gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Mam głośniki Logitech X-540. Grają super, mocny bass, wyraźny dzwięk ale dwa tylne głośniki niby grają ale tak z 3 razy ciszej od przednich i tak jakby tam dzwięk sie zlewał i wychodzi jakiś chłapot. Tak sie dzieje tylko przy słuchaniu muzyki a przy grach jest normalnie, tylko np. w Ghost Recon'ie nie ma dzwięku dialogów gdy mówią. I znowu w filmie dzwięk idzie dość cicho. Nie jest to przygnębiający problem ale jakby sie kiedyś chciało dać głośniej film to nie da rady bo pokrętło na maxa, dzwięk w Windowsie max i reszta. Jak mam temu zarazdzić ? Mam coś poprzestawiać w ustawieniach Windows czy jak ? I poleccie mi prosze jakieś najnowsze sterowniki do karty dzwiękowej, mam zintegrowaną 5.1 Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez gitgosc Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 jezeli wlaczysz film nadawny w systemie 5.1 to to wtedy tylko beda graly normalnie !!!!!!! mozesz to zmienic uzywajac 2x stereo czyli przednie i tylne bede graly dokladnie to samo ( w ustawieniach karty ) u mnie jest dokladnie tak samo dlaczego tak sie dzieje ? poniewaz muzyke chce zagrac rowniez 5.1 i ten system to nasladuje ale nie wychodzi mu to tak jak w oryginalnej ścieżce dzwiekowej AC3 (dzwiek/muzyka) licze na pochwale pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Obecnie mam jakieś Audio HD Vdeck . Może wymienić na jakiegoś Realteka ? @UP A jak wyjaśnisz to że w GRFS nie ma dzweku rozmów tylko dzwieki strzałów i reszta jak wybuchy itd ? I nie wiem ogólnie gdzie znaleźć ustawienia mojej karty dzwiekowej ? Cytuj Link to post Share on other sites
witchking22 33 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 @gitgosc w sterownikach dźwięku (Audio HD Deck...) ustaw, żeby przednie grały ciszej, a tylnie daj głośniej. Możesz ustawić, np. na 70% przednie a 100% tylnie. Użyj do tego dźwięku testowego, abyś słyszał wszystkie jednakowo. Polecam zaznaczyć opcję 'speaker fill' oraz 'loudness equalization' wtedy bez żadnego bawienia się w ustawianie % przy przednich będą grały tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisMasteR 22 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja w swoich (już sprzedanych) X-530 miałem tak samo. Satelitki jak i center grały równo lecz tylne grały ciszej. Koledzy wyżej mają rację co to filmów. Jeśli chodzi o muzykę to musisz ściągać bądź nagrywać piosenki w 320kbps wtedy usłyszysz wysokie tony na równym poziomie głośności z pozostałymi. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ale dwa tylne głośniki niby grają ale tak z 3 razy ciszej od przednich i tak jakby tam dzwięk sie zlewał i wychodzi jakiś chłapot. to normalne w 5.1 tylne satelity służą tylko to takich rzeczy tzn efektów i uzupełniania itp Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 a wiec juz prawie wszystko rozwiązane. Coś było nie tak bo głośnik centralny sie odpiął od soobwofera. Tylko zostaje jeszcze to czemu nie ma dzwieku z dialogu w grze. W moich starych Apollo 2.1 za 40 zł ten dzwięk był a teraz są tylko napisy ale dzwieku z tymi zdaniami nie ma. Co to może być ? I mam coś jeszcze takiego że przy Logitech'ach mam złącze czarne (reszta zielony i czerwony pasuje) ale w płycie głównej nie ma czarnego koloru tylko jest niebieski i tego nie czyta i to może byc to. Radilibyście może kupić karte dzwiękową lub nową płyte główną (którą i tak miałem kupować) ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 czarny to sub zielony to front pomarańczowy to surround sprawdź w dokumentacji/sterowniku który kolor na twojej mobo odpowiada danemu sygnałowi i podłącz je odpowiednio Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 OKi.... wszystko już zrobione I mam jeszcze jedno takie pytanko : kable od satelitek są krótkie i chciałem kupić jakieś przedłużki do tych satelitek tak aby podeszły do suba ale by nie były one jakieś szajsie żeby po przedłużeniu tylne satelitki grały ciszej tylko równo i tak samo jak na standardowych kablach. U siebie w miejscowości nie mam takiego sklepu RTV aby kupić takie kable wiec najlepiej by było gdybyście mi podali linki do allegro albo jakiegoś sklepu internetowego. Napewno wiecie o jakie przedłużenie tych kabli od satelitek chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/kabel-przedluzacz-mini-jack-m-f-3m-stereo-i2531926457.html Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) A czy taki będzie dobry : ? http://allegro.pl/przedluzacz-2xrca-2-x-rca-cinch-2-5m-stereo-i2578862969.html Potrzebuje prawie 5 metrów to bym kupił dwa takie i połączył ze sobą i podpiął do satelitek a na końcu do suba. Tylko chciałbym sie dowiedzieć od was czy ta firma i ten kabel będzie dobry i nie wyciszy satelitek ? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez gitgosc Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 nie zmieniaj karty bo zmieniasz kiepska na kiepska innej firmy zostaw jak masz tylko ustaw inaczej jak pisza wyzej Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 No dobra. Mniejsza z tym. Teraz głównie mi chodzi abyście mi podali jakąś najlepszą przedłużke Cinch do satelitek w cenie do 30 zł za 5m. Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 przy takich glosnikach i karcie kupuj czym tanjsze !!!!!!! jak beda tylko dzialac to bedzie idealnie dla ciebie !!!!nie ma po co celowac wiecej pieniedzy w takie okablowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts