mynameisBON 338 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, chciałbym tutaj razem z Wami zacząć przygodę modyfikacji mojego korsarza. Jako, że kable od zasiłki okazały się za krótkie, postanowiłem zacząć od zaraz... Moje założenia na chwilę obecną: * białe oploty * Katody UV * czerwone katody (lub wentylatory 200mm) * małe sticker'y własnej produkcji * tylny wentylator z białymi łopatkami http://img341.imageshack.us/img341/7703/dscf6974y.jpg Jestem otwarty na sugestie. Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez mynameisBON Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Obróć zasilacz a nie po murzyńsku zamontowałeś 7 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Obróć zasilacz a nie po murzyńsku zamontowałeś po murzyńsku to kolega czyta Napisałem, że kable są za krótkie (zabrakło ok 1,5 cm) Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Pod grafika póść 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizmrox 68 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Widzę kolejna 600T do modingu. Dopisuję się. Pierwsze co to kup przedłużki. Cytuj Link to post Share on other sites
mi96 384 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Zapowiada się ciekawie. Gdzie będziesz kupował przedłużki? Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez mi1996 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Jeszcze nIe wiem gdzie -mieszkam w Irlandii. BitFenix'a szukać? Bo znalazłem wszystkie typy na www.overclockers.co.uk Muszę zrobić jakąś listę, by nie pominąć żadnego. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Moja rada, olej katody UV, lepiej kupić diody, miałem UV i efektu brak, świeciły bo ... świeciły, jak już chcesz oświetlić budę to paski LED są dobre, z wentylatorów świecących to Enermax Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Obróć zasilacz a nie po murzyńsku zamontowałeśNic nie obracaj, tak jest dobrze tylko trzeba coś zrobić z tą paskudną naklejką bo OCZ się tu nie popisał. Oczywiście, niestety potrzebne są przedłużki aby ułożyć kable. Bitfenixa miałem, są ok. Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 olej katody UV, lepiej kupić diodydiody ale nie UV, tak? wolałbym jednak białe oploty(+wentyle) i światło UV +jakiś kolor(dla wzmocnienia efektu) np teraz mam standardowo 2x200mm wentylatory z białymi diodami. tylko trzeba coś zrobić z tą paskudną naklejką bo OCZ się tu nie popisałMam już naklejki z pewnym wzorem na bok zasilacza, przyjdzie czas na docinanie i montaż to zamieszczę zdjęcia. Póki co oploty... Mój kabel do karty graficznej jest 6pin do karty i 8 pin do zasilacza- czy mogę dokupić przedłużkę 6 pin po obu stronach strony? nie mogę znaleźć białego sata z takim kolankiem do dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 dlaczego chcesz dać ten czerwony kolor tam jeżeli wszystko utrzymujesz w kolorach czarno białych Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 dlaczego chcesz dać ten czerwony kolor tam jeżeli wszystko utrzymujesz w kolorach czarno białych To na razie tylko założenie, widziałem taki sprzęt w sieci i nie wyglądał jak choinka. Na tą chwilę mam białe podświetlenie w dwóch wentylatorach 200mm. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) No to może zostań przy tych białych wentylatorach, a zamiast tych katod UV to diody UV - np. phobya A jak już koniecznie chcesz te czerwone wentylatory świecące, to Enermax, lepiej świecących nie ma, Enermax Apollish Vegas - ok 50 zł sztuka, ale 20 cm nie dostaniesz Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez msvista 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Zamówiłem czerwone ledy 12V, zamotuje je w tych wentylatorach 200mm co mam. Chodzi oto, iż białe diody wg mnie sprawią, że światło UV będzie gorzej widoczne. Czerwone z kolei nieco przyciemni wnętrze a uwydatni białe elementy. Prawdopodobnie efekt będzi emniej więcej taki http://www.flickr.com/photos/32419012@N05/6740358837/ Te diody UV phobya mają podobno krótkie kable, więc jak nie polecacie innych to prawdopodobnie będę musiał przedłużyć przewody. Ponawiam pytanie: moja karta graficzna ma wejście na 6pin a do zasilacza wpinam 8 pin. Czy przedłużka 6pin na 6 pin może być zastosowana? Zorientowałem się, że BitFenix nie robi 6 na 8. Jednie chyba NZXT ma taką przełączkę. Do tyłu jakiś wentyl z białymi łopatkami. Poki co, mój typ to Arctic Cooling F12 (skoro podpięty do pokrętła to wystarczy mi wersja bez PWM). W pracy mam laser więc, chciałbym backplate do kart graficznej. Jeśli nie znajdę (a tak pewnie będzie) wzoru w sieci, sam będę musiał walczyć z szablonem... ps. gdzie w polecacie kupić gotowe przedłużki? chciałbym od razu kupić wszystkie za jednym zamachem. W tych, co patrzałem zawsze czegoś nie mieli angielskich Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ponawiam pytanie: moja karta graficzna ma wejście na 6pin a do zasilacza wpinam 8 pin. Czy przedłużka 6pin na 6 pin może być zastosowana? Zorientowałem się, że BitFenix nie robi 6 na 8. Jednie chyba NZXT ma taką przełączkę.Przedłużka zgodnie z nazwą - przedłuża czyli wpinasz ją z jednej strony we wtyczkę 6pin (tą co normalnie byłaby podpięta do karty) a z drugiej strony do karty. Zasilacz nie ma tu znaczenia. Co innego w zamiennych kablach Corsaira, te zastępują oryginalnie kable ale są przeznaczone do zasilaczy tylko tej firmy dokładnie serii AX. Co do przedłużek Bitfenix Alchemy to cały zestaw kupowałem w Cooling.pl. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Przedłużka zgodnie z nazwą - przedłuża czyli wpinasz ją z jednej strony we wtyczkę 6pin (tą co normalnie byłaby podpięta do karty) a z drugiej strony do karty. Zasilacz nie ma tu znaczenia. Jeśli dobrze zrozumiałem, aby mieć cały biały przewód do GPU muszę mieć 6pin na 6 pin i drugi kabel 8pin na 8pin. Ten zestaw Corsair widziałem, nie urządza mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Obróć zasilacz a nie po murzyńsku zamontowałeś Kubuś, tylko nie po murzyńsku http://images47.fotosik.pl/1497/e3442f6b334b9719gen.jpg ps. gdzie w polecacie kupić gotowe przedłużki? chciałbym od razu kupić wszystkie za jednym zamachem. W tych, co patrzałem zawsze czegoś nie mieli angielskich Przedłużki kup u Darmacza , ma najlepsze na rynku 8) Namiary na niego w mojej sygnaturze. Będę z ciekawością obserwował postępy prac Cytuj Link to post Share on other sites
tommiyacht 7 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 . Co do przedłużek Bitfenix Alchemy to cały zestaw kupowałem w Cooling.pl. podobno kiepskie sa oploty/przedluzki w Bitfenix, prawda to ? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) http://images47.fotosik.pl/1529/036692c15f952a0fgen.jpg A - dotnij np. plexe,pomaluj lakierem czrny mat i zamaskuj tą dziurę B - do czasu zakupu przedłużek poprowadź kabel zasilający pod GPU w miejscu które zaznaczyłem jest na to dość miejsca a przewodu powinno wystarczyć. C - schowaj niepotrzebne kable od zasilacza za tackę, przecież masz tam od groma wolnego miejsca podobno kiepskie sa oploty/przedluzki w Bitfenix, prawda to ? Czy kiepskie ... Kwestia gustu Moim zdaniem są średniej jakości. No i niestety trudne do ułożenia. Ale jeśli podoba Ci się "makaron" i będzie Ci się chciało je "czesać" Prawie za tą samą kasę masz porządne na zamówienie , kolory jakie chcesz Do tyłu jakiś wentyl z białymi łopatkami. Poki co, mój typ to Arctic Cooling F12 (skoro podpięty do pokrętła to wystarczy mi wersja bez PWM). http://www.darmacz.pl/bmz_cache/2/200595d547ff752390059fa74c395413.image.240x240.jpg http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15&products_id=1011 ładne są Edytowane 4 Września 2012 przez jacekgothic 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Całkiem, całkiem, na pewno do modzenia wyglądają fajowo. Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2012 uułaa ale ruch się tu dziś zrobił A - dotnij np. plexe,pomaluj lakierem czrny mat i zamaskuj tą dziurę B - do czasu zakupu przedłużek poprowadź kabel zasilający pod GPU w miejscu które zaznaczyłem jest na to dość miejsca a przewodu powinno wystarczyć. C - schowaj niepotrzebne kable od zasilacza za tackę, przecież masz tam od groma wolnego miejsca A- Plexa będzie, widziałem jak to wygląda u Ciebie -git B,C- strasznie irytuje ale po prostu mi się nie chce tego badziewia ruszać, czekam na białe by zrobić to perfekt ładne są Co racja to racja, a może Arctic do tyłu a te dwa korsarze z linku do góry w poziomie zamiast 200mm? Darmacz ma biały(30cm) 24 pin za 80zł a bitfenix'a jest za niecałe 40 zł. Lubię dopłacić w zamian za jakość ale nie wiem czy warto w tym wypadku.. Jutro będzie projekt a nawet próbny backplate z plexy na karte graficzną pochwalę sie jak bedzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Darmacz ma biały(30cm) 24 pin za 80zł a bitfenix'a jest za niecałe 40 zł. Lubię dopłacić w zamian za jakość ale nie wiem czy warto w tym wypadku.. Coś kiepsko szukałeś za 45 PLN http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=12_20&products_id=4 http://www.darmacz.pl/bmz_cache/0/0bf00faef28002131ca0a5694f5b910b.image.240x240.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 darmacz na allegro miał nie dawno chyba za 50 czy coś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 No to zobaczymy jak się popiszesz. Śledzimy. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 darmacz na allegro miał nie dawno chyba za 50 czy coś takiego On na Allegro może Ci wszystko wystawić jak się boisz u niego w sklepie kupić, ale się nie opłaca ponieważ dolicza opłaty dla alledrogo Tutaj możesz poszukać inspiracji Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts