Skocz do zawartości

iPhone 3GS !! PROBLEM !! BRAK SIECI !!

Recommended Posts

Witam! Mam niemały problem z moim iP 3GS.

Użytkuje go już od 3 lat i zawsze chodził jak szwajcarski zegarek aż pewnego dnia nagle stracił sieć i koniec, kaplica :/

Od 4 dni nie mam zasięgu (inne karty sim również nie działają). Kroki jakie podjąłem to :

-przywrócenie do ust. fabr. (nic nie pomogło)

- rozebranie iP i sprawdzenie okablowania od anteny (wszystko ok)

Miałby ktoś z Was drodzy forumowicze jakieś sugestie, podpowiedzi lub pomysły co może być nie tak, lub co mogłbym jeszcze uczynić by przywrócić go do pełnego zdrowia.

Dzięki i pozdrawiam :)

PS. telefon nie ma sim-locka

Za tym z iP zostal zablokowany to trochę wątpię, fakt że zakupilem go bez papierów lecz jak by zostal znaleziony/skradziony na policję idzie się od razu a nie po kilku latach :P

A jeśli np antena została uszkodzona (nie wiem dlaczego by tak miało być, ponieważ telefon mi nigdy nie spadł, chyba że popsuła się sama z siebie) to gdzie ewentualnie szukać takiej części ?

Dziękuję za odpowiedzi :)

Sent by Samsung SGS III

Edytowane przez damiiw11

A dajmy na to, ze telefon okazał by sie skradziony lub znaleziony to dlaczego mieliby go zablokować po tak długim czasie ?

iP miał już ściągniętego sim- locka przy zakupie a z jakiej sieci jest to nie wiem, poniewaz ten soft nie jest brandowany, lecz w iP to chyba norma, wiec niestety jaka sieć nie wiem :/

PS.A jak sprawdze iP na w.w stronie na allegro, okaże sie kradziony i czarnuchy wlecą mi na chate ? Jest taka opcja ? ;p

Edytowane przez damiiw11
  • 2 miesiące temu...