giv86 4 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 używam obecnie dwóch radków 5870 i są zauważalne mikroprzycięcia, wcześniej miałem gtxa 290 od zotaca i równiż były mikroprzycięcia. Nie przeszkadza mi to jednak, nigdy nie widziałem idealnie płynnej animacji, zawsze coś gdzieś urwało coś, czy skoczyło. Kolego, tak szczerze? Mam monitor Della 27" rozdziałka 2560x1440. Za 4k możesz mieć dwie karty radki 7970 i jeszcze na zasilacz. Nie kupuj tego gtxa bo szkoda kasy. A jeżeli masz monitor 1920x1080 czy tam w innej proporcji, to naprawdę bez sensu kupować taki staff. Na najbliższe 3 lata i tak wystarczą te radki, nie przerobisz, zwłaszcza że grasz tylko. Gdybyś robił wizualizacje, albo np składał wideo do kupy, wtedy owszem. Taka karta ma sens, ba nawet dwie takie karty mają sens, albo nawet wersje pro. inaczej nie. Za 9k. możesz mieć taki zestawik że na 6 lat styknie. Pamiętaj tylko żeby rozsądnie zagospodarować kasę, wtedy starczy i na pieca i na peryferia. Howgh. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 używam obecnie dwóch radków 5870 i są zauważalne mikroprzycięcia, wcześniej miałem gtxa 290 od zotaca i równiż były mikroprzycięcia. Nie przeszkadza mi to jednak, nigdy nie widziałem idealnie płynnej animacji, zawsze coś gdzieś urwało coś, czy skoczyło. Kolego, tak szczerze? Mam monitor Della 27" rozdziałka 2560x1440. Za 4k możesz mieć dwie karty radki 7970 i jeszcze na zasilacz. Nie kupuj tego gtxa bo szkoda kasy. A jeżeli masz monitor 1920x1080 czy tam w innej proporcji, to naprawdę bez sensu kupować taki staff. Na najbliższe 3 lata i tak wystarczą te radki, nie przerobisz, zwłaszcza że grasz tylko. Gdybyś robił wizualizacje, albo np składał wideo do kupy, wtedy owszem. Taka karta ma sens, ba nawet dwie takie karty mają sens, albo nawet wersje pro. inaczej nie. Za 9k. możesz mieć taki zestawik że na 6 lat styknie. Pamiętaj tylko żeby rozsądnie zagospodarować kasę, wtedy starczy i na pieca i na peryferia. Howgh. ja sam nie wiem czy on tak naprwdę chcę kupić tą kartę czy tylko chciał założyć popularny temat na bechmarku.pl popatrzcie przecież na jego nickname na benchu:"showtime". ja się zgadzam kompletnie z giv86. showtime jak masz kasę to spoko,dobrze dla Ciebie,ale naucz się ją przynajmniej wydawać z głową Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 ja sam nie wiem czy on tak naprwdę chcę kupić tą kartę czy tylko chciał założyć popularny temat na bechmarku.pl popatrzcie przecież na jego nickname na benchu:"showtime". ja się zgadzam kompletnie z giv86. showtime jak masz kasę to spoko,dobrze dla Ciebie,ale naucz się ją przynajmniej wydawać z głową Chcę kupić kartę nadal, totalnie bez sensu by było gdybym założył jak to Ty powiedziałeś ' popularny ' temat ze względu iż nie miałoby to dla mnie sensu, założyłem temat, aby dowiedzieć się co nieco o tej karcie i ' wydać pieniądze z głową ' : ) W sumie ja też. Tylko kto wie czy on ma zamiar kupować do swojego starego kompa tego GTX'a czy składać nowy. I żeby nie wydał tych całych pieniędzy na karte i np procek bo płyta i reszta wyposażenia też kosztują. A z tego co dobre by było do tej karty i ogólnie płyta itd. to wychodzi prawie 10 000 zł albo nawet powyżej. Budżet akurat mam 10.000zł, chce złożyć nowy komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zakup GTX 690 nie jest wydatkiem z głową, to kaprys w stylu "bogatemu nikt nie zabroni". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zakup GTX 690 nie jest wydatkiem z głową, to kaprys w stylu "bogatemu nikt nie zabroni". Chodzi mi tylko o komfortowe granie przez kolejne co najmniej 3 lata, zastanawiam się nad tym GTX'em 690 ze względu, iż wydawał mi się najszybszą aktualnie kartą, co polecacie w zamian? Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Jak nie 690, to 680. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 I tu jest kruczek pewien... GTX 690 faktycznie jest obecnie kartą najszybszą (wspólnie z HD7990 Devil13 od Powercolor), ale przez 3 lata nie pograsz na najwyższych ustawieniach. Czemu? Bo zdąży wyjść API DirectX12, którego 690 nie wspiera i wówczas wiadomo Rozsądniej jest dzisiaj wydać 5000zł na komputer i za 1,5 roku kupić inny za tyle samo, aniżeli pchać 10k za jednym zamachem W praktyce do gier "na maksa" wystarczy dzisiaj kilka kart... GTX 670, 680 - z drugiej mańki HD 7950, 7970 - nie ma co bić hajsu w dwurdzeniowego potworka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 I tu jest kruczek pewien... GTX 690 faktycznie jest obecnie kartą najszybszą (wspólnie z HD7990 Devil13 od Powercolor), ale przez 3 lata nie pograsz na najwyższych ustawieniach. Czemu? Bo zdąży wyjść API DirectX12, którego 690 nie wspiera i wówczas wiadomo Rozsądniej jest dzisiaj wydać 5000zł na komputer i za 1,5 roku kupić inny za tyle samo, aniżeli pchać 10k za jednym zamachem Ahaa, faktycznie jest w tym masa prawdy, więc lepiej złożyć komputer z 680-siątką a reszte zostawić na upgrade. Zgadza się? Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ja nawet bym nie szalal z 680, 670 sobie tez znakomicie poradzi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ahaa, faktycznie jest w tym masa prawdy, więc lepiej złożyć komputer z 680-siątką a reszte zostawić na upgrade. Zgadza się? Wystarczy GTX 670, do tego jakiś 2500K i na dzień dzisiejszy maszyna do grania jest zacna A reszta na przyszły upgrade, albo sobie żelki kup 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Wystarczy GTX 670, do tego jakiś 2500K i na dzień dzisiejszy maszyna do grania jest zacna A reszta na przyszły upgrade, albo sobie żelki kup Dzięki wszystkim za odpowiedzi, bardzo pomogliście.Dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ostatni raz jak widzialem mikroprzyciecia to uzywalem 7950GX2, potem na 590, 460 SLI czy 690 nic takiego nie zauwazylem. Kiedys bylo przez chwile na ten temat glosno, teraz problem nie wystepuje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackDevil 12 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ale po co tyracie kolegę że chce sobie taką kartę kupić, pytał o konkretną kartę i konkretny problem, jak nie żal mu kasy to niech sobie ją kupi, może i wyjdzie dx12 ale zanim wprowadzą go do gier to miną 3 lata na które shoovtime chce kupić kartę, co do przycięć występują one zawsze tylko czasami są mniej lub bardziej widoczne, co do opłacalności takiego zakupu to zapłacisz duży "podatek od nowości" co jak pisali poprzednicy można lepiej zainwestować 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ale po co tyracie kolegę że chce sobie taką kartę kupić, pytał o konkretną kartę i konkretny problem, jak nie żal mu kasy to niech sobie ją kupi, może i wyjdzie dx12 ale zanim wprowadzą go do gier to miną 3 lata na które shoovtime chce kupić kartę, co do przycięć występują one zawsze tylko czasami są mniej lub bardziej widoczne, co do opłacalności takiego zakupu to zapłacisz duży "podatek od nowości" co jak pisali poprzednicy można lepiej zainwestować Właśnie z tego wszystkiego chyba się zdecyduję już na 680siątkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts