Skocz do zawartości

BATTLEFIELD 3 - PROBLEMY

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Mam problem przez który nie da się niestety grać...

Mianowicie do dnia dzisiejszego bf3 chodził bardzo płynnie, a dziś odpalam i fps nawet więcej niż było zawsze tylko pojawiją się przycinki że np biegnę i gwałtownie się odwrócę i tak jakby lag bardzo krótki i  co jakiś czas się to powtarza nie zawsze przy gwałtowny ruchu....

Wcześniej nie miałem takich przycinek, a teraz się nie da grać przez to...

Komputer

i3 530 @4.0

Gtx 275

4gb ddr3

Amacrox 500W

Procek nie przekracza 60 stopni (fera Pro)

A grafika 65 (acclelero)

Nie mam pojęcia w czym może leżeć problem.

Sprawdzam teraz dysk programem hdtune i jeszcze przeskanuje antywirusem.

Za pomoc dziękuje ;)

Mam problem przez który nie da się niestety grać...

Mianowicie do dnia dzisiejszego bf3 chodził bardzo płynnie, a dziś odpalam i fps nawet więcej niż było zawsze tylko pojawiją się przycinki że np biegnę i gwałtownie się odwrócę i tak jakby lag bardzo krótki i  co jakiś czas się to powtarza nie zawsze przy gwałtowny ruchu....

Wcześniej nie miałem takich przycinek, a teraz się nie da grać przez to...

Komputer

i3 530 @4.0

Gtx 275

4gb ddr3

Amacrox 500W

Procek nie przekracza 60 stopni (fera Pro)

A grafika 65 (acclelero)

Nie mam pojęcia w czym może leżeć problem.

Sprawdzam teraz dysk programem hdtune i jeszcze przeskanuje antywirusem.

Za pomoc dziękuje ;)

Mam identyczny problem,a komp lepszy i5 2500k @4.4 7970 4gb.Dodam że nawet na minimalnych są takie lagi.

Problem udało mi się rozwiązać poprzez zmianę ustawieć Origin. Mianowicie: w głownym oknie programu klikamy na "Origin" > Ustawienia Aplikacji. Potem po lewej stronie klikamy na "Origin w grze" i odznaczamy opcję "włącz Origin w grze".
Origin będzie pracował w tle, ale nie będzie można z niego korzystaćw grach przy użyciu Shift + F1. Mam nadzieję, że wam również pomoże. 

• Popieram 1

Problem udało mi się rozwiązać poprzez zmianę ustawieć Origin. Mianowicie: w głownym oknie programu klikamy na "Origin" > Ustawienia Aplikacji. Potem po lewej stronie klikamy na "Origin w grze" i odznaczamy opcję "włącz Origin w grze".

Origin będzie pracował w tle, ale nie będzie można z niego korzystaćw grach przy użyciu Shift + F1. Mam nadzieję, że wam również pomoże. 

Chyba pomogło,bo po 20min gry zero zacięć.

Podczas grania pojawiają się mikroprzycięcia. mój ping wynosi 30-40ms FPS utrzymują się na poziomie 80-90. Lagi pojawiają się co 20-30s. Problem zauważyłem wczoraj.

Miałem podobny problem wejdz w origin. Wejdz w -> Origin -> Ustawienia Aplikacji -> Origin w grze odznacz to opcje problem powinien zniknąć.

Te problemy są związane z aktualizacją origina ... Wczoraj była

• Popieram 2

Witam
Mam problem z BF
Mój komputer:
Zasilacz Fortron 400w

CPU Intel Core 2 Quad Q6600
GPU Radeon 6850 od MSI z chłodzeniem cyclone
Ram 4gb

Ogólnie to jestem strasznie zły! Gra do tej pory chodziła pięknie, bez żadnej scinki na tym sprzęcie, aż do teraz. nawet jak dam najniższe detale rozdziałke (wszystko!) i tak się tnie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się stało, dlatego szukam pomocy tutaj. Macie jakies pomysły? :)

• 2 tygodnie później...

Ja mam od jakiegoś czasu problem z wejściem do gry, tzn. pierwszy raz jak odpale Origina, później wbiję do Battleloga i chcę dołączyć do serwera, włącza się BF3 na pasku i w tym momencie wywala mi BSOD (coś od ati...) Stery aktualizowałem, wszędzie indziej jest spoko. Po restarcie kompa odpalam ponownie i działa idealnie aż do ponownego startu kompa znów BSOD... Proszę o pomoc.

Witam, Ja mam problem z grą Battlefield 3. Otóż kiedy ją włączam mam 4-8 fps na NISKICH ustawieniach. Nigdy tak nie miałem. Próbowałem wszystkiego Robiłem formata, aktualizowałem sterowniki i nic.
Mój PC:
CPU- Intel core i5-2400
GPU- Gigabyte radeon R9 270X 2gb
4GB RAM
MOBO- MSI H61M-P20 (g3)
PSU- LC-Power 560w 80+ Bronze
Dysk- SSHD Segate 1TB 7200 RPM

• 2 tygodnie później...

Witam.Mam problem z Grami. Z bf3/4

chodzi mi o to ze mam bardzo duże spadki FPS ze 100 paru na 30/40 na Wysokich teksturach/na ultra jeszcze gorzej do 20

czy może mi ktoś powiedzieć co jest nie tak ?

CPU:FX-8320
MOBO:Asrock 970 extreme 4
Gpu:MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB 
Ram:Corsair Vengeance 8Gb 1600MHz CL9
PSU:SilentiumPC DEUS G1 600W

Edytowane przez XxMARIOxX

Mam problem z BF 3 jak i 4. Problem w tych grach jest taki sam.

Mianowicie - zaraz po odpaleniu gry, gra się zacina. Pojawia się kursor myszki i kaplica. O co tu chodzi?  Czasami czarny ekran, czasami na zdjęciu mapy podczas wczytywania się gry.

• 3 tygodnie później...

Witam otóż mam następujący problem :( Chodzi o to ,że gram Sobie w BF3 multi bez problemu 50fps+ :) I tutaj pojawia się problem bo pogram ok. 20 min a tu crash ! (Crash wygląda tak ,że w słuchawkach słyszę jakby "zwarcie" i komputer wisi) :(
I lipton reset Kompa :(
Teraz tak czytałem ,że to może się dziać przez stery Realteka :) Więc nie instalowałem wgl ... Update tych sterowników i dalej to samo :(
Nie wiem od czego to zależy ... ;(
Mój komputer to:
Intel Core 2 Quad Q6600 2,40GHz (był na 3,2GHz ale zmieniłem bo sądziłem ,że to może być przyczyna)
Ram 6GB DDRII
Płyta Gigabyte GA-G33M-S2
I karta Gigabyte Radeon HD 7770...
Stery do Karty były aktualizowane
System czyli WIndows7 Home Premium x64 był reinstalowany czyli normalny FORMAT xD
Taka ciekawostka ;(
Na WIN 8.1 x64 działa bez problemu czyli ,że nie wiesza się działa płynnie bez crashy,ale mam Winde oryginalną ;(
Co zrobić proszę o pomoc :)

P.S: w Narzędziach Administracyjnych czyli w "Podgląd Zdarzeń" znalazłem 1 błąd krytyczny ... W szczegółach znalazłem to:
" System

- Provider

Microsoft-Windows-DNS-Client
{1C95126E-7EEA-49A9-A3FE-A378B03DDB4D}

EventID 1014

Version 0

Level 3

Task 0

Opcode 0

Keywords 0x4000000000000000

- TimeCreated

2014-08-26T11:33:51.647767100Z

EventRecordID 1797

Correlation

- Execution

1100
5656

Channel System

Computer OpcikGame-Home

- Security

S-1-5-20

- EventData

QueryName dns.msftncsi.com
AddressLength 16
Address 02000035C0A801010000000000000000
" Tylko nie jestem pewny czy to do BFa się tyczy i nic mi to nie Mówi ;(

Jeżeli chodzi o temperatury to nie ma problemu chłodzenie grafy gigabyte jest bardzo dobre 70% stresu i ma ok 40-45*C a procek przy 100% ma ok. 60*C
Ale procek to jednak Quad xD One się cholernie grzeją ... I nie mam boxowego chłodzenia mam Spartana HE923 :) Także to nie wina temperatur :)