Skocz do zawartości

Czy mogę rozwinąć kompa na tej płycie?

Recommended Posts

Witajcie

Mak nie najnowszego kompa i jakoś będę musiał go rozwinąć... i pojawia się pytanie, czy się da :) Chciał bym wymienić głównie grafikę i dorzucić ramu tylko czy płyta to udźwignie.

Płyta jaką mam to: MSI MS-7502

myślałem o karcie graficznej GTX 650, niestety na więcej mnie nie stać (ok 500zł) p.s. zajmuje się głównie grafiką i obróbką zdjęć no i pograć trochę też lubie.

No i czy płyta udźwignie kośći RA4 4GB

Aha a procej jaki mam to Intel core 2 quad q6600 2,33mhz ... myślę że jeszcze powinien pociągnąć trochę

Z góry dzięki za rady

Składaj pod LGA 1155

Procesor: Intel Pentium G850 258zł

Płyta główna: Gigabyte H61MA-D2V ~190zł

Karta graficzna: Sapphire Radeon GHz EDITION HD7770 1GB 487zł

RAM: GoodRam 8GB 1333MHz CL9 ~ 170zł

Zasilacz: Jaki masz akutalny ? Marka Model i Moc

Chyba ze masz więcej kasy to pisze to złożymy coś lepszego

Ciekawe zestawienie, tylko czy procek który mam (core 2 quad q6600) nie jest lepszy od G850? zawsze to na procku bym zaoszczędził... :) Zasilacz to jakaś chińszczyzna, nie wiem dokładnie, ale więcej niż 400w nie będzie.

No a co do ceny to faktycznie gdzieś w okolicach 1000 jak się zmieszcze będzie git (oczywiście + -) jak będzie ciut więcej to przeżyje.

Ogólnie to potrzebuje kompa do czasami dość mocno wymagających programów graficznych (zresztą zdaje sobie sprawę że za tą cene potwora nie złożę) :)

Lepiej kupić lepszą płytę i cpu z integracyjną grafiką. Pozbierać pieniądze na Kartę graficzną w późniejszym czasie. No i wiadomo dużo pamięci jak do grafiki. Czyli jeszcze raz CPU, P.Gł. RAM 8 GB lub więcej i zasilacz. W tym układzie najwięcej się oszczędza na karcie graficznej.

Można by rozważyć opcję z aktualnym guadem g6600 tyle że karta graficzna by sporą część zjadła ,zasilacz no jak tutaj powiedziane dużo pamięci RAM. Wybrać płytę z DDR3 a po jakimś czasie wymienić Płytę i procek, pamięć zostaje.

Mam nawet Płytkę do sprzedania Gigabyte H61 gwarancja. Na prywatnie można by się dogadać. Na pewno byłoby taniej niż w sklepie.

Edytowane przez seele