Inimis 0 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Witam !Szukam chłodzenia aby wykręcic swój procesor na 4,2 Gh badź więcej proszę was użytkownicy o pomoc w doborze tego chłodzenia.CPU: Intel i5 2500KObudowa: CM HAF 912 plusBudżet 200 zł (cooler) 40 zł (pasta)Zastanawiam się na Scythe Yasya , xigmatek prime albo thermalright macho.Proszę o poradę który z tych trzech modeli będzie najwydajniejszy ten xigmatek bardzo dobrze wypadł w tym Xigmatekteście.Jeżeli Macho to która wersja jest bardziej wydajna 120 czy standard ?Pozdrawiam,Dominik Edytowane 21 Października 2013 przez dodo24x Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Jeśli ma być i wydajnie i cicho to albo Prime albo HR-02 Macho rev. 2 (test, test). Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 i5 2500K to nie jest zbyt wielka gorączka. Możesz jeszcze dodać SPC Fortisa, albo Thermaltake Contac 29 BP, gdybyś chciał zaoszczędzić kilka zł. Co do past - ja używam Zalmana STG-2 i jestem bardzo zadowolony. Za swoje pieniądze, świetnie odprowadza ciepło. Są lepsze (czytałem test) za podobne pieniądze, ale tą sprawdziłem sam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 @ UP Po mocniejszym OC to już taki chłodny ten procesor nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Polecam Ci chłodzenie które wyszukałem przeglądając internet przez dwa miesiące. Venomous X. Ładujesz na niego wentylator 120mm, rozkręcasz go do 1200rpm i kręcisz procesor ponad 5GHz jak da radę. 4.2GHz to z bezgłośnym 800rpm wentylatorem da radę. U mnie zestaw chłodzący sprawuje się idealne. Cytuj Link to post Share on other sites
Inimis 0 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Polecam Ci chłodzenie które wyszukałem przeglądając internet przez dwa miesiące. Venomous X. Ładujesz na niego wentylator 120mm, rozkręcasz go do 1200rpm i kręcisz procesor ponad 5GHz jak da radę. 4.2GHz to z bezgłośnym 800rpm wentylatorem da radę. U mnie zestaw chłodzący sprawuje się idealne. Interesująca propozycja będzie wydajniejsze od Macho i xigmatek prime ? I Jaki wentylator byś polecił ten 1200 rpm ? Jeśli ma być i wydajnie i cicho to albo Prime albo HR-02 Macho rev. 2 (test, test). Który z tych coolerów będzie bardziej wydajny ? Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Dominik Koselski Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts