Skocz do zawartości

[Sprzedam] EVGA GTX670 FTW 2GB / GTX680

Recommended Posts

Witam

Tak jak w temacie - sprzedam kartę graficzną EVGA GTX670 FTW 2GB.

Karta jest nowa, objęta 24m gwarancją + 36m gwarancji po zarejestrowaniu na stronie EVGA.

Zegary karty FTW są firmowo podbite do zegarów GTX680.

http://i31.servimg.com/u/f31/14/71/02/97/670ftw10.jpg

W skład zestawu wchodzi pełen komplet EVGA.

Cena: 1549 zł + kw (14 zł)

W razie pytań, proszę pisać na PW lub GG: 9158298

Pozdrawiam

Edytowane przez Ave20

Ta karta to nie bułka z szynką - jest warta około średnią wypłatę w Polsce. Jeśli mimo wszystko nowy właściciel się nie znajdzie, zostanie u mnie i będzie mieć się wyśmienicie :)

Edytowane przez Ave20

z czystej ciekawosci - jak z jej glosnoscia ? i temperatura ? bo na przyklad moj gigabyte WFX3 jest cichy ale strasznie sie nagrzewa sekcja zasilania i karta jest w tym miejscu na laminacie strasznie goraca a na odwrocie laminatu tam gdzie jest gpu jest o wiele chlodniejsza niz tam gdzie ta sekcja. sprawdzalem na innej sztuce i tak samo

Karta jest głośniejsza od mojej HD5850 od Sapphire - ta była niesłyszalna pod obciążeniem.

FTW jest niesłyszalna w spoczynku - temp. 36*C.

Pod obciążeniem - BF3, DiRT, Crysis 2 temperatura maksymalnie osiągnęła 78*C. Kartę słychać. Nie jest to jakiś głośny hałas a szum powietrza.

Mam CM 690 II i obudowa to praktycznie jedno wielkie sito. Śmiem twierdzić, że w klasycznej obudowie (panel przedni i górny jednolite z ewentualnymi otworami na chłodzenie) karta byłaby cichsza.

Mój ZALMAN nie grzeszy kulturą pracy, ale skręciłem go do max 1100RPM i jest zadowalająco - po wejściu do 3D słychać, że karta bardziej szumi, ale gdy ZALMAN się rozkręci, GTX dział gdzieś w tle.

FTW jest jednak bez wątpienia głośniejszą kartą od GB - to oczywiste.

Co do temperatury - tył laminatu w miejscu rdzenia wyraźnie się nagrzewa. Sekcja zasilania jest zdecydowanie chłodniejsza choć odczuwa się ciepło.

EDIT:

Jeśli jednak mam być szczery, to nie sprzedaję karty z powodu głośnej pracy. Nie jest to suszara i głośność jest jak najbardziej do zaakceptowania, no ale grubo ponad 1500 zł piechotą nie chodzi.

Nie mniej jednak, tak jak napisałem wcześniej - jeśli karta się nie sprzeda, nie będę wylewał łez z tego powodu :P Niedługo wychodzi AC, FC3, trochę później Crysis, więc fajnie jest mieć takiego stworka :P

Edytowane przez Ave20

Tak jak napisałem - nie pali mi się ze sprzedażą. Jeśli pojawi się oferta, sprzedam, jeśli nie, zostanie u mnie :)

NIEAKTUALNE !

Edytowane przez Ave20
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...