jokerpl64 2 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Witam nowy sprzęt dostałem także włączyłem nową gierkę po pół h grania komputer zaczął wyć nie wiem czemu mam taki problem?Jak siedzę na internecie/słucham muzyki itp. to chodzi normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 bo ten tego jak się komputerka bardziej używa to taki pecet wydziela ciepło i w tym momencie wentylatorek wskakuje na wyższe obroty by o to taki ciepły podzespół schłodzić ;p Cytuj Link to post Share on other sites
jokerpl64 2 Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nie rób ze mnie debila... Aż na takie obroty wchodzi że przez słuchaweczki na uszeczkach słychać?Ciekawostka. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 to otwórz go i zobacz co jest ... włącz occt najpierw potem furmark i sprawdź co jest winne Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Witaj. Autor:Podaj konfig komputera wraz z zasilaczem/marka/moc Jakie chlodzenie procesora? AMD- szkoda slow...... Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nie rób ze mnie debila... Aż na takie obroty wchodzi że przez słuchaweczki na uszeczkach słychać?Ciekawostka. A zdziwisz się niektóre referencyjne chłodzenia na prockach czy na grafikach potrafia narobić sporo hałasu :-) Kiedyś miałem referenta gtx470 od gigusia i pod obciążeniem spokojnie mogła zagłuszyć odkurzacz. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 a ja miałem dwa referenty HD 6970 i co miałem powiedzieć jak turbina rozpędziła się i to dość mocno dźwięk był *****iaszczy przynajmniej było słychać że komp działa Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 :-) A jak by był bardziej poręczny to spoko za suszarkę do włosów mógłby służyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Puka Uma In Speluna 0 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Connect3d hd4850 tak głośno chodzi że oc*pieć idzie. Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 ale szczerze, sprzedając X2 HD 6970 i kupując HD 7970 byłem do przodu o 200 zł i do tego zwiększyła mi się wydajność No to fajna historia kolego. Do autora: jakiego typu jest to dźwięk? Szum, stukanie, a może cała buda wpada w rezonans? Najlepiej otwórz i sprawdź, czy jakiś fachowiec wszystko ładnie podokręcał (dysk), no i czy żaden kabel nie obija o wentylatory. Cytuj Link to post Share on other sites
jokerpl64 2 Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Raczej szum ale jak na razie to była akcja jednorazowa Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Moja rada taka jak masz Afterburnera (jak nie to zainstaluj) i usłyszysz że komp zaczyna chałasować wyłącz giere i sprawdź na wykresach temperature oraz do jakich obrotów chłodzenie na grafice się rozkręca. Piszesz że komp nowy więc raczej to nie problem zanieczyszczenia kurzem chłodzenia. Zawsze też można edytować ustawienia obrotów wentylatora. Może też hałasować wentyl na procku lub w zasilaczu. Najpierw jednak sprawdź grafikę. Edytowane 25 Września 2012 przez sentiel28 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts