dodo 20732 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mam pytanie, Zamowilem czesci i zapomnialem zamowic chlodzenia. Jedyne ktore moge dzis kupic to Xigmatek Aegi w innym wypadku musze czekac w wtorku (w durnum UK nie moze kupic zadnych czesci ot tak). Czy ten Xigmatek da sobie rade ?zapewne bede podkrecal Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jeśli mowa o Ximantek Aegir to jest to przyzwoite chłodzenie. Nie wiem jednak czy nie lepiej zaczekać i wybrać coś lepszego. Jaki sprzęt i jaki budżet? http://pcfoster.pl/artykul/test-coolera-xigmatek-aegir/541-4.html Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Rozumiem ale mam wszystkie czesci, jutro wolne i chcialem wszysko poskladac i sie troche nacieszyc, nastepny weekend pracuje do puzna. Musialbym zamowic cos na inernecie, czekac na wysylke a itak nie mam w nastepny tygodniu czasu Budzet to jakies £40 ale poza Aegir nie moge miec nic "na dzis", puzniej moge na nim zmienic wentylatory bo czytalem ze ten standardowy jest glosny mam nadzieje ze sie zmiesci do Corsair 300r procesor 3570K Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 1) Późna 2) Aegir to dobre chłodzenie. Jeśli chcesz się już cieszyć komputerem i nie masz zamiaru robić ekstremalnego OC (do 4,5GHza jak sztuka procka da powinien wydolić) to brać i składać. Miłej zabawy Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Chyba juz 20 raz na forum pisze "puzna", dziekuje za zwracanie mi uwagi. Procka moze do 4GHz z czasem podkrece, zawsze moge zmenic na lepszy wentylator (w sumie moze kupic 2) i powinno byc ok. Dziekuje za rade ! Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Nie ma sprawy. Jak poskładasz kompa to wrzuć fotkę i się pochwal Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Alpenfhn Matterhorn Pure - to będzie równie dobry wybór, a mniej wydasz Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Alpenfhn Matterhorn Pure - to będzie równie dobry wybór, a mniej wydasz A przeczytałeś temat i sprawdziłeś czemu kolega pyta o to konkretne chłodzenie? @dodo24x Widziałem Twoje zdjęcie w OFFTOPIC. Bardzo ładny zestawik. Co tam się dzieje z tymi temperaturami? Pasta dobrze nałożona? Chłodzenie dobrze dociśnięte? Daj znać czy wszystko z nim OK Edytowane 9 Września 2012 przez Biafra1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jeju, jak można takie błędy robić i nie potrafić napisać "późna", "później" itp. Do chłodzenia zamów sobie słownik, bo takie coś powinno być na tym forum karane . Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Kolega podziękował za zwrócenie uwagi a nie zaczął wymyślać idiotycznych wymówek jak większość ludzi (pisałem na szybko, z telefonu, po ciemku stopami). Więcej tego błędu pewnie nie popełni. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz. Kwiatów? Mnie się to podoba że ktoś potrafi przyznać się do błędu, nie wiem czemu się jeszcze go czepiasz. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Bardzo mi przykro jesli urazilem kogos swoimi bledami, Robie sporo bledow, od wielu lat nie mieszkam w Polsce i Wy jestescie moim jedynym kontaktem z jezykiem, wiem brzmi jak wymowka ale taka jest smutna prawda. @Biafra1987 chlodzenie nie bylo docisniete, juz jest lepiej ale to nie jest wydajne. przy 4.2GHz mam 65C, bez zmiany napiecia staralem sie dosc do 4.5 i po 5min OCCT komputer sie restartowal. W spoczynku przy 4.2 mam 45-47C wiec zmiejszylem do 3.8Ghz. Wentylator jest strasznie glosny, nie polecam. Za jakis czas zmienie na cos lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Kolega podziękował za zwrócenie uwagi a nie zaczął wymyślać idiotycznych wymówek jak większość ludzi (pisałem na szybko, z telefonu, po ciemku stopami). Więcej tego błędu pewnie nie popełni. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz. Kwiatów? Mnie się to podoba że ktoś potrafi przyznać się do błędu, nie wiem czemu się jeszcze go czepiasz. Z kwiatami to do jakiejś kobiety . No i ja to doceniam że się przyznał do błędu, ale nawet jakby 10 lat mieszkał w USA, to powinien takich błędów nie robić. To są podstawowe słowa. Czepiam się dlatego, bo następnym razem może znowu taki błąd popełnić. Jak nie będę się czepiał, lub nie zwróce uwagi to zacznie dalej brnąć w te błędy. Teraz rozumiesz, czy mam jaśniej wytłumaczyć? ;> Edytowane 12 Września 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ah dziękuję! Teraz już wszystko rozumiem! Choć z drugiej strony... Dla rozwiania wszelkich wątpliwości mógłbyś mi może jednak jeszcze raz to wszystko rozrysować. Jeśli nie będzie to problemem oczywiście. Następnym razem nie zapomnij jednak dodać praktycznego wierszyka który pomoże koledze w zapamiętaniu zasad pisowni, np. Krótka rózga, kłótnia, córka Zbój, powrósło, ogół, skórka. Włókno, włóczka, wróżby różne, Żółw tchórzliwy, wróbel - próżniak. Oprócz czółna - żółtko, wiórek, Wójt, równina, chór przepiórek. Próchno, próba, późno, włóka? Zapamiętaj, łatwa sztuka! Na bank jeszcze bardziej wspomoże to chłopaka w trzymaniu ortografii w ryzach. A teraz, jeśli Pan pozwoli, powiem żeby czepiał się Pan raczej ortograficznych recydywistów. Jeśli ktoś popełni błąd jeden raz a następnie przeprosi w odpowiedzi na uwagę/ poprawi błąd w swoim wpisie to nie ma sensu dalej śmiecić tematu. Zwyczajnie zakładajmy że każdy powinien zrozumieć za pierwszym razem, a nie tak jak ja. Rozumiesz czy może jaśniej? A teraz do autora tematu. Na bank coś jest źle bo temperatury w spoczynku są za wysokie na chłodzenie tej klasy i dość przewiewną obudowę. Po pierwsze- bez zmiany napięcia nie doszedłbyś do 4,5GHza więc mylisz "bez zmiany napięcia" z "z napięciem na auto". A tego nie można robić. Przeczytaj jakieś poradniki odnośnie podkręcania tego modelu ale wydaje mi się że przy napięciu 1,25V chłodzenie powinno spokojnie dawać radę. Prześledź też tematy na forum- jak ten: http://forum.benchmark.pl/topic/40054-oc-i2500k/ Dotyczy 2500k ale zasada jest podobna, jedynie napięcia będziesz musiał trzymać niższe i nie kręcić aż tak wysoko. Wszystko dobierasz i tak do swojej sztuki procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zwracajcie uwage na bledy, naprawde to cenie ale prosze nie mowcie ze nie moge robic bledow bo jestem z Polski.Tego nie mozesz wymagac. Zapewne nie rozumiesz bo sam tego nie doswiadczyles a to normalne "zjawisko" Bardzo mnie denerwuje gdy ktos mowi " o wyjechal i jezyka zapomnial", nie mieszkam to od wczoraj, nie czytam gazet pl, nie mam pl znajomych,, nie mysle po pl... czego sie spodziewales ? Prosze Cie, pomysl logicznie. Ironicznie ktos poprawi i Ciebie na forum zagranicznym, kto wie byc moze ja Masz absolutna racje Biafra, napiecie bylo na auto, jedyne o czym moge teraz pomyslec to zle rozsmarowana pasta. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Czyli tak. Na bank płyta dobiera absurdalne napięcia przy 4,5GHza i dlatego włącza się zabezpieczenie termiczne po paru minutach OCCT. Wszystko trzeba zrobić metodą drobnych kroków. Zostaw włączony tryb turbo bo nie ma sensu męczyć procka w idle wysokim napięciem. Następnie zacznij zabawę offsetem tak aby po OC napięcie nie było wyższe niż 1,3V (bo to ciągnie za sobą wysokie temperatury). 1,25 jest wartością zdecydowanie atrakcyjniejszą bo na pewno procek będzie chłodniejszy. Wszystko musisz wycyrklować offsetem. Twój procesor na pewno będzie w stanie pracować z częstotliwością 4,5GHza przy napięciu niższym niż dobrała Ci to funkcja auto. U mnie do 4,5 wystarcza spokojnie 1,25V a płyta na auto dobiera tu ponad 1,45V(!!!) co przekłada się na szybki reset ze względu na temperatury. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ah dziękuję! Teraz już wszystko rozumiem! Choć z drugiej strony... Dla rozwiania wszelkich wątpliwości mógłbyś mi może jednak jeszcze raz to wszystko rozrysować. Jeśli nie będzie to problemem oczywiście. Następnym razem nie zapomnij jednak dodać praktycznego wierszyka który pomoże koledze w zapamiętaniu zasad pisowni, np. Krótka rózga, kłótnia, córka Zbój, powrósło, ogół, skórka. Włókno, włóczka, wróżby różne, Żółw tchórzliwy, wróbel - próżniak. Oprócz czółna - żółtko, wiórek, Wójt, równina, chór przepiórek. Próchno, próba, późno, włóka? Zapamiętaj, łatwa sztuka! Na bank jeszcze bardziej wspomoże to chłopaka w trzymaniu ortografii w ryzach. A teraz, jeśli Pan pozwoli, powiem żeby czepiał się Pan raczej ortograficznych recydywistów. Jeśli ktoś popełni błąd jeden raz a następnie przeprosi w odpowiedzi na uwagę/ poprawi błąd w swoim wpisie to nie ma sensu dalej śmiecić tematu. Zwyczajnie zakładajmy że każdy powinien zrozumieć za pierwszym razem, a nie tak jak ja. Rozumiesz czy może jaśniej? Jak mam ci rozrysować? Sądziłem że jednak jesteś chodź ciut mądrzejszy i to rozkminisz, ale najwidoczniej pomyliłem się . Po co mi ten wierszyk? Takie coś powinno być stosowane w przedszkolu/podstawówce. Jak spotkam, to postaram się zwrócić takiemu na tym forum uwagę. Przepraszanie przepraszaniem, ale nie łaska było edytować autorowi posta i kolejni przy czytaniu tematu będą łapać się za głowę i wypominać. Pewnie gdyby to wcześniej zrobił, to nie zwróciłbym uwagi. W przeciwieństwie do ciebie rozumiem za pierwszym razem . Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Biję się w pierś. Zrobię zaraz dokument poświadczający że mój promotor zatrudnił doktoranta debila. Potem wyślę Ci go i się podpiszesz. Lepiej o takich rzeczach informować pracodawców. A teraz idź śmiecić gdzieś w innym miejscu. Do autora tematu. Jak postępy? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nie powinno być problemu z potwierdzeniem dokumentu, że zatrudnili ciebie, lub jak to ująłeś "debila". Odpowiadam na twoją wypowiedź a nie śmiecę . Ciężko odróżnić? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 i to wszysko przez moja ortografie Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) No jak widać odróżnianie też mi nie idzie. Ale na pewno mogę liczyć na Twoją nieskończoną mądrośc, to już wiem. Upraszam moderatora o uprzątnięcie tego tematu z tej bezsensownej dyskusji i poprawienie błędu w oryginalnym poście zanim zjawi się następny światły rycerz. Lub zwyczajnie pseudo-elokwent. Wracając do tematu. Dobry i szczegółowy poradnik OC Twojego modelu procesora: http://www.overclock.net/t/1247413/ivy-bridge-overclocking-guide-with-ln2-guide-at-the-end Edytowane 13 Września 2012 przez Biafra1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) No jak widać odróżnianie też mi nie idzie. Ale na pewno mogę liczyć na Twoją nieskończoną mądrośc, to już wiem. Upraszam moderatora o uprzątnięcie tego tematu z tej bezsensownej dyskusji i poprawienie błędu w oryginalnym poście zanim zjawi się następny światły rycerz. Lub zwyczajnie pseudo-elokwent. Wracając do tematu. Dobry i szczegółowy poradnik OC Twojego modelu procesora: http://www.overclock...uide-at-the-end Tak, w końcu trzeba tobie i innym trochę nalać trochę oleju do głowy. Zapomniałeś dodać ,,światły rycerz na koniu". Pseudo-elokwentem nazywaj siebie, pseudo-doktorancie . i to wszysko przez moja ortografie W takim wypadku następnym razem zajrzyj do słownika zanim napiszesz temat. Pozostaje jeszcze możliwość prośby administracji o zrobienie czegoś z pisaniem postów. Jak ma się to okienko, to przy błędzie nijak nie podkreśla tego i tym samym tacy jak ty robią błędy... a część pewnie by to olała. Edytowane 13 Września 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 To się nazywa autokorekta i oferuje to przeglądarka internetowa. Ale to pewnie, jak wszystko, wiesz. A zachowujesz się jak głupiec i prostak. Za ten spam który tutaj odstawiłeś powinieneś dostać warna. Nie wniosłeś NIC do tematu, który miał komuś pomóc. Brylujesz tu pseudo elokwencją a już Twoja pierwsza wypowiedź była najzwyczajniej zbędna. Błąd autora poprawiłem, on przeprosił. Czego jeszcze tu szukasz. Idź trolluj w inne miejsce. A cała ta bezsensowna wymiana zdań powinna zniknąć, o co ponownie upraszam moderatora. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Tak? Coś jeszcze prostaczku? W ilu tematach się wyżalisz jeszcze? Twoje słowa jak i innych nie robią na mnie wrażenia . Może należy wpierw poznać ich znaczenie? ;> Głupcem i prostakiem jesteś ty, a tak mów do swoich znajomych/rodziny. Na pewno nie do mnie. Nie potrafisz kultularnie porozmawiać tylko zniżasz się do tak prostych słów i obrażania? Już lepszym pociskiem by było coś w stylu "ty ch**u" i takie tam. "Brylować" jakie to śmieszne słowo i jak usłyszałem to w reklamie, to walnąłem Facepalma. Uuuu elokwencja, jakie słownictwo. Dzisiejszy dzień w gimbazie został pomyślnie zakończony biafra? Widać że nauczyłeś się nowego słówka i już jakiś progres u ciebie . Oby tak dalej, to w końcu będziesz "mini słownikiem". Nawet nie wiesz co to trolling, a używasz tego słowa... Nie zamierzałem i nie zamierzam trollować, a na resztę dyskusji zapraszam na pw. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 *Progress Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Widzę że nie zrozumiałeś. Stwierdzenie "zachowujesz się jak głupiec i prostak" nie jest równoznaczne z "jesteś głupcem i prostakiem". Ale to pewnie, jak wszystko, wiesz. Facepalm z wielkiej litery? A co to za nowa pisownia? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts