Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dopiero co pytałem Was jaką kartę kupić, gdyż mam problem z swoją.

Zadko udaje sie wlaczyc komputer - klika tak jakby sie restartował w kółko, później załapuje a windows i tak nie dogrywa się do końca. Po przełożeniu prymitywnego GeForce6200 wszystko działa.

Gdy wkładam spowrotem swojego HD4870 windows w trybie awaryjnym wypluwa problem ze sterownikiem grafiki....

Niby wszystko jasne, że coś się wydarzyło z grafiką....

ALE....

Teraz przełożyłem ją do drugiego PCIE na płycie (Gigabyte EP45 DS3), który pracuje z szybkością x8 i wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku (mimo podkreconego proca itd). Więc o co chodzi? Czyżby uszkodzona płyta główna jednak? A może mimo wszystko grafika, która po przełożeniu w PCIE x16 odmawia współpracy ?

Grafika to Gigabyte HD4870 1GB

Proszę o info czy mieliście do czynienia z podobnym problemem.

Na drugim kompie z dziwną starą płytą główną posiadającą AGPx8+PCIEx8 Asrocka ta grafika działa niby normalnie. Nie mam jak jej sprawdzić w innym kompie na PCIx16.

Proszę o pomoc :/

Chciałbym uniknąć faktu wydania 750zł na HD7850 i nie rozwiązania problemu :/

Edytowane przez quilkhak
  • 1 miesiąc temu...

no dobra, wiem teraz coś więcej.

Po wsadzeniu 9800GT do PCIE16 wszystko dzialalo normalnie, ale...

Po ponownym przelozeniu mojego "wadliwego?" ATI HD4870 w PCIE16 tez niby dziala normalnie, tj. daje sie uruchomic komputer i sie nie wiesza, ale...

no i tu najśmieszniejsze....

SKYRIM, ustawienia default dla tego systemu + FXAA, Anizox8, AAx8

ATI HD4870 PCIE16 - 22-32FPS i takie dziwne urywanie/przestoje grafiki

ATI HD4870 PCIE8 - 60FPS, zadko spada ponizej. Te same ustawienia.

O co chodzi?

Ta sama plyta, ten sam komp, te same ustawienia zupelnie inna szybkość w porcie ktory powinien byc wolniejszy....

Uszkodzona plyta czy dziwna usterka grafiki... ?