cruoris 2 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 resztę wentyla przemaluję na czarny mat, ale to dopiero jak będę malować górę chłodzenia. Karta podłączona, aby sprawdzić, jak się prezentuje. http://iv.pl/images/81198596237605354702.jpg i dodatkowo, wczorajszy nowy zakup: 2 fretki, klatka, 10kg żarcia, 10 op. siana, 10 op. trocin, 3 kuwety i domowej roboty wyposażenie. ;D http://iv.pl/images/56539671692562791217.jpg dziś jeszcze wymierzę płytę główną i pcb z kart, aby zamówić backplate'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Kable całe czy już zjedzone przez fretki?? Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 To ty chyba nie widziałeś jakie LC robią w CM Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 na razie, to podchodzę do nich w grubych rękawicach. ;D nie będą miały czego zjeść, bo pochowane mam wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Rybka. Bardzo ciekawy projekt. Powodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Jak chcesz osiągnąć zadowalający dobry efekt malowania sprayem to radzę Ci to odpuścić. Dodatkowo jak nie masz doświadczenia. Ja wydałem masę kasy na malowanie sprayem i efekt mnie nie zadowalał ciągle jakieś problemy między innymi- robienie się bąbli, ważenie się farby i masa innych. Lepiej oddać do lakiernika. Różowo biało i czarno? Hm... pełen spontan . Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nie nie, tamta obudowa odpada, napisałem w innym poście, że kupiłem już silverstone ft02. powiem Ci, że pierwsza obudowa wyszła mi tragicznie, ale 2 wentyle i drugi raz obudowa już są bez zarzutów, a spray 12 zł kosztuje (ten sam w obi 23), także jest git. Wymierzyłem mobo i pcb z kart graficznych i zamówiłem covery. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) Ludzie polecają spraye firmy Motip i Montana. Na allegro dostaniesz. Ja szukałem po sklepach (castorama, obi i jeszcze w mięsnym ale nie dostałem ). Edytowane 3 Września 2012 przez Dawid_M Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Montana jest *****ista(ale spray'er trzeba kupić samemu(widziałem nawet w kształcie karabinu )) Tu kupisz spray'e Montana: http://cans.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Pro po karabinu widziałem zestaw, w którym znajdował się karabin i granat w granacie była wódka i ładowało ją się do karabinu bądź do kieliszków . Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 wrongsideshop.pl Tutaj kupisz dobre puszki - polecam Montanę, lub Beltony (molotow premium) - lepszych farb już nie znajdziesz. Molotow ma mniejsze ciśnienie, według mnie jest "łatwiejszy" w opanowaniu. Do tego końcówkę typu skincap i miłej zabawy życzę Farbę nakładaj równolegle z dużej odległości (coś około 30-50cm), nie za dużo i nie za mało. Co do samych farb to ich konsystencja jest na tyle gęsta że dużo trudnej o zacieki. Kolory praktycznie wszystkie leżą idealnie, bez żadnych przebić. Możesz się wspomóc taśmą maskującą i polecieć na kilka kolorów nawet Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Spray nie zrobi za nas całej roboty. Dobrze przygotowana powierzchnia + odtłuszczenie (np. rozpuszczalnik nitro, benzyna) to podstawa. Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Buda zamówiona, kasa wpłacona. następny etap prac prawdopodobnie jutro, do malowania idą wentyle i druga obudowa karty. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 a jaką budę kupiłeś bo się już nie orientuje tą dziwną? Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) dokładnie, tę dziwną. SS Fortress FT02. wentyle przygotowane do sprayowania, obudowa przyszła. Prezentuje się całkiem nieźle, nie myślałem, że jest tak fajna. Na razie wkładam wszystko do środka, żeby nie leżał sprzęt na biurku i powoli zabieram się do robienia dalszych modyfikacji, czyli: sprayowanie obudowy wentylatorów na czarny mat, zrobienie okna bocznego oraz okna z przodu, zakup kabli, wtyczek i oplotów, malowanie obudowy karty graficznej, stworzenie oraz dopasowanie backplate'ów na grafy i coveru na mobo. http://iv.pl/images/46787330245333609659.jpg http://iv.pl/images/95558961006683690554.jpg http://iv.pl/images/33870590926099899194.jpg Edytowane 14 Września 2012 przez cruoris Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Fakt, buda zacna. Jednak nie mogę patrzeć na te nowe twory SilverStone'a. Tak trudno stworzyć następce, ewentualnie odświeżoną wersję, a już w ostateczności wznowić produkcję TJ07 ? Toż to najukochańsza legenda 'branży' - ładnie by na tym zarobili, no nieważne zresztą. Masz doświadczenie w malowaniu ? Szkoda taką nówkę sztukę spier....dzielić. Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2012 myślę, że zrobienie okna na przód i bok zostawię dla specjalisty, czyli po prostu oddam do blacharza. a zmalowania to tam dużo nie ma z tej budy, także nie będzie problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 kiedy jakieś nowe foto i opis prac? Cytuj Link to post Share on other sites
cruoris 2 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 zakupiłem trochę badziewia, ale na razie mam 2 sesje do ogarnięcia jeszcze, może uda mi się coś zrobić dziś. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts