Atopos 0 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witajcie Mak nie najnowszego kompa i jakoś będę musiał go rozwinąć... i pojawia się pytanie, czy się da Chciał bym wymienić głównie grafikę i dorzucić ramu tylko czy płyta to udźwignie. Płyta jaką mam to: MSI MS-7502 myślałem o karcie graficznej GTX 650, niestety na więcej mnie nie stać (ok 500zł) p.s. zajmuje się głównie grafiką i obróbką zdjęć no i pograć trochę też lubie. No i czy płyta udźwignie kośći RA4 4GB Aha a procej jaki mam to Intel core 2 quad q6600 2,33mhz ... myślę że jeszcze powinien pociągnąć trochę Z góry dzięki za rady Cytuj Link to post Share on other sites
2500k 23 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 zmien plyte kup chłodzenie i kręć procka. potem pomyślimy o karcie Cytuj Link to post Share on other sites
Atopos 0 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Krótko i treściwie... tylko jaką płytę? i jakie chłodzenie? Cytuj Link to post Share on other sites
Beznogi 97 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Składaj pod LGA 1155 Procesor: Intel Pentium G850 258zł Płyta główna: Gigabyte H61MA-D2V ~190zł Karta graficzna: Sapphire Radeon GHz EDITION HD7770 1GB 487zł RAM: GoodRam 8GB 1333MHz CL9 ~ 170zł Zasilacz: Jaki masz akutalny ? Marka Model i Moc Chyba ze masz więcej kasy to pisze to złożymy coś lepszego Cytuj Link to post Share on other sites
Atopos 0 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ciekawe zestawienie, tylko czy procek który mam (core 2 quad q6600) nie jest lepszy od G850? zawsze to na procku bym zaoszczędził... Zasilacz to jakaś chińszczyzna, nie wiem dokładnie, ale więcej niż 400w nie będzie. No a co do ceny to faktycznie gdzieś w okolicach 1000 jak się zmieszcze będzie git (oczywiście + -) jak będzie ciut więcej to przeżyje. Ogólnie to potrzebuje kompa do czasami dość mocno wymagających programów graficznych (zresztą zdaje sobie sprawę że za tą cene potwora nie złożę) Cytuj Link to post Share on other sites
seele 21 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Lepiej kupić lepszą płytę i cpu z integracyjną grafiką. Pozbierać pieniądze na Kartę graficzną w późniejszym czasie. No i wiadomo dużo pamięci jak do grafiki. Czyli jeszcze raz CPU, P.Gł. RAM 8 GB lub więcej i zasilacz. W tym układzie najwięcej się oszczędza na karcie graficznej. Można by rozważyć opcję z aktualnym guadem g6600 tyle że karta graficzna by sporą część zjadła ,zasilacz no jak tutaj powiedziane dużo pamięci RAM. Wybrać płytę z DDR3 a po jakimś czasie wymienić Płytę i procek, pamięć zostaje. Mam nawet Płytkę do sprzedania Gigabyte H61 gwarancja. Na prywatnie można by się dogadać. Na pewno byłoby taniej niż w sklepie. Edytowane 21 Września 2012 przez seele Cytuj Link to post Share on other sites
Atopos 0 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 W sumie racja, dobra płyta z grafiką i cpu, więc co byś radził? Jaka grafikę ma ta H61? ewentualnie jakie inne opcje no i jaki procek do tego? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts