xAlucarDx 9 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam mam problem z rozmieszczeniem 4 wiatraków w obudowie starszego typu ATX. Mianowicie nie wiem czy taka cyrkulacja jaką zaplanowałem będzie dobra, dodam jeszcze że przeglądałem temat przyklejony na forum o tym ale nikt nie wspomina o zasilaczu zamontowanym u góry. I jeszcze tak zapytam przy okazji jak w zasilaczu działa powietrze, wentylator wdmu****e je do obudowy czy też wydmu****e? Tu moja improwizacja http://s6.ifotos.pl/mini/obudowaJP_xhhwnqh.JPG Z góry dzięki za pomoc Link to post Share on other sites
gilroid 12 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Wentyl w zasilaczy skierowany do dołu będzie wdmuchiwał powietrze do budy. Ogólnie to jest ok jak dla mnie. Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 czy taka cyrkulacja jaką zaplanowałem będzie dobra, tak Wentyl w zasilaczy skierowany do dołu będzie wdmuchiwał powietrze do budy. wentyl w zasilaczu zasysa powietrze do zasilacza, zawsze Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 wentyl w zasilaczu zasysa powietrze do zasilacza, zawsze Czyli będzie wydmuchiwał powietrze z obudowy na zewnątrz tak ?? Potrzebna dodatkowa wentylacja na zasilacz na zewnątrz obudowy by wyciągała powietrze z zasilacza ?? Link to post Share on other sites
gilroid 12 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 A to przepraszam szanownego kolegę. Niemniej jednak cyrkulacja dobra. 1 Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Czyli będzie wydmuchiwał powietrze z obudowy na zewnątrz tak ?? tak Potrzebna dodatkowa wentylacja na zasilacz na zewnątrz obudowy by wyciągała powietrze z zasilacza ?? nie, sam sobie poradzi 1 Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ok dzięki za wskazówki można tu zamykać tematy?? Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Kliknij zgłoś i napisz do "Głów bencha" że prosisz o zamknięcie. 1 Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie jest dobrze. Górny wentylator powinien wydmuchiwać powietrze. Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie jest dobrze. Górny wentylator powinien wydmuchiwać powietrze. Nie wystarczy zasilacz który wyciąga powietrze z obudowy?? Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ja mam 2 wdmu****ące na górze,po jednym na bok i przód i mój sprzęt nie narzeka na to co ma w środku więc jego schemat jest ok Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie jest dobrze. Górny wentylator powinien wydmuchiwać powietrze.Nie wystarczy zasilacz który wyciąga powietrze z obudowy?? nie słuchaj takich "porad" Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zamykam temat zgodnie z wolą autora Link to post Share on other sites
Recommended Posts