Skocz do zawartości

Zakup karty dźwiękowej i słuchawek, pare pytań.

Recommended Posts

Witam, przymierzam się do zakupu karty dźwiękowej, jako że moja zintegrowana dostarcza mi niezapomnianych szumów i szmerów pochodzących z płyty głównej komputera, oraz słuchawek, jako że mój Fatality Gaming Headset odmówił ostatnio posłuszeństwa i połowicznie przestał działać.

Mam pytanie do ogarnietych ludzi, więc zadaję je na tym a nie innym forum.

Czytałem trochę zestawień i rankingów, i wybrałem http://www.saturion.pl/product/114647/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Creative_Sound_Blaster_X_Fi_Surround_5_1_Pro.html

oraz http://www.saturion.pl/product/96045/Sprzet_komputerowy/Peryferia/Logitech_G35.html.

Dzisiaj jednak zacząłem sie zastanawiac, czy aby bede w stanie podlaczyc te sluchawki do nowej karty dziwiekowej. Sluchawki maja wyjscie USB, karta dzwiekowa zwykłe wyjścia słuchawkowe i na mikrofon.

W moim przypadku chodzi właśnie o duet karta+słuchawki, nie głośniki, ale oczywiscie tez bede z nich korzystal (Logitech Z323 2.1)

Pytanie mam właśnie o podłączenie, oraz o to czy taki zestaw jest racjonalny i czy opłaca mi się to kupować.

Moim celem jest uzyskanie dobrej jakosci podczas sluchania muzyki, co robie najczesciej, rozmawianiu przez TeamSpeaka oraz graniu w gry ( w mniejszym stopniu) typu Call of Duty, League of Legends.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Edytowane przez Bananowiec

Pytanie mam właśnie o podłączenie, oraz o to czy taki zestaw jest racjonalny i czy opłaca mi się to kupować.

nie, nie jest. G35 może i brzmi dla nieświadomych efektownie, co nie zmienia faktu, że można dostać znacznie lepszy sprzęt.

G35 będą sie troche marnować przy tej dźwiękówce

Za ok 400, można polecić w zależności od upodobań:

Shure 440

Ultrasone HFI450

Brainwavz HM5

Sennheiser HD 380

i jeszcze trochę innych.

Edytowane przez kubbak

Czyli zrozumiałem że mam 2 rozwiązania.

1. Kupić słuchawki Logitech G35 z połączeniem USB bo są dobre i podpiąć je do kompa olewając kupno nowej karty dźwiękowej bo sie w tym wypadku do niczego nie przyda.

2. Kupić http://www.saturion....nd_5_1_Pro.html, do tego wybrać słuchawki i mikrofon osobno.

Jeśli coś sie nie zgadza to mnie poprawcie.

Jeśli się zgadza to mam jeszcze pytanie, czy do tej karty dźwiękowej (która jest 5.1) szukać takich samych (5.1) słuchawek? Możecie mi polecić jakieś dobre słuchawki do 400zł (5.1 lub nie) które by z tą kartą ładnie grały? Może nawet jakąś lepszą kartę w tej cenie zdołacie mi polecić.

Czekam na odpowiedzi.