martinez86 0 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Kratka wyzej to dmuchawka do zasysania powietrza przez wentylek procesora-chyba tak to dziala:) A ta kratka nizej to faktycznie moze byc na jakis wentylatorek Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Jeśli masz dobry przewiew w obudowie to zdejmij ten plastik znad procesora. Koło grafiki daj wentylator, ta operacja powinna dać stosunkowo najwięcej. Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 21 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Mam obudowę CM Elite 335 (cała seria różni się tylko frontem). Zdemontowałem jedną część Air-Duct'u (tę bliżej procka), a między blachę a przymocowaną do niej rurę wstawiłem Qolteca 80mm i dałem zasilanie z molexa. Autor może zrobić tak samo, z tym, że da np. Zephira. Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No i mam Arctic Cooling accelero twin turbo. Temperatury w spoczynku spadły o jakieś 20 stopni. Ale znowuz na sekcji zasilania temperatura wzrosła o parę stopni. Po uruchomieniu kompa wentylatory na grafice zrobia pare obrotów i sie zatrzymuja. Dopiero jak wlacze C control center i ustawie jakas predkosc wentylatora to wtedy działa dobrze. Jak obnizyc temp na zasilaniu i dlaczego wentylatory nie pracuja caly czas? Prosze o sugestie Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Widać nie startują przy takim napięciu jak im karta podaje. Ustaw jakaś wartość w Rivie i zaznacz aby działało to od uruchomienia systemu. Na sekcji zasilania masz radiator? Będziesz musiał załatwić jakiś nawiew w to miejsce. Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam przejsciowke z molexa na 7V i 12 V. Odłączę kabel zasilajacy wentylatory od karty i podepne go bezposrednio pod zasilacz-moze to cos da. Sekcja zasilania jest obudowana trzema radiatorami. Z przodu obudowy chlodne powietrze zasysa wentylator 120mm i kieruje do wnetrza-takze na grafike. Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Podpiałem pod 7V i idzie wszystko od początku elegancko:) Dzieki za ukierunkowanie Ale temp na sekcji nie spada ani troche. Zrobilem test furmarkiem i po minucie najwyzsza zarejestrowana temperatura to 126 stopni. To juz jest niebezpieczne dla samej karty Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 możliwe ze uszkodziłes miernik temperetur ze az 126 stopni to przesada temp topnienia to 95 st.wez dotknij ręką i zobacz czy faktycznie jest takie gorące jak tak to cos jest zkopane Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ze 3 tyg temu bywało i 115. A teraz jest około 60 Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 możliwe ze uszkodziłes miernik temperetur ze az 126 stopni to przesada temp topnienia to 95 st.Gdyby to była prawda to większość radków z referentami by pływało po obudowie. martinez86 - masz jakiś radiator na sekcji zasilania? Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 jeszcze nie widzialem zeby jakas karta graficzna miala 126 stopni na sekcji.dlatego tylko przypuszczam ze albo czójnik jest skopany albo cos innego. Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mam radiator z zestawu arctic cooling. Wymienie na cos bardziej wydajnego zapewne, i to jak najszybciej Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 @kuziu - Radki (i nie tylko) oddają sporo ciepła na sekcji zasilania. Twój 9600GT przy np. 4870 jest lodowaty. Cytuj Link to post Share on other sites
martinez86 0 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Cóż, po dodaniu radiatorka Zalman ZM-RHS90 na sekcje zasilania, temperatura spadła o 20 stopni w idle a w stresie dofruwa do 80 i dalej już nie. Teraz tylko pozostaje czekać na chłodzenie procesora: koleś pocztą priorytetem już tydzień wysyła i nic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts