Skocz do zawartości

Kupujesz nowy komputer? STOP GOTOWCOM!

Recommended Posts

• 4 tygodnie później...

Widzę masz kiepskie pojęcie o sprzęcie... Phenomy są kompatybilne zarówno z AM2+, jak i AM3. Z tą różnicą że na tej pierwszej pracują z DDR2, na tej drugiej z DDR3 :) Mają 2 kontrolery pamięci :P

ogólnie tragedia a do tego zasilacz Antec

Czyli niezależnie jaki  to model, masz pewność że masz dobry zasilacz  :)

• 2 tygodnie później...

Witam, potrzebuję opini/porady w następującej sprawie.

Mam zamiar wymienić mobo i procesor. reszta sprzętu ogólnie zostaje (zasilacz, kargta graf. i dźwięk. dyski itp.).

Czy lepiej kupić mobo AM3/AM3+ czy iść od razu w FM2?

W pierwszym przypadku mam większy wybór i możliwości, w drugim: wiadomo - nowsze.

Procesor na początek budżetowy będzie (bo muszę szybko zmienić a kasa nie duża), natomiast płyta bez przesady ale przyszłościowa i dobrej jakości, pamięci aby pasowały - standardowe.

Co proponujecie?

Siema, lepiej zostaw AMD i kieruj się w stronę Intela najlepiej na tym wyjdziesz, wystarczy Ci jeśli nie chcesz podkręcać procka takie NP. Mobo : http://www.arest.pl/produkt/Plyty-glowne/60,234,,,0,0,0,,/28121/MSI-B75A-G43-ATX-B75-4x-DDR3-2x-PCI-E-16x-VGA-DVI-HDMI-S-1155/

oraz taki procek : http://www.arest.pl/produkt/Procesory/1,2,,,0,0,0,,/30851/INTEL-CORE-i5-3350P-3-10-GHz-turbo-3-30-GHz-x4-4-6-MB-69W-BOX-s-1155/ lub NP. taki jeśli i3 : http://www.arest.pl/produkt/Procesory/30846/INTEL-CORE-i3-3220-3-30-GHz-BOX-VGA-s-1155/

w grach bez problemu najtańszy i5 bije FX i resztę procków od AMD a jeśli nie masz kasy na  i5 teraz to możesz rozglądać się za jakimś dobrym i3 co da Ci możliwość późniejszej wymiany go np. na i5 ;).

Pozdrawiam! p.s. Intel to trochę droższa zabawa ale na pewno warta ceny! :D

Edytowane przez sowix71

Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj, mam nadzieje że mi odpiszecie :)
czy Gigabyte ATI Radeon HD7770 1024MB DDR5 128bit będzie dobrze działać z procesorem Pentium 4 3,0Ghz, 2gb ramu, płyta główna płyta główna Asus P5KPL AM-SE, zasilacz Modecom 300W

Obecnie posiadam GF 6600 i chce zmienić tymczasowo karte żeby LoL mi chodził bez zacinki :)

Edytowane przez mariobros65

Na chwilę może być i działać będzie ale ten procek jest cieniutki do gier.... cała platforma do wymiany czyli płyta gł. i procek na nowe ;) p.s. Chyba że chcesz iść w stare intelowskie Quady typy Core 2 Quad to też możesz tylko czy jest sens pytanie? bo zasilacz pewnie dojdzie, chłodzenie na proc pod OC, itd.. Pozdro!

Edytowane przez sowix71
  • 2 tygodnie później...

Witam

Nie chce zakładac nowego tematu dlatego napiszę tutaj.

Chciałbym się poradzić czy zestaw jaki wybrałem jest odpowiedni do gier to połączenie 2 zestawów które na moje oko były najlepsze jakie znalazłem dlatego głównie chodzi mi o to czy zasilacz będzie pasował do reszty części. Komputer ma być do kwoty 2500 zł i nie będzie robione OC.

Procesor- i5 3350p 3.1Ghz

Pł. Główna- MSI B75A-G43

Grafika- Club 3D HD7870 XT Tahiti LE 2GB

RAM- Good Ram 2x4GB 1333 CL9

Zasilacz- XFX ATX Core 450W 120mm

Dysk- Seagate 500GB

Obudowa- SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Napęd- Lite-On iHAS124B

Jeśli miałby ktoś jakiś lepszy zestaw w podobnej cenie to też chętnie zobacze.

Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez metek12

Zestaw w porządku, zasilacz spokojnie sobie poradzi, ale mam 2 "ale"

-dysk 1TB jest ~40zł droższy od 500GB, a dostajesz 2x więcej pojemności

-obudowę jednak polecałbym zmienić na Zalman Z5 / Z9 albo Gladius M40