maciek1o3s 6 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Chciałbym używać neta na nowym Win 7, normalnie na wersjach RC było wszystko ok instalowałem z płytki i fajnie wszystko szło. Teraz jednak instalka z płytki nie wykrywa modemu, cały czas jest czerwony kwadracik. Ściągnąłem więc sterowniki ze strony TP do Visty, ale to nie pomogło wprawdzie jest na zielono, ale nie wykrywa połączenia. Nie wiem co zrobić. Modem to Thomson Speed Touch 330. Cytuj Link to post Share on other sites
Seadog 0 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A instalujesz jak trzeba? Tzn. uruchamiasz instalację sterowników BEZ PODŁACZONEGO MODEMU? Fizycznie kabel USB wyjęty z gniazdka? Dopiero PO zainstalowaniu sterowników należy go podłączyć (jest komunikat na koniec instalacji, że już można). Proponuję odinstalować sterowniki, wyczyścić katalogi i rejestr (na wszelki wypadek) i zrobić tak, jak napisałem. P.S. ten modem to wielkie g*wno, dowolny modemorouter podłączany po LAN (a nie USB) kosztujący kilkadziesiąt złotych jest tysiąc razy lepszy i milion razy mniej problematyczny. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dokładnie. Zainwestuj w jakiś router z ADSL i będzie sto razy lepiej. Ja zmieniałem ten modem kilkakrotnie w przeszłości, wieczne problemy z tym były. Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 eee... tam czepiacie się. Ja do dzisiaj nie mogę się zdecydować na jakiś router z modemem i nadal używam "żabki" Sagem'a. Pod Win7 64-bit śmiga bez problemu na 64-bitowych sterownikach od Visty. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jakoś się zainstalowało, ale mam blue screeny, muszę odpalać kompa i odłączać modem i znów go podłączać po zalogowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts