gunio 0 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Problem polega na tym że nie wiem dokładnie gdzie podłączyć kabelki z obudowy do płyty głównej. Według manuala płyty głównej(strona 17):http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-h61m-s2h_v1.3_e.pdf powinienem mieć kabelki: MSG,POWER SW,HDD LED,RESET SW,CI,POWER LED,SPEAKER. Niestety ale po podłączeniu okazuje się że nie ma kabelków MSG i CI. W dodatku nie wiem gdzie jest "-" a gdzie "+" bo na kabelkach mam jedynie napis KSP i trójkącik z tej samej strony. Może i głupie pytanie ale czy ten trójkącik to "-"? Kabelki są różnego koloru więc opcja "czarny to minus" odpada. Pomoże ktoś? Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Jaka obudowa ? I to, że nie masz jakiegoś kabla do podłączenia z przedniego panelu do płyty głównej nie znaczy, że coś nie będzie działać. Nie każda obudowa posiada MSG i jeszcze rzadziej CI. Edytowane 26 Września 2012 przez Numik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Kable podłączasz napisami do dołu. Na płycie NA PEWNO jest napisane przy pinach co masz gdzie podłączyć a jak nie ma to nie ma 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gunio 0 Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Napisami do dołu-ok. Na płycie jest wszystko napisane tylko po podłączeniu tego co mam okazuje się że nie ma kabelków MSG i CI.Tego CI nie potrzebuję bo to jakiś czujnik otwierania obudowy a MSG? Obudowa ma kilka ładnych lat i nie wiem jaka nazwa. Edytowane 26 Września 2012 przez gunio Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jak już pisałem brak MSG i CI niż nie znaczy, jeżeli tego nie ma to nie ma. Komputer będzie działał normalnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gunio 0 Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ok, panowie. Wszystko jest jak należy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts