dzieciak12 6 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Siema gałgany:) Jakie są możliwości samodzielnego sciągniecia simlocka O2 z urządzenia z najnowszym softem po jilbreaku? W necie jest sprzeczne info co do takiej mozliwości. Z tego co wiem robią to jakieś firmy za 200-300 zł. Mnie interesuje ściągnięcie we własnym zakresie, za ZERO zł. Jedni piszą że mozna, inny że nie - Zrobił to ktoś z was? Cytuj Link to post Share on other sites
doktorekq 15 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witaj. Za darmo niestety nie sciągniesz. Możesz zdjąć za pomocą kart gevey, jest ich dużo na allegro. Pamiętaj żeby karta gevey obsługiwała baseband który masz w telefonie. Wejdź w ustawienia --> ogólne --> to urządzenie, zjedź na sam dół i odczytaj Firmware modemu. Sam z tego korzystam i nie mam większych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 jest spory problem bo nie zrobic aktualizacji np do ios 6 ktory bedzie na dniach tak to jest jak kupuje sie iphone z aukcji z simlockami kierujac sie cena !! pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
doktorekq 15 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 jest spory problem bo nie zrobic aktualizacji np do ios 6 ktory bedzie na dniach tak to jest jak kupuje sie iphone z aukcji z simlockami kierujac sie cena !! pozdro Co ty wiesz. Jeśli wgrasz softa bez podnoszenia basebandu np. sn0wbreeze to karta zadziała. O działaniu karty gevey decyduje firmware modemu(baseband). Sam mam karte gevey pod iOS 4.3.5 a działa mi na 5.1.1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) @UP bo nie podniosłeś BB przy wgrywaniu 5.1.1 Na najnowszym 5.1.1 z BB 4.12.01 i poprzednim nie da się zdjąć ani ominąć simlocka. Ewentualnie można zadzwonić do O2 i zapytać się czy jest możliwość sciągnięcia simlocka, chyba ściągali za darmo. Przed tym krokiem proponował bym sprawdzić legalność iPhone'a. Edytowane 9 Września 2012 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
doktorekq 15 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Z BB 4.12.01 jest możliwe sciągnięcie simlocka kartą GEVEY Ultra. http://maypalo.com/2012/04/22/gevey-releases-gevey-ultra-sim-to-unlock-iphone-4-baseband-4-11-08-4-12-01-confirmed/ Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 O ile pamietam jest pewne repo do cydii ktore posiada dosc duza baze unlockerow... Problem w tym ze za cholere nie moge znalezc gdzie posialem ten link do repo... Cytuj Link to post Share on other sites
doktorekq 15 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jeśli chodzi Ci o ultrasn0w to niestety to działa tylko z pierwszym BB iphone 4. A tak to to są tylko programy, które wykonują za Ciebie tą procedure startową Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 @doktorekq masz tego gevey'a, działa Ci? obecnie nie ma żadnej metody na zdjęcie simlocka z czwórki Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 to jeszcze lepiej w taki razie sprzedaj go i kup bez simlocka lub z ale na twoja siec szkoda zachodu Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 co wy gadacie. wejdz na allegro i wpisz simlock iphone 4 o2 uk i zobacz ze za ~200 zl go sciagniesz na stale! nie baw sie w zadne karty Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 lesiu a ty chyba grasz dalej w gears of war prawda ? czy pomylka ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 pomylka, nie gralem nigdy;-) Cytuj Link to post Share on other sites
filip-51 0 Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Zdalny sim-lock z brytyjskiej sieci O2 z iphonów 3gs,4,4S. - niezablokowany imei 149 zł - imei znajdujacy sie na czarnej liscie 229 zł Czas realizacji do 2 dni roboczych. Ceny najnizsze w PL Kontakt: sale23@tlen.pl Siema gałgany:) Jakie są możliwości samodzielnego sciągniecia simlocka O2 z urządzenia z najnowszym softem po jilbreaku? W necie jest sprzeczne info co do takiej mozliwości. Z tego co wiem robią to jakieś firmy za 200-300 zł. Mnie interesuje ściągnięcie we własnym zakresie, za ZERO zł. Jedni piszą że mozna, inny że nie - Zrobił to ktoś z was? Zdalny sim-lock z brytyjskiej sieci O2 z iphonów 3gs,4,4S. - niezablokowany imei 149 zł - imei znajdujacy sie na czarnej liscie 229 zł Czas realizacji do 2 dni roboczych. Ceny najnizsze w PL Kontakt: sale23@tlen.pl Cytuj Link to post Share on other sites
jpowie01 32 Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Nie baw się w żadne karty Gevey, jak już to metody typu sn0wbreeze. Osobiście wybrałbym opcję zdjęcia simlocka u operatora, który wysyła info o odblokowaniu do Apple. W Polsce możesz to zrobić np. przez serwis simlock24.pl. Ceny są zależne od sieci - jedne taniej jedne drożej. Sprawdzony, działający, pewny i bezpieczny serwis. Po takiej akcji nie musisz się obawiać aktualizacji, itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Widzę że temat już nie świeży,ale tak zapytam...czy skończyła ci się już umowa z operatorem? Ja u swego operatora nie muszę czekać do końca umowy,wystarczy że minie 6 miesięcy i simlocka sam sobie zdjąłem za darmo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts