Skocz do zawartości

Radeon HD 7870

Recommended Posts

Mysle ze temat jeszcze powroci :) podyskutujemy wtedy raz jeszcze :)

Woo hoo, teraz gimbo przy każdym wątku gdzie ludzie będą mieć problem z HD7870 będzie pieprzył, że ON TO PRZEWIDZIAŁ.

Zasrany Nostradamus...WYJDŹ, uprzejmie proszę %-)

hehe to akurat dobre :)

Ale tak teraz zejdzmy troche na ziemie i reasumujmy

tydzien temu wybieralismy karte dla mojego znajomka (jako ze mialem 670ke a nie znam sie zbytnio na nowych radkach dlatego tu pytalem)

koles poszedl kupil w arescie i jest problem

poszukalem w gogole i okazalo sie ze sia dziesiatki stron z opisanym problemem

dlatego podzielilem sie tym tutaj jak i moimi wrazeniami z testow 9na jednym pcie lipa na drugim tez ale da sie grac)

czy to zle ? jak widac jakis tam procent ludzi jest co maja z tym problem o czym warto napisac .

idziemy z karta w piatek do serwisu arestu i bedziemy badac temat

Edytowane przez tommyt1983

Spokojnie koledzy. Nie wiedziałem, że tym jednym pytaniem wzbudzę tyle agresji. Karty dziś nie dostałem więc nici z testowania, ale jutro dam znać. Nie mogę się doczekać różnicy pomiędzy moją wysłużona 9600GT :D Mimo że C2D nieźle ją wyhamuje to i tak mam nadzieje osiągnąć min 60 fps w MW 2. A tak swoją drogą, ja takie problemy miałem z 9600 GT gdy zbyt mocno ją podkręciłem, więc może zmniejszenie zegarów lub podniesienie napięcia usunęło by ten problem. A Czy w 7870 aktualizuję się BIOS ręcznie?>

poszukalem w gogole i okazalo sie ze sia dziesiatki stron z opisanym problemem

No to dawaj te dziesiątki stron, poczytamy sobie ;) Tylko weź mi tutaj nie wstawiaj jednego linka z węgierskiego forum, 3 z pakistańskiego i 1 z rumuńskiego, tylko skoro już napisałeś "DZIESIĄTKI", to pójdę Ci na rękę i pozwolę zamknąć się w jednej dziesiątce.

Dawaj więc 10 linków do opisanych problemów z wersją Gigabyte HD7870. Chętnie poczytam i zmienię opinię :)

A Czy w 7870 aktualizuję się BIOS ręcznie?>

Aktualizuje się za pomocą programu, ale do HD7870 nie ma dostępnej żadnej nowej wersji BIOS'u :) Edytowane przez Ave20

Nie najlepsze...Bo są lepsze modele - wszystko zależy od serii kart. Prawda jest jednak taka, że obecnie do HD7870 od GB nie ma się praktycznie do czego przyczepić, ale kiddo tommyt1983 żyje jeszcze w epoce kamienia i zalicza się do tych, którzy wolą pisać, że ich kolega ze strony stryjka ciotecznego babci, miał znajomego, który kupił kiedyś płytę główną GB i mu padła po 3 latach, dlatego karty graficzne GB są do du*y - tym bardziej HD7870 %-)

Znalazł więc na zagranicznych forach - bo gdzieżbyśmy żyli w Polsce, jakiś wątek, gdzie ktoś ma nie wyjaśniony do końca problem i tym oto sposobem przekreśla cała serię karty HD7870 od GB.

Bitch please...

Edytowane przez Ave20

Ale mnie nic nie boli. Poruszyło temat o którym piszą w sieci a Wy macie do mnie pretensje ze się z wami tym podzielilem...gdzie ją niby napisałem ze gb jest fe... sam 2 dni temu miałem jeszcze 670 od gb i chwale ta kartę jak nic. Napisałem tylko ze są słuchy ze seria lekko ma coś nie tak od gb co wyszło w praniu u kumpla. Zobacz temat na tym forum o 7850 ile ludzi ma problem i oddało na gwarancje...oni też knuja?

A...więc to teraz nie jest już powszechny problem, tylko "chodzą słuchy" ? Od kiedy więc "chodzą słuchy" można opisać "dziesiątkami stron" z opisanymi problemami ? %-) I nie z HD7870 tylko ludzie mają problemy z HD7850...?

Weź Ty się chłopie ogarnij i skończ wprowadzać ludzi w błąd.

Już pisałem wcześniej byś wpisał w google fraz e Black screen freeze and Sound loop 7870

Wpisałem...Nie wiem jak Ty (jaki masz internet %-)) ale jak widzę tam SAPPHIRE, a nie GB.

O ironio... http://potworek.com/sites/default/files/images/odbyt13401180028748.png

Edytowane przez Ave20
  • Popieram 1

Sprawa jest taka.

Karta doszła, jednak moja płyta główna nie daje sobie z nią rady, gdyż komputer ciągle się resetuje. Miałem z nią problemy nawet przy 9600 GT a co dopiero teraz. Zostaje więc czekać za Core i5 i resztą.

Obecna płyta ma tylko PCI-E 2.0 więc to pewnie też jedna z przyczyn.

Edytowane przez mic1221

Amacrox Freestyle 450W, od jakiegoś czasu mój komp wyłączał się tylko do pewnego momentu czyli gasły kontrolki ale wentylatory chodziły nadal i trzeba go było wyłączać z prądu. Po wejściu w stan wstrzymania nie dało sie już go uruchomić, a gry nacisło się reset to resetował sie bez końca.

Czekaj - uważasz, że jeśli procesor jest zbyt słaby pod daną kartę, to powoduje restart komputera i dziwne problemy z uruchamianiem z przedniego panelu ? Mylisz się. To, że dany procesor jest słabszy i może ograniczać lub nawet ogranicza kartę nie oznacza, że komputer sam w sobie będzie się restartował itd.

Problem faktycznie zdaje się leżeć po stronie mobo. Kiedy wpadnie Ci w łapy i5 ?

Edytowane przez Ave20

czyz ja przypadkiem dzis nie pisalem ze w naszym wypadku tez sa restarty kompa...Ktos cos jeszcze chce napisac ? ...czy Wy naprawde musicie zgrywac fajnych i nie mozecie czasem na powaznie wysluchac ludzi

na cholere mialbym pisac nieprawde

widac kolega ma tez uwalona sztuke bo jak procek albo mobo moze restartowac karte...na logike to wezcie

moj kolega ma I5 2500K

dokladnie to samo pisza ludzie na innych forach co zakupili ta karte

jutro bede mial ta karte ziomka u siebie wiec napisze

• Popieram 1

rozumiem wiem ze fajne te karty sa ale ja tylko pisze o pewnej parti nie o wszystkich. kazdy model ma tez swoje parje ktore moga byc robione w roznych fabrykach.moze o to chodzi. ja nie pisze ze to zle modele. my mamy problem, kilkadziesiat ludzi na innych forach tez