Skocz do zawartości

radeon 7870 vs geforce gtx 660

Recommended Posts

Witam. W zeszłym tygodniu miałem zamówić nowy komputer, ale coś mnie tknęło i stwierdziłem, że zaczekam na premierę gtx 660. No i właśnie tu się zaczął problem, bo byłem do tej pory pewny kupna radeona, ale patrze na testy i wychodzi, że są to równorzędne karty, nawet z lekką przewagą gtxa (szczególnie w rozdziałce 1680x1050, a w takiej będę grał). Do tego geforce ma physx i jest o 100zł tańszy (ceny z agito.pl). Z drugiej strony i tak dominują opinie, że radeon jest lepszy. No i tu jest moje pytanie - co wy o tym myślicie, bo ja szczerze mówiąc jestem w kropce i nie mam pojęcia co kupić.

Edytowane przez greatwhitedope

Wybierz co lubisz, różnica między nimi w większości przypadków nie będzie zauważalna. Wybierz sobie tę która po prostu więcej oferuje, czyli na przykład, która ma lepsze chłodzenie, cenę itd.

Edit. Jeśli za bardzo nie wiesz czym się sugerować to ważne, żebyś też podał linki dokładne do kart bo modeli jest od groma :). Wtedy łatwiej nam będzie Ci powiedzieć, która z nich wypadnie lepiej.

Edytowane przez C r 0 w

Jeśli chodzi o modele konkretnych producentów to jestem w stanie sobie sam coś dobrać. Do tej pory byłem zdecydowany na radeona 7870 twin frozr 3 oc od msi. Jeśli chodzi o temat to bardziej mi chodziło o porównanie samych gpu.

@UP

Gigabyte odpada jeśli chodzi o radeony, bo za dużo się naczytałem o problemach z nimi. Nie chcę od razu po kupnie karty oddawać ją na gwarancję.

Edytowane przez greatwhitedope
Gość rezerwuar

Poczekaj jeszcze chwile, amd musi teraz obniżyć cene 7870 mniej więcej do poziomu 660- bo jak wynika z testów na wielu portalach to ta sama wydajność. Poprzeglądaj recenzje i sam wybierz. Ja sam jestem na kupnie karty tylko czekam aż 7850 jeszcze bardziej stanieje a stanieje na pewno.

Ja również poczekał bym na obniżki cen , pomijając ten fakt wybrał bym oczywiście radeona 7870 ze względu na dużo wyższą wydajność po oc obydwu kart i mniejsze spadki w fps , gtx660 TI miał bardzo duże spadki w minimalnym fps ostatnio dość głośno zrobiło się o tym na forach prawdopodobnie jest to przyczyna wąskiej szyny pamięci . Od siebie polecam radeona 7870 saphire karta bardzo chłodna ,cicha i świetnie się podkręca

• 1 miesiąc temu...

Również polecam Sapphire radeon 7870. Bardzo wydajna, a przy tym cicha, natomiast jeżeli chodzi o temperatury w idle:

http://imageshack.us/a/img528/6704/26stopni.th.png

po graniu w bf3:

http://imageshack.us/a/img203/1686/po3dmarku.th.png

tam na samym dole :) przy tych zegarach z góry :)