepsuję ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A jaki autorze masz zasilacz i czy nie bawiłeś się może w jakieś OC? Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Zasilacz: OCZ ZS 550W. W OC się nie bawiłem i nie mam zamiaru Chciałem zwiększyć te napięcie ale nie da się kliknąć opcji: ''Dram Voltage''. Cały czas jest ustawione na 1.5V Edytowane 30 Września 2012 przez Radek123 Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Co to za pamięci? Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 DDR3 8 GB 1500MHZ DUAL GEIL EVO VELOCE Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts