Brutal 0 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam Mój komputer jest w stanie spoczynku od dobrych 3 miesięcy, z problemów różnorakich. Po tej przerwie postanowiłem wymienić praktycznie wszystko. Dziś kupiłem nową płytę główną, procesor, RAM, ze starego zestawu (który miał takie same objawy jak nowy) został jedynie zasilacz, nowa bo dwumiesięczna karta graficzna oraz nowiutki dysk twardy prosto z gwarancji. Problem polega na tym że komputer przy próbie uruchomienia, oczywiście - włącza się, ale monitor milczy, włączają się wszystkie wentylatory, słychać piknięcie i wszystko milknie. Nie mam już siły do tego PCta ale proszę was o pomoc. Bo zaczyna to powoli przypominać pakowanie pieniędzy w wór bez dna. Cytuj Link to post Share on other sites
rap_r 650 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Sprawa nr jeden: podaj swoją konfigurację. Procesor, pamięć, zasilacz, kartę graficzną itd. Cytuj Link to post Share on other sites
jpowie01 32 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Możesz wejść do BIOSU, czy nie bardzo ? Podaj wszystkie dane, które wymienił rap_r oraz przejrzyj czy masz wszystko odpowiednio podłączone. Sprawdź 4/8-pin od zasilania procesora i 24-pin od płyty głównej, dyski (SATA + zasilanie), sprawdź czy masz dociśnięty RAM, wpięte zasilanie do karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
speeder6 2 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Możesz wejść do BIOSU, czy nie bardzo ? włącza się, ale monitor milczy, Cytuj Link to post Share on other sites
Brutal 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 AMD Phenom II Quad Core 965 Black Box Edition Radeon HD 5770 4GB 1333 MHz Kingston Seagate 250 GB A zasiilacz to któryś Chieftec 500W Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Podpiąłes zasilanie do karty? Cytuj Link to post Share on other sites
Brutal 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Tak, wszystko jest podpięte prawidłowo, z kartą czy bez karty dzieje sie to samo :C Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jak bez karty nie startuje to albo płyta albo zły montaż proca??o il da się źle zamontować nie wiem bo amd miałem ostatnio 64bit 3000 . Kośc Ramu poprawić no nie wiem psrawdz zasialanie proca i płyty czy wpięte dobrze i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts