MadMajk 5 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam. Niedawno moja dziewczyna zmienila dostawce internetowego. Po wszystkim powiedzial im koles, ze internet bedzie dzialal na jednym komputerze i jesli chca na 2 lub wiecej maja u nich zakupic router za !150zl! . Moim zdaniem to jest jakas sciema bo to raczej powinno byc na centrali blokowane no chyba ze sie myle. Moje pytanie jest czy da sie w jakikolwiek sposob rozdzielic ten sygnal na 2 komputery jednoczesnie ? router to: LINKSYS WAG160N dostawca: MIKEMI Jesli sie odlaczy kabel od internetu w stacjonarnym komputerze to laptop sie polaczy. Jesli sie chce internet na stacjonarnym to laptop musi sie odlaczyc z internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
jodla94 18 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 spróbuj na tym kompie co robili skonfigurować router i na nim sklonować mac komputera ( nie wiem czy w/w router to posiada) a dalej już normalna konfiguracja Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Po prostu zamiast komputera, podepnij stary router,a do niego wepnij oba komputery. Może zadziała. Ustaw mu tylo taki sam IP, jak ma komputer łącząc się z nowym. A tak w ogóle, to nie rozumiem problemu. Wynika z tego, że zmieniając PC na nowy trzeba iśc do nich i poinformować o nowej karcie sieciowej! Cytuj Link to post Share on other sites
jodla94 18 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 taką sytuacje miałem kiedyś u siostry ponieważ oni mieli rejestrowany adres mac Cytuj Link to post Share on other sites
MadMajk 5 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Jesli to w czyms pomoze zalaczam zdjecie jak to jest wsio podlaczone. Czerwony jest od komputera stacjonarnego. Laptop laczy sie przez wifi wyglada na to ze ten czarny dostarcza internet. http://i46.tinypic.com/2gtywyh.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
jodla94 18 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 czarny może i dostarcza ale powiedz z czego wychodzi bo w tym wypadku jest podpięty do wyjście z rutera wejście masz na routerze dsl Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Coś mi tu śmierdzi. Czemu nie ma kabla w gniazdku DSL, tylko w Ethernet? To Ci fachowcy podłączali? Cytuj Link to post Share on other sites
MadMajk 5 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tak ... Ci fachowcy to tak podlaczyli. Nie mam pojecia wgl jak to dziala i jakim cudem to dziala. Niestety jesli chodzi o sieci i tym podobnie to jestem totalnie zielony wiec nawet nie wiem z ktorej strony to ugryzc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts