drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 FS2331 lub FS2332 Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No i takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuję, dobranoc. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Tutaj nikt się nie kłóci po prostu takie mamy charakter (każdy ma swoją racje). Powiem ci tak że to nie ważne jaki monitor byś wybrał z tych co podali ci inni forumowicze i tak był byś zadowolony przesiadając się z starego samsunga ( jak wcześniej napisałeś) Takie moje spostrzeżenia odnośnie firm: Dell: - ( nie odpowiedni ludzie na stanowiskach pracy) - Okrojona matryca Ips tzn. e-IPS ( to czas w którym czerń staje się srebrna i razi po oczach) - Nie równo mierne podświetlenie matrycy BenQ: - Niestety wszystkie monitory lecą na masówkę i tanią cenę co ma się nie jak do jakości dając nam matryce serii TN Eizo: (raczej tutaj nie ma co mówić o firmie a o poszczególnych modelach) - Uważał bym na model FS2331 bo zdarzał się sztuki które raziły czerwonym kolorem po oczach nawet, po kalibracji - Zaś 2 FS2332 nie zbyt nadaje się do gier prędzej do biura... Edytowane 12 Września 2012 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
Tafari 5 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam, podłączam się do tematu, jako że także mam na celowniku monitory Eizo (przesiadka z 19" CRT) Wprawdzie budżet większy niż w temacie, ale jak komuś zależy na dużym komforcie pracy z monitorem to warto dopłacić. Interesują mnie uniwersalne monitory z naciskiem na gry oraz domowe warunki pracy, osobiście rozważam dwa modele Forisa FS2333 oraz Eizo Flexscan S2243W, co do tego drugiego to niestety nigdzie nie mogę doszukać się informacji na temat input laga, pozostałe paramatetry ma bardzo dobre ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts