Skocz do zawartości

Windows 7 is loading files

Recommended Posts

Witam

Mam problem. Gdy uruchamiam komputer po ukazaniu się okna biosu wyświetla się ekran(taki jak przy bootowaniu płyty z windowsem) "Windows is loading files" po czym uruchamia się windows start-up repair. Trwa ten proces 10sec a następnie wyskakuje błąd (z opcją don't send i wyślij do microsoftu) A gdy wezmę opcje zaawansowane to tam zamiast mieć kilka opcji takich przywracanie systemu czy memory diagnostic to mam tylko startup repair. Restartowałem BIOS, wkładałem płytę z windowsem ale nic to nie dało. System jest dopieru co po instalacji. Od jakiegoś miesiąca mam podobne problem z kompem. Prosze o pomoc

Witam

Wiec tak wyglada mi na jakis błąd spowodowany softem.(czy system orginalny? czy sformatowany został cały dysk czy tylko partycja z OS-moze jakis wirus na pozostałej partycji? lub wina moze lezec po stronie dysku.(Sprawdz dysk programem HD Tune {w zakladce error scan jak cos} (ale na normal scan nie quick)

Startup repair to nic innego jak opcja naprawy programu rozruchowego. Jeśli Windows nie potrafi tego naprawić sam, to najprościej będzie jeszcze raz zainstalować windowsa od nowa. Jeśli nic głębiej w systemie nie grzebałeś przed pojawieniem sie tego incydentu to pewnie siedział ci na kompie jakiś syf co rozwalił NTLDR-a. Jeśli nie da się zainstalować z płyty to sprubój jeszcze zainstalować z pendrive'a. Jeśli to nie pomoże to pylaj do kumpla, niech podłączy ci dysk do swojego kompa i najbezpieczniej będzie jak sformatujecie partycję C twojego dysku z poziomu linuksa, wtedy największe prawdopodobieństwo że nie zainfekujesz blaszaka kumpla :D. O ile to wgl była infekcja ...

Edytowane przez Gość

Mam windows 7 home 64bit orginalny. Myślę, że to nie bedzię infekcja gdyż na kompie mam tylko program do rozmów internetowych i z jedną gierkę. Dwa dni temu własnie reinstall robiłem bo działo się coś dziwnego ( zaraz po logo Windowsa wyświetlał się napis "no signal i po pewnym czasie monitor gasł. Może by to się jakoś dało naprawić wchodząc w tryb awaryjny? tylko nie wiem jak w ten tryb wejść, płyta asus p7h55-m lx

Formatowałem wszystkie dyski. Dodam, że ok.10 dni przed reinstalem miałem coś takiego, że system nie chciał się włączyć. Wyskakiwało okienko uruchom normalnie lub uruchom nażędzie do naprawy systemu windows. Niezależnie co wybrałem to uruchamiał się start up repair. Start up repair wtedy nie pomógł tylko jakims cudem memory diagnostic na kilka dni.

Sproboj w awaryjnym wlączyc, przeskanowac go anti malware bytes i HD tune.

Podajze przy wlanczaniu PC trzeba F8 albo F12 i wtedy jak masz do wyboru to wez tryb awaryjny z obsługą sieci.

Klikałem od f1 do f12 podczasz tego ekranu ze skrótami i żaden z tych nie daje opcji uruchomienia trybu awaryjnego

PS2. W internecie szukałem jaki klawisz daje możliwość wyboru trybu awaryjnego pod moją płytę ale nie mogę znaleźć

Hah myslisz ze ja nie szukałem.

To gdzies tam w POST'cie powinno pisac powciskaj te klawisze ktore sa tam wyswietlone. Jezeli nie to to reset i az do skutku :)

Nie dał bym rady ;) Zainstalowałem znowu 7, pochodziła jeden dzień i znowu ten sam problem co na początku. Uruchomiłem wczesniej chksdk ale nic to nie dało. Wysyłam kompa na gwarancje a zatem mam pytanie. Czy jesli mam zerwaną naklejkę sklepu ze śrubki na chłodzeniu karty graficznej to wtedy przyjmą pozostałe podzespoły? Dało by radę odkleić naklejkę od dvd i przyklejić na karcie bo mam z nią pewien problem/