krzysiek098 11 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam Mam wielki problem ponieważ spaliło mi się wejście LAN na płycie głównej więc kupiłem kartę sieciową TOPCOM USB LAN 102. Tu się zaczynają problemy. Sterowniki pomyślnie zainstalowane. Ping wychodzi do serwera lecz serwer nie przydziela IP komputerowi. Gdy wpisze w konsole jakąś stronę do spingowania to wywala że nie może odnaleźć hosta lecz gdy wpisze ip strony to normalnie ją pinguje. W przeglądarce nie wczytuje się żadna strona nawet nie mogę wejść do routera poprzez wpisanie adresu. Prosił bym o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
gilroid 12 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Mi wiele razy w takich przypadkach pomagało ręczne ustawienie adresu DNS. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Też mam wielki problem -----------> jest odpowiedni dział o_O 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nic nie daje ustawienie DNS na sztywno. Ustawiłem tak samo jak jest na laptopie i dalej to samo a na lapku normalnie internet chodzi jak podepnę ten sam kabel. Bardzo przepraszam za zły dział na szybko wpisałem i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Cytuj Link to post Share on other sites
Mandriv19 723 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 jaki masz system ?? windows 7 ?? Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 XP Home Edition. Na lapku jest 7. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts