quilkhak 0 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Dopiero co pytałem Was jaką kartę kupić, gdyż mam problem z swoją. Zadko udaje sie wlaczyc komputer - klika tak jakby sie restartował w kółko, później załapuje a windows i tak nie dogrywa się do końca. Po przełożeniu prymitywnego GeForce6200 wszystko działa. Gdy wkładam spowrotem swojego HD4870 windows w trybie awaryjnym wypluwa problem ze sterownikiem grafiki.... Niby wszystko jasne, że coś się wydarzyło z grafiką.... ALE.... Teraz przełożyłem ją do drugiego PCIE na płycie (Gigabyte EP45 DS3), który pracuje z szybkością x8 i wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku (mimo podkreconego proca itd). Więc o co chodzi? Czyżby uszkodzona płyta główna jednak? A może mimo wszystko grafika, która po przełożeniu w PCIE x16 odmawia współpracy ? Grafika to Gigabyte HD4870 1GB Proszę o info czy mieliście do czynienia z podobnym problemem. Na drugim kompie z dziwną starą płytą główną posiadającą AGPx8+PCIEx8 Asrocka ta grafika działa niby normalnie. Nie mam jak jej sprawdzić w innym kompie na PCIx16. Proszę o pomoc Chciałbym uniknąć faktu wydania 750zł na HD7850 i nie rozwiązania problemu Edytowane 17 Września 2012 przez quilkhak Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Jeśli inna karta pod obciążeniem działa bez problemu to możliwe że coś jest z kartą, ale dziwne że po włożeniu do drugiego pcie działa bez zarzutu . Edytowane 17 Września 2012 przez ProXimo Cytuj Link to post Share on other sites
quilkhak 0 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dam znać na początku października - będę miał pod ręką innego kompa z PCIEx16 i zobaczymy czy karta działać będzie normalnie, jak nie to mobo do wymiany.... Cytuj Link to post Share on other sites
quilkhak 0 Napisano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2012 no dobra, wiem teraz coś więcej. Po wsadzeniu 9800GT do PCIE16 wszystko dzialalo normalnie, ale... Po ponownym przelozeniu mojego "wadliwego?" ATI HD4870 w PCIE16 tez niby dziala normalnie, tj. daje sie uruchomic komputer i sie nie wiesza, ale... no i tu najśmieszniejsze.... SKYRIM, ustawienia default dla tego systemu + FXAA, Anizox8, AAx8 ATI HD4870 PCIE16 - 22-32FPS i takie dziwne urywanie/przestoje grafiki ATI HD4870 PCIE8 - 60FPS, zadko spada ponizej. Te same ustawienia. O co chodzi? Ta sama plyta, ten sam komp, te same ustawienia zupelnie inna szybkość w porcie ktory powinien byc wolniejszy.... Uszkodzona plyta czy dziwna usterka grafiki... ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts