Skocz do zawartości

zmiana procka w laptopie

Recommended Posts

Witam kupilem nie dawno Toshibe a100 dokladnie taka http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=3234 , dodalem pamiec na 2gb oraz nowy dysk , chce zmienic procka wyczytalem ze najszybsze jakie moge wsadzic to pentiumy m , mam na oku pentium m 760 , czy po przesiadce z tego celeronka odczuje roznice w wydajnosci i czy bede musial majstrowac cos z biosem lub cos podobnego , czy tylko wsadzam innego procka i system sam wszystko ustawia z gory dzieki za odp

Kolego Gtxxor czy aby na pewno takiego procka chodzi o Core 2 Duo moge kupic do tego lapka , bo wyczytalem na innym forum ze pasowal bedzie tylko pentium m , nieznam sie totalnie a niechce wydac kasy a potem zeby nie pasowal, czy aby na pewno ten procek podejdzie a jesli tak to jakiego zakupic z gory dzięki , http://www.elektroda...pic1504605.html

Koledzy jest ktos kto moze mi napisac czy kolega Gtxxor ma racje , i dobrze to wyjsnic

Edytowane przez asus44

Dobra znalazłem instrukcję serwisową do A100 u siebie... jeżeli masz chipset ATI (można rozpoznać po tym, iż układ graficzny to Xpress 200) to tylko Celeron M / Pentium M. Późniejsze modele A100 z GM945 mają nowszą rewizję socketu i wówczas można spokojnie ładować Core 2.

Btw. wymiana Celka M, na Pentium M jest... bezsensowna. No chyba że dostaniesz tego Pentiaka za dyszkę lub dwie :P

Kolego Gtxxor mam Xpress200 wiec pozostaje mi wymiana tylko na pentium m , chyba sie jednak zdecyduje ten pentium jest duzo wyzej taktowany i ma wiecej pamiec L2 , z tego co wyczytalem to wydajnosc powinna byc wyczuwalna, ale ten bios nie daje mi spokoju czy nie bede musial go w zaden sposob uaktualniac lub cos podobnego bo kompletnie sie na tym nie znam