Bananowiec 0 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu karty dźwiękowej, jako że moja zintegrowana dostarcza mi niezapomnianych szumów i szmerów pochodzących z płyty głównej komputera, oraz słuchawek, jako że mój Fatality Gaming Headset odmówił ostatnio posłuszeństwa i połowicznie przestał działać. Mam pytanie do ogarnietych ludzi, więc zadaję je na tym a nie innym forum. Czytałem trochę zestawień i rankingów, i wybrałem http://www.saturion.pl/product/114647/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Creative_Sound_Blaster_X_Fi_Surround_5_1_Pro.html oraz http://www.saturion.pl/product/96045/Sprzet_komputerowy/Peryferia/Logitech_G35.html. Dzisiaj jednak zacząłem sie zastanawiac, czy aby bede w stanie podlaczyc te sluchawki do nowej karty dziwiekowej. Sluchawki maja wyjscie USB, karta dzwiekowa zwykłe wyjścia słuchawkowe i na mikrofon. W moim przypadku chodzi właśnie o duet karta+słuchawki, nie głośniki, ale oczywiscie tez bede z nich korzystal (Logitech Z323 2.1) Pytanie mam właśnie o podłączenie, oraz o to czy taki zestaw jest racjonalny i czy opłaca mi się to kupować. Moim celem jest uzyskanie dobrej jakosci podczas sluchania muzyki, co robie najczesciej, rozmawianiu przez TeamSpeaka oraz graniu w gry ( w mniejszym stopniu) typu Call of Duty, League of Legends. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Edytowane 2 Września 2012 przez Bananowiec Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 G35 będą sie troche marnować przy tej dźwiękówce. Nie powiedziałeś nam jeszcze czy musi to być zewnętzna czy może być wewnętrzna dźwiękówka Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 G35 nawet nie skorzystają z dźwiękówki Cytuj Link to post Share on other sites
wojna00 2 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 G35 jest na USB czyli całkowicie omija kartę dźwiękową bo ma jakby wbudowaną swoją. Polecam Ci jakieś słuchawki Sennheiser jak już kupować kartę dźwiękową. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Pytanie mam właśnie o podłączenie, oraz o to czy taki zestaw jest racjonalny i czy opłaca mi się to kupować.nie, nie jest. G35 może i brzmi dla nieświadomych efektownie, co nie zmienia faktu, że można dostać znacznie lepszy sprzęt. G35 będą sie troche marnować przy tej dźwiękówce Za ok 400, można polecić w zależności od upodobań: Shure 440 Ultrasone HFI450 Brainwavz HM5 Sennheiser HD 380 i jeszcze trochę innych. Edytowane 2 Września 2012 przez kubbak Cytuj Link to post Share on other sites
Bananowiec 0 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 To mają być słuchawki z mikrofonem, te które podełeś go nie mają. Karte dźwiękową chce kupic, bo nie wazne jakie słuchawki bede miał, moja zintegrowana dzwiekówka szumi i trzeszczy, i głos przez mikrofon brzmi niewyraźnie i jest stłumiony. Co polecacie w takim razie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Weź coś porządnego bez mikrofonu i dokup Cytuj Link to post Share on other sites
Bananowiec 0 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Czyli zrozumiałem że mam 2 rozwiązania. 1. Kupić słuchawki Logitech G35 z połączeniem USB bo są dobre i podpiąć je do kompa olewając kupno nowej karty dźwiękowej bo sie w tym wypadku do niczego nie przyda. 2. Kupić http://www.saturion....nd_5_1_Pro.html, do tego wybrać słuchawki i mikrofon osobno. Jeśli coś sie nie zgadza to mnie poprawcie. Jeśli się zgadza to mam jeszcze pytanie, czy do tej karty dźwiękowej (która jest 5.1) szukać takich samych (5.1) słuchawek? Możecie mi polecić jakieś dobre słuchawki do 400zł (5.1 lub nie) które by z tą kartą ładnie grały? Może nawet jakąś lepszą kartę w tej cenie zdołacie mi polecić. Czekam na odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 5.1 w słuchawkach to chwyt marketingowy Nie warto brać te G35 lepiej połączenie co podałem Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Karta + słuchawki + zalman najlepsze rozwiązanie ... Akg 514k.. a karte dźwiękowa wes lepiej Maya 5 skubnij z budżetu sluchawek Cytuj Link to post Share on other sites
heeee 7 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Kartę weź Maya u5, będziesz miał szerszą scenę. Mikrofon zalman zm-mic1. Edytowane 2 Września 2012 przez heeee Cytuj Link to post Share on other sites
Bananowiec 0 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 http://www.neo24.pl/?p=sennheiser_hd_449&aff_id=101372 czy http://www.saturion.pl/product/134626/Sprzet_komputerowy/Peryferia/AKG_K540.html, takie wybrałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts