Skocz do zawartości

Komputer dla gracza o ograniczonym budżecie.

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym złożyć komputer przeznaczony do gier. Tytuły, które interesują mnie na chwilę obecną to: Battlefield 3, Wiedźmin 2, Skyrim, seria Crysis. Komputer posłuży także do nagrywania filmików z gier, więc trzeba wziąć również poprawkę na obróbkę video.

Pieniądze jakie chciałbym przeznaczyć na komputer to ok. 2500-2800 zł.

Mam kłopoty przede wszystkim z doborem CPU. Oczywiście najlepszym wyborem byłby Intel i5 2500k, ale w tej kasie to raczej niemożliwe. Wybrać coś z i3, czy poszukać czegoś ze stajni AMD (bulldozer czy phenom II 965)?

Jeśli chodzi o GPU to zastanawiam się nad Gigabyte Radeon 6870 OC.

Proszę o pomoc w złożeniu zestawu.

Wydawało mi się, że 530W to mało na OC procesora i karty graficznej, ale skoro tak :)

Zastanawiam się także, czy nie dołożyć i nie kupić GPU w wersji podkręconej http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7850-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,33703.html

Chciałbym grać w rozdzielczości HD, więc chyba warto dołożyć to 100 zł i mieć coś mocniejszego. Edytowane przez Rychter
  • 1 miesiąc temu...

Wybaczcie, nie odzywałem się dość długo, ponieważ przez kilka tygodni byłem w szpitalu, bez dostępu do internetu itd. Potrzebuję w miarę szybko złożyć komputer, ale jestem do tyłu jeśli chodzi o bieżącą sytuacje na rynku. Przez prawie 2 miesiące mojej nieobecności wiele mogło się zmienić, dlatego proszę o weryfikację zestawu komputerowego.

Jeśli chodzi o jakieś specjalne wymagania, to interesuje mnie Radeon 7850, ale koniecznie z 2GB pamięci (chyba że pojawiło się coś lepszego w tej kasie). Cena: 2800-2900 zł. Przeznaczenie: gry i obróbka video.

Proszę o pomoc i pozdrawiam!