Skocz do zawartości

GTX660Ti którą kartę niereferencyjną wybrać ?

Recommended Posts

Jak w temacie, na oku mam 3 konkretne modele, chciałbym wybrać któryś z nich

- Asus GF GTX660 Ti TOP DirectCU II - 1349zł

- Zotac GF GTX660 Ti AMP - 1318zł

- MSI GF GTX660 Ti PE/OC - 1229zł

W testach wszystkie trzymają mniej więcej ten sam poziom, MSI ma trochę większą temperaturę od ASUSa i Zotac.

Którą wersję polecacie.

A może macie jakieś za/przeciw do poszczególnych firm (spotkaliście się z niestabilnością ich produktów, lub wady techniczne/w wykonaniu).

Chyba, że polecacie jeszcze coś innego, ale z testów które oglądałem, te 3 modele odstają od całej reszty.

Specyfikacja komputera :

Mobo : ASRock Z68 Extreme3 Gen3

CPU : Intel I5-2500k (jeszcze nie podkręcany)

RAM : Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP

PSU : XFX XXX 650W Modular 80+

Edytowane przez pwngaimz

Z tych trzech to najlepszy jest zotac amp, w testach jest wydajniejszy, chłodniejszy i mniej prądożerny.

co do wad producentów, ja mam hd7850 od gigabyte, są z nią same problemy, po dwuch dniach od zakupu karta poszła do serwisu, który jej nie naprawił.

forum.benchmark.pl/topic/53225-problem-z-hd-7850-oc

Poczytaj ten temat, każdy kto kupił ta kartę ma z nią problemy.

Edytowane przez bartek4winner

Z tych trzech to najlepszy jest zotac amp, w testach jest wydajniejszy, chłodniejszy i mniej prądożerny. co do wad producentów, ja mam hd7850 od gigabyte, są z nią same problemy, po dwuch dniach od zakupu karta poszła do serwisu, który jej nie naprawił. forum.benchmark.pl/topic/53225-problem-z-hd-7850-oc Poczytaj ten temat, każdy kto kupił ta kartę ma z nią problemy.

Akurat tylko HD7850 od Gigabyte wyszło jakie wyszło. Tak to Gigabyte spoko firma. Po prostu ta seria im nie wyszła i tyle ;)

@pwngaimz do jakiego kompa te karty ? przewidujesz podkręcanie ?

Specyfikacja komputera :

Mobo : ASRock Z68 Extreme3 Gen3

CPU : Intel I5-2500k (jeszcze nie podkręcany)

RAM : Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP

PSU : XFX XXX 650W Modular 80+

Dodaję ją także do pierwszego posta.

+ póki co nie zamierzam podkręcać karty bo myślę, że wszystko póki co będzie na niej chodziło. Nie wykluczam natomiast podkręcania w najbliższej przyszłości.

Edytowane przez pwngaimz