mrlazio 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 A nie wiesz kiedy ten FS2333 wychodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 już dawno jest dostępny od lipca look -> http://allegro.pl/listing.php/search?string=fs+2333&category=0&sg=0 Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ja mieszkam w Anglii i nie mogę nigdzie go na necie znaleźć. Szukałem na takich dobrych stronach i zaufanych jak amazon, scan i nie ma tego modelu. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 zamów z strony producenta ... Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) zamów z strony producenta ...Nie da się tam kupić tego monitora, o ile w ogóle się coś da, bo próbuję już 3ci raz. http://www.eizo.com/global/products/foris/fs2333/index.html Edit: A nie, sorry jest opcja, ale jest podane gdzie można kupić i jest podane kilka sklepów. W żadnym z nich nie ma tego modelu. Edytowane 8 Września 2012 przez mrlazio Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 1. Szukasz na stronie producenta gdzie w twojej okolicy jest sklep z statusem ( professional partner Eizo) 2. Udajesz się do takiego sklepu i składasz zamówienie na konkretny model 3. Oczekujesz na niego 4. Piszesz na forum swoją opinie na temat zakupu monitora ;] Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Tyle, że na angielskiej stronie Eizo nie ma czegoś takiego jak na polskiej stronie. Nie ma podanych sklepów z ulicami i dokładnym adresem, a same strony internetowe i na żadnej z nich nie ma Eizo FS2333. Nie wiem kompletnie gdzie tego szukać, bo słabo z ocenami np na amazonie czy gdziekolwiek. Sami sprawdźcie jak to jest z angielską stroną: http://eizo.co.uk/ Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Nie wiem jak ci mogę pomóc hmm ale ten Eizo to bajer matryca (IPS) PLS 178 kąty widzenia, w ogóle pełno matrycowy LED i te kolory bosko Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 nie wiem skąd czerpiesz te informacje, ale są nieprawdziwe FS2333 nie jest ani na PLS ani nie jest bezpośrednio podświetlony, a jego gamut to standardowe 8 bit i jest prawie pewne (nie wiem na pewno, bo nie ma w specyfikacji ani nie ma jeszcze recenzji), że nie prawdziwe 8 tylko 6 + AFRC Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No to już sam nie wiem co brać w takim razie. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) ha nie rozśmieszaj mnie rozmawiałem z serwisowym supportem o tym wszystkim, ale producenci nie chcą podawać za bardzo wszystkich danych. PO za tym ten parametr jest już podany nie wiem skąd czerpiesz te informacje, a jego gamut to standardowe 8 bit i jest prawie pewne ale są nieprawdziwe, że nie prawdziwe 8 tylko 6 + AFRC Masakra co za ludzie ( poczytaj coś zanim zaczniesz się wypowiadać) Korekcja krzywej gamma 10 bit http://www.proline.p...ZO 23 FS2333-BK http://www.graficzne.pl/index.php?p2512,eizo-foris-fs2333-bk-lcd-23-easy-pix-2 Edytowane 11 Września 2012 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jak już otrzesz łzy radości wytłumacz mi mistrzu jak korekcja krzywej gamma ma się do gamutu Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Jeżeli patrzeć na zastosowanie tego monitora czyli (typowo Gry , Filmy ewen. czytanie dokumentów) powiem ci jednym słowem Z*****iście Podkreślę to nie jest monitor do grafiki! Do zabawy z grafiką polecę coś co nie bawem wychodzi ( cena to około 4 tysięcy) http://www.eizo.co.j...6wfs/index.html Edytowane 11 Września 2012 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 fajnie zmieniasz temat, a teraz może odpowiesz mi na pytanie? Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Twoje pytanie w tym temacie jest nie logiczne i bez sensu.... Zadzwoń do supportu Eizo w razie jakiś wątpliwości ( oni ci odpowiedzą najlepiej na twoje dziwne pytania dotyczące modelu dla graczy) -> http://www.eizo.pl/kontakt ,, A może masz Della u2410M / u2412m i nie możesz tego znieść że tak słabo wypada? " Edytowane 11 Września 2012 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jednym słowem nie wiesz o czym piszesz, więc przestań łaskawie "doradzać" a nielogiczne piszemy razem tak na marginesie Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A więc opłacałoby się w końcu brać tego FS2333 czy coś innego wybrać za tą cenę, bo się tutaj nieźle pogubiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 pewnie, że tak Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No bo mówiłeś coś, że coś ma gorsze niż jest napisane, więc to w końcu dobry monitor do grania czy znajdę coś lepszego, bo to strasznie ciężko dostać w UK. Może napisz swoje top 3 propozycje jak nie ten to jakie inne. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mrlazior szanownego Pana drachenfeles nie jestem w stanie uświadomić co to jest monito dla gracza. Taki jaki był by idealny do twoich potrzeb ( i tak nie grasz esl oraz nie jesteś zawodowym graczem tak więc 120hz to rzecz smieszna powiem ci tak bierz della albo benq i ciesz się najlepszymi monitorami na całym świecie. Robionych przez samych bogow w technologii 120 hz opartymi na matrycy tn i zlowieszczym desingu obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Nie jestem pewien czy to sarkazm czy rzeczywiście mam kupić Della lub BenQ, bo o BenQ to słyszałem, że ostatnim czasy bardziej specjalizują się w 120Hz do spraw ESL itp. Właśnie zastanawiałem się nad jakimś IPSem z dobrą jakością obrazu, a 60 czy 120Hz to mi dużej różnicy robić nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No bo mówiłeś coś, że coś ma gorsze niż jest napisane nie tyle gorsze, co inne niż napisał mój niedoinformowany przedmówca Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A więc napiszcie swój decydujący typ w tym przedziale cenowym i rodzaju i zobaczymy co będzie lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 masz już napisane ze 3 razy, zdecyduj się wreszcie a jak brakuje danych to poczytaj tftcentral lub flatpanelshd Cytuj Link to post Share on other sites
mrlazio 0 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 No właśnie nie, bo jak staram się coś konkretnego uzgodnić z kilkoma osobami to zawsze jest coś co potem nie pasuje i ot co zaczyna się kłótnia. Napisałem także czy w razie wręcz żadnych możliwości kupna w UK tego monitora to jaki byłby pierwszy zamiennik jaki byście wybrali. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts