wirs1 0 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) co sądzicie o tym zestawieniu ?? *Karta Graficzna Radeon HD7950C 3GB DDR5 384bit *Procesor X8 FX-8150 3.6GHz *Płyta główna Gigabyte GA-970A-D3 *Win 7 64bit i jak narazie RAM 4GB (1333MZh) z czasem dokupie więcej ?? czy ten komputer pociągnie z grami przez następne 3-4 lata ?? Edytowane 8 Września 2012 przez wirs1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Na tym zestawieniu to pograsz ale w 3D marki FX nie nadaje się do gier. Jaki masz na te pięć rzeczy budżet? i jeszcze napisz jaki masz zasilacz i czy obudowa obsługuje format ATX Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 to znaczy w poniedziałek odbieram PC i chcialem sie dowiedzieć czy dobry zakup dokonałem sie zbyt nie znam na tych skrótach itp to co ważniejsze ogarniam ale całą reszte nie mam nadzieje że odpalą mi na nim takie tytuły jak Battlefield 3 Medal Of Honor Warfighter CRISIS 3 GTA V ... a płyta gł. ma format ATX Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 A ty kupiłeś cały komp czy tylko te części co podałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 całość już poskładany w piniedziałek albo wtorek mam odebrać Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Szkoda że zaczynasz temat od D..Y strony Procek do gier nie najlepszy, chyba że będziesz bawił się w rendering i obróbkę . Do tych gier to pasowałoby 8 GB RAMU a nie 4. Płyta główna to dolna półka i do tego procesora (FX 8150) się nie nadaje ze względu na brak chłodzonej sekcji zasilania. Zapłaciłeś, zadatkowałeś czy coś w tym stylu ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
killahill 11 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Procek do gier nie najlepszy, chyba że będziesz bawił się w rendering i obróbkę . Co prawda to prawda procek nie opłacalny ale w BF3 osiąga takie same wyniki jak i7 2600k. Do tych gier to pasowałoby 8 GB RAMU a nie 4. No nie wiem, skoro nawet nowa odsłona Metro nie będzie w stanie wykorzystać 8 GB DDR3, dodatkowo http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Battlefield_3_PC_-_premiera_i_testy_wydajnosci-4187/strona/15974.html Ogólnie tragedii nie ma, chociaż w sumie jest patrząc na tego FX w połączeniu z 7950 - nonsens. Jedyny plus dla Ciebie to to w jakie gry preferujesz grać, fspy znacznie mniej wykorzystując moc CPU niż strategie czy RPG. Dodatkowo dochodzi kwestia obudowy, zasilacza, dysku twardego oraz kwoty jaką dałeś za cały zestaw Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 obudowa strike X dewil red, zasilacz miał być 600-700W , dysk twardy 1TB czyli jednym słowem procesor będzie do wymiany z czasem Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 czyli jednym słowem procesor będzie do wymiany z czasemNie, wcześniej wymienisz płytę główną i żeby tylko płytę Jaki zasilacz do tego wszystkiego tzn. jakiej firmy Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 co do zasilacza to nie wiem dostałwm pełne info tylko co do procka, płyty gł. i grafiki i jaki byście proponowali procesor do tego zestawu mam nadzieje że będzie można zmienić jeszcze (do 1100zł) może intel core i5 3570K ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Nolfe 0 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Byłby dobry tyle, że płytę główną też musisz wymienić. Najlepiej podaj ile chcesz wydać na sprzęt, ale może dasz radę jeszcze odwołać go jutro i pozmieniać podzespoły. Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 około 4000 tylko miał być gotowy na jutro tak że nie wiem czy będzie można cokolwiek zmienić ale mam nadzieje ze jeszcze nie będzie złożony Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Wszystko zalezy od tego czy firma tamta juz zamówila wszystko i czy mają to już na sklepie.. ALE możesz zrobic taki numer, jak nie będą chcieli ci dać prawa zwrotu, bądź anulowania zamówienia.. tylko odrazu mówie bież wtedy kase i idz skladac do innego sklepu. 1. Dzwonisz od rana i mówisz że niechcesz złożonego że pragniesz otrzymać wszystko spakowane w kartonach, nawet napisz maila byś miał podkładke na to, jak dostaniesz pudełka do ręki mówisz że powołując się na prawo konsumenta zwracasz im sprzęt bo masz do tego prawo: Zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271) Art. 2 punkt 2, w terminie dziesięciu dni od otrzymania zamówionego towaru, konsument ma prawo jego zwrotu bez podania przyczyn w ramach odstąpienia od umowy, wg zasad wynikających z przepisów dotyczących zawierania umów na odległość. Zwracany w tym trybie towar zostanie przyjęty tylko i wyłącznie wtedy, gdy będzie odesłany w oryginalnym, nieuszkodzonym opakowaniu, z kompletną jego zawartością, a sam produkt oraz akcesoria będą nieuszkodzone, oraz nie będą nosiły jakichkolwiek śladów używania. Bo jak oni juz otworzą i mają a mają podkładkę na to że wybrałeś usługę złożenia moga zacząć się komplikacje, że produkt jest już używany bo oni go użyli prawda? Wszystko zalezy od wyrozumiałości sprzedającego, on pewnie będzie w stanie oddac to do hurtowni ale jest to wstrzymana kasa dla niego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 co myślicie o tej płycie http://allegro.pl/hit-cenowy-asrock-z77-pro3-nowa-hdmi-s1155-i2595152506.html a może jakieś inne w cenie do 450zł lepsze ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jakbyś mógł dołożyć ciut to polecam Asrock Z77 Extreme4 Do 450 przypuszczam że usłyszysz Asrock P67 Pro3 B3 Chyba że bierzesz procesor Ivy B. to do 450 MSI Z77-G45 Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 z tego co kojarze to RockAlone2k ma Asrock Z77 Extreme4 Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 nie wiem kto to ale wiem że płytka godna uwagi Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 okk dzięki wielkie mam nadzieje że jeszcze tego nie składał to podam tą płytke + intel core i5 3570K i RAM mam 1333 MHz jeśli połącze to z 1600 to wszystko będzie chodziło na 1333 MHz czy sie myle Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 możesz zrobić OC ramu do 1600 ale do gier styknie ci spokojnie 1333 a pytanie jeszcze jaki ram ci tam włożą, tylko polecam dokupić z czasem macho hr-02 bo ivy się bardziej grzeją jak bedziesz go kręcił. Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Co do RAM to chodzi o firme ??? jak tak to GoodRAM Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 .. Przy wydawaniu takiej kasy na kompa wolalbym dołożyć te 30zł i kupić kingstona lub przynajmniej patriota pamiętaj że goodram nie ma radiatorów więc nie szalałbym tu z ich OC... ale w praktyce nie wiem jak to wygląda więc nie chce wprowadzac w blad Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 z czasem będę go rozwijał narazie są jakie są narazie tak żeby BF3 i MOH-W odpalił na nim a potem sie coś pokombinuje widze ze ładnie procka podkręciłeś jakie chłodzenie cieczą ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 To jest przeciętne OC są tu tacy co 5,3 wyciągneli na nim, ale ja mam OC użytkowe. Scythe Ninja 3 rev.b chlodzenie powietrzem 4,5 na offset 0.1 mam czyli wychodzi ~1.35v Cytuj Link to post Share on other sites
wirs1 0 Napisano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2012 okk gadałem ze sprzedawcą jest jeszcze możliwość zamiany tak ze zestaw będzie wyglądał tak *Karta Graficzna: Radeon HD7950C 3GB DDR5 384bit *Procesor: intel core i5 3570K *Płyta główna: Asrock Z77 Extreme4 *Win 7 64bit *RAM narazie 4GB 1333 Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dużo lepsze rozwiązanie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts