asus44 21 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam kupilem nie dawno Toshibe a100 dokladnie taka http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=3234 , dodalem pamiec na 2gb oraz nowy dysk , chce zmienic procka wyczytalem ze najszybsze jakie moge wsadzic to pentiumy m , mam na oku pentium m 760 , czy po przesiadce z tego celeronka odczuje roznice w wydajnosci i czy bede musial majstrowac cos z biosem lub cos podobnego , czy tylko wsadzam innego procka i system sam wszystko ustawia z gory dzieki za odp Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Prawdopodobnie powinno latać bez ingerencji w bios. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wymiana na Pentium M jest bezsensowna, ale do A100 (Socket M) wchodzi spokojnie Core 2 Duo Cytuj Link to post Share on other sites
asus44 21 Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Kolego Gtxxor czy aby na pewno takiego procka chodzi o Core 2 Duo moge kupic do tego lapka , bo wyczytalem na innym forum ze pasowal bedzie tylko pentium m , nieznam sie totalnie a niechce wydac kasy a potem zeby nie pasowal, czy aby na pewno ten procek podejdzie a jesli tak to jakiego zakupic z gory dzięki , http://www.elektroda...pic1504605.html Koledzy jest ktos kto moze mi napisac czy kolega Gtxxor ma racje , i dobrze to wyjsnic Edytowane 19 Września 2012 przez asus44 Cytuj Link to post Share on other sites
radelgar 200 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Istnieją trzy wersje tego gniazda elektronicznie niekompatybilne, ale wizualnie identyczne: dla Pentium III-M (wydana w 2001 roku), dla Pentium M oraz Celeron M 3xx (najpopularniejsza wersja gniazda, wydana w roku 2003), wersja kompatybilna z Socket M dla procesorów Intel Core, Core 2, Celeron M 4xx i 5xx. Cytuj Link to post Share on other sites
asus44 21 Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Czyli jesli mam celeronka m380 to core 2 duo mi nie podejdzie, tylko jak pisalem na początku moge wlozyc pentium m zgadza sie ???? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dobra znalazłem instrukcję serwisową do A100 u siebie... jeżeli masz chipset ATI (można rozpoznać po tym, iż układ graficzny to Xpress 200) to tylko Celeron M / Pentium M. Późniejsze modele A100 z GM945 mają nowszą rewizję socketu i wówczas można spokojnie ładować Core 2. Btw. wymiana Celka M, na Pentium M jest... bezsensowna. No chyba że dostaniesz tego Pentiaka za dyszkę lub dwie Cytuj Link to post Share on other sites
asus44 21 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Kolego Gtxxor mam Xpress200 wiec pozostaje mi wymiana tylko na pentium m , chyba sie jednak zdecyduje ten pentium jest duzo wyzej taktowany i ma wiecej pamiec L2 , z tego co wyczytalem to wydajnosc powinna byc wyczuwalna, ale ten bios nie daje mi spokoju czy nie bede musial go w zaden sposob uaktualniac lub cos podobnego bo kompletnie sie na tym nie znam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts