kichepl01 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam ostatnio mam problem z dyskiem firmy WD mam go od 6lat nie pamiętam dokładnie oznaczeń dysk jest na ATA. Komp mi strasznie mulił na poprzednim systemie więc zainstalowałem sys na nowo ale podczas instalacji mnie zadziwiło ze instalator bardzo wolno chodził sam etap przygotowania zajął z 15min potem instalacja z 30 min i kończenie pracy instalatora 20 min. Nowo zainstalowany system zbierał się około 2 min, potem zainstalowałem sobie HDtune i przeprowadziłem skan na bad sektory który nic nie znalazł, następnie kondycja dysku wszystko ok i jako ostatnią rzecz zrobiłem test transferu który wyszedł prędkość max więcej niz 30mb potem spada prawie do 2mb minimalnej, średnio trzyma pomiędzy 15mb ale to nie zmienia faktu ze strasznie nie stabilny jest transfer. Co mogę z nim zrobić? czy to może być wina taśmy ATA? PS: mój złom Plyta główna: Gigabyte G31M-ES2L Procek: intel dualcore E5200 Grafika: AMD XFX dualfan 6870 Ram: 4GB HiperX T1 Zasilacz: Coolmaster M500 silentpro Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Najlepiej jeśli pokażesz zrzut ekranu z testu dysku,wtedy można ocenić jego stan. Cytuj Link to post Share on other sites
kichepl01 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 o to zdjęcie zależy jak się komp uruchomi http://imageshack.us/photo/my-images/837/beztytuurze.png/ Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Zobacz co da zmiana kabla Sata łączącego dysk z płytą główną. Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Benchmark w normie jak na ten model dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts