luszko 0 Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Hej, poszukuję dobrego projektora do oglądania filmów w domu i do prezentacji w firmie. Chciałbym wydać max. 1500zł. Z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
grinderxxx 0 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 podłączam się do pytania.... czy taki sprzęt sprawdzi sie do kina domowego i gier z konsoli/komputera? http://allegro.pl/projektor-lg-hx300g-polecamy-i2674922107.html Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jeśli chodzi o prezentacje - czemu nie? Ale do domu (filmy, gry) nie schodził bym poniżej fullHD 1080p. Tak duży obraz w tak niskiej rozdzielczości nie będzie zachęcający. Cytuj Link to post Share on other sites
grinderxxx 0 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jeśli chodzi o prezentacje - czemu nie? Ale do domu (filmy, gry) nie schodził bym poniżej fullHD 1080p. Tak duży obraz w tak niskiej rozdzielczości nie będzie zachęcający. Mógłbyś może podsunąć jakiś model warty uwagi? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Chętnie - gdybym tylko miał rozeznanie. Niestety tak nie jest, dlatego nie chcę polecać czegoś o czym nie mam pojęcia. Gdybym coś miał to bym podrzucił w pierwszym komentarzu Kwestia rozdzielczości czy technologii to jedno, a godne modele to zupełnie inna bajka. Cytuj Link to post Share on other sites
yashek 0 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Sam jakiś czas temu rozglądałem się za projektorami w podobnym zakresie. Najważniejsze to by napisać w jakiej odległości chcesz trzymać projektor od ściany i jakiej wielkości chcesz uzyskać obraz. Bez tego nie ma co nawet ruszać z podawaniem modeli. Co do "nie schodziłbym poniżej fullHD" to powiem, że grałem u kolegi na projektorze z jego uczelni (cena ok 2k) o rozdziałce 1024x768 i na białej ścianie w ciemnym pokoju wyglądało to na prawdę super (był problem z ratio, ale to akurat kwestia konfiguracji). Inna sprawa, że był(a) to Ligue of Legends Edytowane 2 Października 2012 przez yashek Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 LoL na 100 calach to jest to! Tak na poważnie w szkole odpalaliśmy Carbona w tej rozdziałce, i mimo iż mieliśmy w sali dobre rolety to nie wyglądało to zbyt fajnie. Stąd moje zdanie o FullHD. Cytuj Link to post Share on other sites
yashek 0 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Ja jeszcze tylko dodam, że 3 miesiące temu nie było na rynku fullHD projektorów w takiej cenie, także do 1500zł do prezentacji i filmów* jak najbardziej coś się znajdzie (ale trzeba podać parametry odległości i wielkości obrazu by coś wybrać) ale do bardziej wymagających gier to już raczej nie. * przy założeniu, że nie chcesz fullHD ofc Edytowane 2 Października 2012 przez yashek Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts