kunzwott 0 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam, Z nieznanych mi przyczyn mam dość wydaję mi się nietypowy problem z grą assassin's creed brotherhood, otóż gram na full detalach z multipróbkowaniem off 1920x1080 i mam bardzo mocno wahające się klatki non stop od 35 do 50 a czasem nawet 1, nawet gdy są w miare stabilne gra i tak się dość mocno przycina, wie może ktoś jak temu zaradzić? raczej to nie wina sprzętu powinien lekko podołać Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Syf na dysku? Przeczyść, usuń rejestr, defragmentacja. Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Syf na dysku? Przeczyść, usuń rejestr, defragmentacja. dysk mam raczej utrzymany w porządku, nie mam żadnych zbędnych śmieci, na systemowym 20gb na 38gb wolne, a na drugiej partycji 80 na 190gb, system niedawno instalowany więc raczej syf na dysku nie wchodzi w grę, tymbardziej że z jaką kolwiek inną (bardziej złożoną) grą kłopotów nie ma Link to post Share on other sites
sliski15 381 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Ja mam również taki sam problem w grach z serii Assassin's Creed. Niestety do tej pory nie udało mi się ustalić jaka jest przyczyna. Nie jest to na pewno wina syfu, rejestru i fragmentacji dysku. Działo się tak na stosunkowo świeżym systemie. Moja karta to 6950. Link to post Share on other sites
pajka831 1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Problem może być w sterownikach od AMD jak taki problem występuje na kilku kartach, niemożliwe jest aby port konsolowy miał takie spadki fps. Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 czyli co? martwy punkt? nic nia da się konkretnego zrobić? (nie mówie tu o rzeczach typu, przeinstaluj sterowniki czy je zaktualizuj etc.) dodam że nie zauważyłem tego problemu na większą skalę w 2 poprzednich częściach Link to post Share on other sites
pajka831 1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Poszukaj czegoś na internecie na ten temat, zbyt dużo rzeczy może na to wpływać, ja jednak radzę żebyś pogrzebał w sterach bo to różnie bywa z nimi czasem najnowsze beta działają dobrze, czasem starsze lepiej. Zdarzają się także odosobnione przypadki w których cięzko stwierdzić co się stało. Edit: Właśnie szukałem czegoś na ten temat i znalazłem na pclabie jak koleś chciał zmienić 6850 na gtx'a 460 z tego powodu, co oznacza, że jednak jest coś z tymi kartami chyba nie tak. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez pajka831 Link to post Share on other sites
bigosx 1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak, słyszałem o tym.. to są chyba zwykłe problemy ze sterownikami Radeona. Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ... dziwna sprawa, teraz do konca niewiadomo czy to hardware czy software tych kart tak koliduję Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ja na swoim pc nie miałem problemów tylko minimalne spadki przy większej ilości pojawiających się postaci ale ogólnie gra chodziła płynnie na c2d e7200 2,53, 2gb ram i gts450 więc sam nie wiem Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) no ale karta ze stajni nvidii, czyli gra coś nie bardzo chce współpracować z kartami od AMD Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez kunzwott Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 hmm no może ale powiem, ze jak grałem w brotherhood i wyszły jakieś stery od nvidii i zaktualizowałem to gra miała olbrzymie spadki ale wróciłem do starych i było więc na różnym sprzęcie zdarzają sie najróżniejsze problemy Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) cóż chyba sobie poprostu odpuszczę tą grę bo rozwiązania można szukać i szukać a i tak szansa że je znajdę jest mało prawdopodobna, a złotego środka nie ma Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez kunzwott Link to post Share on other sites
Recommended Posts