arekdbz 13 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam. Zainstalowałem dzisiaj 3dmark 11 aby przetestować nowiutkiego GTX670 (najnowsze stery) i mam z nim same problemy. ALbo wyskakują błędy, albo pojawia się czarny ekran i gubi sygnał video (trzeba restartować). Wczorajsze testy w Vantage przechodziły bezproblemowo. Błędy dotyczą dx11, utraty kontroli 3dmarka nad klawiaturą i myszką o0 i więcej nie pamiętam Pobrałem nowego dx 11 ale niby już go mam zainstalowanego. W takim razie co moży być nie tak ? Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Nie zabardzo rozumiem w czym problem. Jeżeli odpalasz smarka i po kilku chwilach się on wyłącza znaczy, że GPU jest przetaktowane, też tak miałem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jak wyżej. Jaki to dokładnie model karty ? Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Gigabyte gtx 670 OC windx3. Ja na razie nic nie ruszałem. Wszystko jest fabrycznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 podaj no częstotliwość taktowania rdzenia GPU (sparwdzisz w gpu-z) i opisz dokładniej problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A jaki zasilacz ? Wrzuć jakiś shot z msi afterburner lub czegoś podobnego, żebyśmy mogli zobaczyć te takty. Na wszelki wypadek. Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 http://imageshack.us/a/img585/4349/gpuscreen.jpg Uploaded with ImageShack.us Zasilacz Tagan 2-force series II U33 Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Zegary są w jak najlepszym porządku. @effendi, pytałeś o zasialcz: http://www.komputron...eries_500W.html i chyba wszystko się zgadza.. chociaż nie wiem co to ma do smarka, może po prostu nie wyrabia Edytowane 19 Września 2012 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A temperatury karty pod obciążeniem ? Chociaż z opisu wydaje mi się, że to raczej błąd programowy. Odpal Heavenea 3.0 i pomiel go trochę. Czy w grach problem też występuje ? Jaki jest dokładnie komunikat błędu smarka. Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Hmm. No właśnie w stalkerze call of pipat też są jakieś problemy i singla bf3 też. Czarny ekran i koniec i trzeba było przez menadżera urządzeń zamykać. Natomiast Multi działa bez problemu. Zaraz jeszcze sprawdzę czy dalej się tak dzieje w stalkerze. Tak, dalej tak się dzieje. A więc to może problem sterowników NV ? No tak, teraz przeszło 2 testy i podczas trzeciego wywaliło http://imageshack.us/a/img440/2016/40278504.jpg Uploaded with ImageShack.us Dodatkowo pojawiła się chmurka głosząca, że sterowniki przestały działać. Edytowane 19 Września 2012 przez arekdbz Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Miałem taki sam problem, gdy zrobiło test nie chciało pokazać wyników - tzreba zmienić przeglądarke. Gdy wogle nie chce skończyć testu - przetaktowana karta lub problemy z frameworkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zdecydowanie winna jest karta graficzna. W heaven benchmark też się wiesza. Bf3 to samo. Wyczytałem (na benchamarku ), że na gigabytach mogą występować problemy ze stabilnością. Dlatego wydali nowe BIOS'y. Ja mam obecnie wersję f4. Zaktualizuję do f12 i zobaczymy czy pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts