vitno 24 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam wszystkich:D Niebawem będę kupował nowego laptopa. Ma być to lekka 13" tylko i wyłącznie do pracy biurowej, ewentualnie projektowanie stron plus grafika. Mam kilka typów: MacBook Pro 13" Sony VAIO VPCSB4S9E/B Toshiba Z830-10F Dell Latitude E6320 Asus Zenbook Może ktoś ma jakieś inne propozycje lub ma doświadczenia z którymś z tych sprzętów? Czekam na opinie:) Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Udam, ze pierwszej propozycji nie widzialem, zeby zachowac powage w temacie. Mysle, ze: Asus + ma blisko serwis, mimo ostatnio duzej awaryjnosci serwis jest wykonywany bardzo sprawnie Toshiba + bardzo niska awaryjnosc, minus to nieco wyzsza cena Dell + jest to dell, minusow brak Sony - ostatnio zenujaca jakosc ich produktow odstrasza Podsumowujac, bralbym della lub tosie Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 A tak z ciekawości, dlaczego udajesz, że nie widziałeś pierwszej propozycji? Abstrahując od tego, że ma to znaczek nadgryzionego jabłka Cytuj Link to post Share on other sites
artursw 11 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Powiem tak mniej wiecej kojarzę tego pro ale sie nim nie bawilem, ale odnosnie systemu na pc postawilem sobie maca i mam obok windowsa, system apple uruchamia mi sie o polowe szybciej i nie ma porownania w pracy nawet na pc jezeli laptop ma ci służyć do pracy biurowej i lekkich rzeczy możesz smialo brac pod uwagę maca ja pod wzgledem systemu jestem zadowolony z pracy a na macach jeszcze szybciej dziala Pozdrawiam Artur Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wiem, że można mieć przy pomocy BootCamp Windowsa i Mac OS. Jak wygląda kwestia baterii? Ile trzyma? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 A tak z ciekawości, dlaczego udajesz, że nie widziałeś pierwszej propozycji? Szkoda kasy, szczegolnie ze jezeli juz sie upierasz przy pracy na Mac OSX to zawsze mozna skorzystac z Hackintosha Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie upieram się przy pracy na Mac OS:) To tylko jeden z moich typów. A HP SPECTRE? Możecie coś o nim powiedzieć? Co do Toshiby, to martwi mnie tylko pojemność dysku 128GB, to mało... Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jeszcze myślę o Acer Aspire S3, jakieś komentarze? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 No coz... Acer to acer Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Bateria w MBP trzyma do ok 9h (oczywiscie zaleznie do jasnosci i tego co robisz) Przed MBP mialem Sony Vaio F23 i bylem bardzo zadowolony, wiec zasze mozesz zerknac na wlasnie ten model. Wykonanie MBP jest bardzo dobre (moja dziewczyna ma swojego 6 lat i wciasz jest szybki, wszysko dziala), cenie sobie rowniez sam system. Zapewne sporo osob sie ze mna nie zgodzi, to tylko moja opinia, kwestia gustu. s Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Zapewne sporo osob sie ze mna nie zgodzi Prawda jest taka ze Macbook Pro to swietny sprzet, ma swoje niedorobki jak kazdy inny, ale nie za ta cene. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 nie za ta cene. W tym przypadku spory procent ceny to marka ale przyznasz ze jakos wykonania jest na naprawde wysokim poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jest to napewno wysoki poziom wykonania, ale nadal nie wart tej ceny. O wiele lepiej za ta cene wypada np. Alienware czy Origin Cytuj Link to post Share on other sites
rmcc9296 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 @up zgodze sie z Toba, za ta kwote mozna kupic o wiele wydajnieszego laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Fakt faktem, MBP jest koszmarnie drogi. Ultrabooki Toshiby czy chociażby wspomniane wcześniej Sony są dużo tańsze i wydajniejsze. Co do systemu to można korzystać z Hackintosha lub jakiś dystrybucji linuksa, a po dodaniu nakładki Mac4Lin otrzymujemy system wyglądający i działający jak MacOS. Chyba będę się skłaniał w kierunku Toshiby lub Vaio. MBP jest śliczny, lekki, ładny, ale nie za 5,5 tys... Remont zawieszenia w moim samochodzie kosztuje 2500zł Cena MBP definitywnie nie jest adekwatna do samego produktu. Jakość jakością, jabłuszko jabłuszkiem, ale za niewiele ponad 3,5tys można kupić Sony Vaio, którego obudowa jest wykonana ze stopów metali lekkich, a jakość wykonania serii biznesowych Vaio stoi na wysokim poziomie. Reasumując i wyciągając wnioski z tego co pisaliście, można mieć za mniejsze pieniądze równie dobrze wykonany sprzęt, wydajniejszy, a jak ktoś chce to ma linuksa i Mac4Lin lub Hackintosha Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts