Skocz do zawartości

Prośba o ocenę zestawu (max.3000 bez monitora)

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich :)

W najbliższym czasie przymierzam się do złożenia komputera w zasadzie od podstaw. Przeglądam forum już od jakiegoś czasu, czytam recenzje i tematy o sprzęcie aby nabyć jakiejkolwiek wiedzy z jakich komponentów poskładać zestaw. Generalnie ma on służyć do rozrywki gry, filmy. Chciał bym także aby w przyszłości można było go lekko podkręcić kiedy zaczną wychodzić bardziej wymagające tytuły.

Sam stworzyłem coś takiego 8) :

http://www.morele.ne...ry/info/MkRPqU/

za całość na morele 2936,03 po sklepach internetowych 2813.72

Do całości muszę dokupić monitor:

http://www.alternate...35V-BN/942620/?

ew

http://www.x-kom.pl/...2hm-czarny.html

Czy coś w tym zestawieniu mogło by by lepsze / ew tańsze o podobnych parametrach :?:

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

P.S. temat trochę rozjeżdża się z tym co napisałem bo monitor przekroczy 3000 ale chodzi o samą "budę" do tej kwoty :P

Edytowane przez Banan1985

Ogólnie źle nie jest ale lekkie zmiany można zrobić.....

+Cooler CPU którego nie dodałeś.......

Intel Core i5 2500K

AsRock P67 PRO3 (B3)

SilentiumPC Fortis HE1225

Kingston 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 HyperX Grey

Western Digital Blue 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX)

Vertex3D VX7850 2GBD5-2DHX jesli bedzie kasa to zaopatrz się w sapphire.

Lite-On iHAS124-19-C

SilentiumPC Brutus 430 Pure Black USB 3.0 lub Regum L50, CM 690 Advanced.....

XFX Core 550W 120mm 80+

Edytowane przez 06radcho

ja bym bral jednak gigabyte niz vtx ale jak cena bedzie podobna to sapphire zamiast gigabyte ; d ten vtx nie wyglada na wydajnego jesli chodzi o chlodzonko .

Dodatkowo jesli nie interesuje Cie oc to na razie box starczy chociaż po prawdzie lepsza kultura pracy to lepsza żywotność ; D i box troche szumi jednak ; ) co do chlodzenia to fortis/thermaltake contac 29 bp/zalman performa/macho rev 2

Dziękuję wszystkim za (po)odpowiedzi i opinie. Zastanawiam się jeszcze czy właśnie zamiast gigabyte nie włożę saphhire kosztem troszkę tańszej obudowy (brutus 410).

W przyszłości jak napisałem w 1 -wszym poście będę najprawdopodobniej kręcił zestaw. W zasadzie wszyscy polecacie zasilacze 550 podczas gdy ja "wymyśliłem" sobie 600. Czy to 550 w zupełności wystarczy na oc czy jednak zapas mocy będzie jednak pewniejszą opcją?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Banan1985