Skocz do zawartości

Problem z gniazdami USB, prosze o pomoc.

Recommended Posts

Witam, w komputerze którego specyfikację podam poniżej zainstalowałem świeżą kopię Windows XP i pojawił mi się następujący problem, bowiem porty USB w ogóle nie znajdują urządzeń, musiałem nawet klawiaturę oraz myszkę przełączyć na PS/1 i PS/2.

Co ważniejsze, podam na przykładzie telefonu, podpinam telefon przez kabelek USB, i napięcie jest, telefon się ładuje, ale komputer go nie widzi, podobnie z myszką usb, napięcie jest, laser się pali, ale kursor się nie rusza.

Czy wiecie może czym jest to spowodowane? jak rozwiązać ten problem? Proszę o Pomoc!

Komputer to:

Dell Precision 390

Procesor Intel Core 2 Duo 6400 2.13GHz

2GB Pamięci RAM Kingston 667MHz

Grafika Nvidia GeForce 8600 GT 256MB

Płyta główna to chyba - Płyta główna Dell Precision 390 (2 złącza SATA, 2 złącza IDE, PCI-Ex) oraz z tyłu 5 portów USB.

Spróbuj może jeszcze usunąć sterowniki i USB z menadżera urządzeń. Po resecie nie pozwól windosowi zainstalować jego sterowników a później zainstaluj te, które podał sentinel28

Edytowane przez Zwolas

Niestety odinstalowanie sterowników nic nie pomogło, nie pozwoliłem windowsowi na zainstalowanie jego sterowników tylko w zamian zainstalowałem stery od santinela28, wyskoczyło że znaleziono nowy sprzęt 'główny kontroler USB' - 5 sztuk znalazło - bo tyle rzeczywiście płyta główna posiada portów, ale w dalszym ciągu problem z USB się pojawia. ;/

Podbijam temat.

Zrobiłem reinstal systemu i problem wciąż występuje, czy ma ktoś jakieś sugestie tudzież pomysły jak się z tym uporać? Sprawa jest na tyle poważna że nie mogę żadnych danych z telefonu, aparatu, dysku przenośnego zgrać na peceta, proszę o pomoc!