Skocz do zawartości

Razer DeathAdder vs Logitech G500

Recommended Posts

Witam, właśnie niedawno padła moja wysłużona myszka (5lat) i aktualnie posiadam myszkę "z hipermarketu", która doprowadzam mnie do załamania nerwowego. Więc postanowiłem kupić nową myszkę, wybór padł na te dwie. Która lepsza pod względem technicznym? Obie świetnie mi leżą w dłoni, więc nie będzie tu problemu. Głównie myszka ma służyć do gier, najczęściej Battlefield 3, sporo aktualnie tez gram w GW2 jak i różne inne gry typu Wiedźmin 2 itp. Co myślicie o tych dwóch myszkach? Która waszym zdaniem będzie lepsza?

Zamiast g500, celuj w g400v2.

Miałem obydwie, każda to co najważniejsze czyli sensor ma niemal idealny, są dobrze wyprofilowanie, są to jedne z lepszych myszek na rynku, każda jest warta swojej ceny. Deathadder to laser dlatego należałoby mieć twardą podkładkę (wyjątkiem jest goliathus na którym umnie DA działała świetnie). G400v2 to natomiast zwykły optyk. Lepsze ślizgacze ma G400v2, bardziej nadaję się też do dużej łapy. Razer daje 2 lata gwarancji, a logitech 3. Poza tym g400v2 można dostać za 155zł, jest fajna aukcja na allegro za 100zł :D

Której byś nie wybrał będziesz zadowolony.

Na polu walki jest jeszcze xai, m8000x, g9x.

Edytowane przez Cacek93

Myślałem, że g500 jest droższy :P

W g500 siedzi ADNS 9500 (najlepszy laserowy sensor) dlatego też będziesz zadowolony, kształt ma dosyć "uniwersalny" , więc będzie pasować raczej każdemu.

Czego nie wybierzesz będziesz zadowolony :)

Pamiętaj tylko o tym co napisałem o podkładce do lasera.

• Popieram 1

Nie myl starego DeathAdder z tym dostępnym teraz w sklepach badziewium

tutaj się mylisz... Tak kiedyś pisały dzieci na forach o cs'sie (wiaderko, puchatek), które nie mają pojęcia o temacie,

Nowy DA jest dobry, a sam sensor jest genialny, problemem było niedopracowane hardware na początku kiedy wychodziły pierwsze respawny, po aktualizacji hardware (teraz i tak od początku każdy respawn ma je wgrane) mysz ma feeling jak stary DA i zachowuje się identycznie.

Możesz śmiało brać nowego deathaddera.

z drugiej strony RAZER i ich wychwalany DeathAdder.

Ogólnie razer robi badziewne myszki (mamba, imperator), deathadder jest wyjątkiem :P

możesz mieć także problemy z mikrostykami i scrollem...

ale w ostatecznym rozliczeniu ocena i tak jest bardzo dobra :D

• Popieram 2

Miałem DA Respawn i nie miałem z nim żadnych problemów. Nie podobało mi się, że po bokach nie było gumy (jest jakaś cała czarna ogumowana wersja na allegro, ale kiedy ja go kupowałem, to nie było). Spore szpary też nie są dobrym pomysłem - kurz tam włazi. Do dzisiaj działa bez problemu u brata.

Bierz DeathAddera. Mam od 2 lat i nie wymieniłbym na żadną inną mysz. Co prawda ja mam wersję starą, 3.5G, ale skorp Respawn jest ok, to nawet się nie zastanwaiaj. do tego polecam podkładkę Razer Vespula :) genialne połączenie.

Edytowane przez Yuman

tutaj się mylisz... Tak kiedyś pisały dzieci na forach o cs'sie (wiaderko, puchatek), które nie mają pojęcia o temacie,

Nowy DA jest dobry, a sam sensor jest genialny, problemem było niedopracowane hardware na początku kiedy wychodziły pierwsze respawny, po aktualizacji hardware (teraz i tak od początku każdy respawn ma je wgrane) mysz ma feeling jak stary DA i zachowuje się identycznie.

Możesz śmiało brać nowego deathaddera.

Rozwiń co rozumiesz pod pojęciem "aktualizacja hardware", bo troszkę się w tym zagubiłem. Chodzi ci chyba o software (firmware), hard to sprzęt - soft zaś oprogramowanie, proste :) A z opinią się nie zgodzę. DA Respawn ma tak masakryczną akcelerację wsteczną że naprawdę ciężko na tym grać, no ale jak ktoś musi mieć koniecznie "Rejzera" to niech bierze.

Microsoft IE 3.0 precyzją zjada wszystkie wymienione w tym temacie na śniadanie. A jest też jakoś dwukrotnie tańszy.

No a jak ktoś rzyga hajsem to laser, koniecznie Avago 9500 i Logitech G700 oczywiście.

Chodzi ci chyba o software (firmware),

Tak o firmware, soft w szczurze :P

Kiedy Ty miałeś tego DA i właśnie z jakim firmware? Testowałem swojego na akcelerację na wszystkie sposoby, przy 32cm/360 na 900/1800/3500DPI kompletnie zero akceleracji, jestem uczulony na to i od razu wyczuję. I to nie tylko moje zdanie :D

Musiałeś coś spierdzielić :P

koniecznie Avago 9500

koniecznie Avago 9500

G500 jest właśnie na 9500...