krzysio85 0 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Witam postanowiłem zmienic sprzet płyte gł procesor i ram ,grafike http://www.komputron...k_Z77_PRO3.html http://www.komputron...40_GHz_BOX.html http://www.komputron..._Vengeance.html co o tym myslice raczej upieralbym sie na pci ex 3.0 procesor z seri ivy bo widziałem ze sa wydajniejsze od sandy i chciałbym te podzespoły zakupic max do 1400 zł .Grafike raczej 7870 tylkoniewiem jakiego producenta te z fabrycznym oc 1100/1280 sa poruwnywalne do 79.. i na grafike max 950 zł Pozdrawiam i czekam na wasza pomoc Ps. zasialcz mam raczej jeszcze dajacy rade feel 3 500 roczny ale z czasem bedzie trzeba go wymienic proc płyte ram chciałbym kupic w komputroniku ale niekoniecznie jesli była by gigantyczna roznica Edytowane 17 Września 2012 przez krzysio85 Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Po pierwsze odradzam zakupy w tym sklepie bo ceny są nie adekwatne, po drugie tego procesora nie podkręcisz bo to jest wersja bez literki K po trzecie zasilacz jest do wymiany, Feel to urządzenie zasilaczopodobne . PCI-Express 3.0 praktycznie nic nie daje (różnica w wydajności to 1 %) co do SB i IB to zegar w zegar się zgadza IB jest szybsze ale gorzej się podkręca przez wyższe temperatury. Edytowane 17 Września 2012 przez ProXimo Cytuj Link to post Share on other sites
krzysio85 0 Napisano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) a jakieś propozycje? Wiem ze bez k ale chodzi o skromny budżet 1400 zł na płyte ram i procesor raczej nie bede brał udziału w konkursach oc i podkręcenie o pare mhz za kilka lat starczy dla Kowalskiego a pciex i z77 wydaje mi się przyszłościowe przy ivy a w komputroniku będę miał jakieś ulgi , a jesli chodzi o grafike to faktycznie ceny sa nieadekwatne i strasznie skaczą tam Edytowane 17 Września 2012 przez krzysio85 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 a jakieś propozycje? Wiem ze bez k ale chodzi o skromny budżet 1400 zł na płyte ram i procesor raczej nie bede brał udziału w konkursach oc i podkręcenie o pare mhz za kilka lat starczy dla Kowalskiego a pciex i z77 wydaje mi się przyszłościowe przy ivy a w komputroniku będę miał jakieś ulgi , a jesli chodzi o grafike to faktycznie ceny sa nieadekwatne i strasznie skaczą tam Zestaw w zasadzie ok ale ja bym na Twoim miejscu dołożył stówe i wziął 3570k. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Poczekaj i kup pozniej, albo kup gorsze i tansze, ale zasilacz wymien koniecznie. Z zasialczami to jest tak, ze generalnie one nie graja i nie odczujesz roznicy pomiedzy szajsem, a porzadnym i drogim dlatego ludzie wybieraja szajs. Tylko ze ten szajs po pierwsze zuzywa wiecej pradu, a po drugie i najwazniejsze istnieje spora szansa ze sie spali i zabierze ze soba na smietnik polowe komputera. Tak wiec jezeli chcesz ryzykowac nowym drogim sprzetem ze dziadowski pseudozasilacz go rozwali to Twoja sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysio85 0 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 zasilacz wymienię na bank ale to musi odrobinę poczekać (mam cicha nadzieje ze nic sie niestanie ) a co do grafiki jaka byście polecili do 950 zł radeon 7870 wypada najlepiej ajesli on to jakiego producenta Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 zasilacz wymienię na bank ale to musi odrobinę poczekać (mam cicha nadzieje ze nic sie niestanie ) a co do grafiki jaka byście polecili do 950 zł radeon 7870 wypada najlepiej ajesli on to jakiego producenta Ja bym brał Sapphire. Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Jak 7870 to Sapphire albo Gigabyte Windforce x3. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysio85 0 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 wiem ze się powtarzam ale którą bysie wybrali i dlaczego troszeczkę się uparłem na z77 i ivy b bo wydaje mi się ze to będzie dobre połączenie http://www.komputronik.pl/product/155065/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/MSI_Z77A_G43_G3_.html http://www.komputronik.pl/product/158744/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Asrock_Z77_PRO3.html Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc a jesli chodzi o grafikę to się zdecydowałem gigabyte http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7870-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-84-556221.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=556221 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Niech Ci feel laskawym bedzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Nie bierz kości z 1866mhz, bo i tak różnicy zauważysz, a możesz mieć jedynie problemy ;>. Raz tu taki temat się przewinął i koleś miał problem z ramami o takim taktowaniu. Dlatego ja wolę zwykłe 1600mhz. Płyta z tych dwóch podanych, to MSI. HD7870 od Gigabyte będzie super i możesz ją śmiało brać. Jednak sklep bym zmienił, bo jak dobrze pójdzie, to zaoszczędzisz i na zasilacz może wystarczy . Tylko czekać kiedy ta bomba zegarowa wybuchnie zwana przez innych "zasilaczem". Cytuj Link to post Share on other sites
krzysio85 0 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) A czemu nie asrock ?? technicznie gorszy czy po prostu brak Polskiego serwisu bo widziałem ze raczej ludzie bardziej sa za msi czy mogłbym prosic o jakies szczegoły ,ale pójdę za większością i wezmę msi ( w komputroniku po rabacie wychodzi mi tyle samo co na morele oczywiscie za płyte proca i ram ) a tak na marginesie co myslicie o tym systemie który odłącza grafike zewnętrzna i korzysta ze zintegrowanej jesli niema potrzeby i czy msi go ma bo nie znalazłem a to wydaje mi sie *****istym rozwiązaniem i energooszczędnym Edytowane 19 Września 2012 przez krzysio85 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts