adasko151 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam kupiłem zalman zm-mic1 i w ogóle mi nie działa. Przedni panel w ogóle go nie wykrywa ?? Gdy podłącze do płyty głównej to wykrywa mi go lecz nie działa ?? Czy coś trzeba ustawić ? Czy mieć kartę dźwiękową ? Czy poprostu przysłali mi wadliwy ??? Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Więcej szczegółów, zapodaj screena, nie jesteśmy wróżkami. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Masz jakiś inny micro? Najlepiej sprawdzić w ten sposób. Cytuj Link to post Share on other sites
adasko151 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No mam inny micro i działa mi normalnie! no nie wykrywa mi z przodu panelu a z tylu wykrywa ale nie działa nie slychac nic jak mowie do niego !! Czy ten zalman wymaga karty dźwiękowej ?? No screen nic nie da... to coś podobnego co na tej stronce kolega miał problem ? http://forum.pcformat.pl/Zalman-Zm-Mic1-Po-podlaczeniu-do-PC-nie-slychac-nic-gdy-do-niego-mowie-t Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wszystko cos odbiera i wysyła dźwięk do kompa wymaga karty dźwiękowej. Cytuj Link to post Share on other sites
adasko151 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) No dobra ale pewnie mam zintegrowana !! A nie osobno ? Wiec jak ktos wie w czym problem to chetnie prosze o pomoc a nie jakies dogryzanie Joki !! I tylko słychać takie buczenie !!!!! Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez adasko151 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Po co te wykrzykniki??!!!!?!?!? Mi zalman działał na realteku, audigy a teraz na integrze VIA HD audio więc to na pewno nie wina integry Ciężko będzie Ci pomóc w tej sytuacji, przydałyby się jakieś ss z tym jak Ci wykrywa i nie wykrywa. To dosyć oczywiste, ale najlepiej jak sprawdzisz na innym kompie, bo taka pomoc to będzie zgadywanka. Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie dogryzam, po prostu nie zdaję sobie sprawy, czy wiesz o tym, bo z twojego posta to nie wynikało. Tak jak wyżej, musisz podać więcej szczegółów/SS bo nie możemy zgadywać co się dzieję. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Wszystko cos odbiera i wysyła dźwięk do kompa wymaga karty dźwiękowej. W zasadzie masz rację. Są mikrofony USB, które mają chyba swoje karty i nie potrzeba ani integry, ani dedykowanej karty dźwiękowej. Co do autora, to na pewno dobrze skonfigurowałeś mikrofon? Sprawdź w panelu sterowania, czy ten mikrofon jest ustawiony, jako nagrywający. Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Słuchawki usb też są, mam nawet takie, ale jakością dźwięku od integry nie odstają Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ale mikrofony właśnie nie odstają jakością, a nawet są dużo lepsze (Go Mic, Meteor, G-Track, ATH 2020, Blue Yeti etc.). Cytuj Link to post Share on other sites
adasko151 0 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) No nie wiem co mam więcej powiedzieć ?? Sprawdziłem w podobnym do mojego komputerze też nie działa ? Tak jak mówiłem przedni panel jakby w ogole go nie wyrkywał po podłączeniu do tylnego ( płyty głównej) wykrywa ale szumi ciągle ?? Czytałem że na laptopie działal jednemu a po podłaczeniu do PC nie i coś takiego zrobił cytuje jego ,,problem został rozwiązany w sterownikach od karty dźwiękowej (SoundMAX) miałem wyłączony AudioESP po włączeniu wykrywania nowych urządzeń wyświetlił się komunikat iż mikrofon został podłączony poprawnie i wszystko jest OK". Jakieś sterowniki trzeba wgrać czy co bo już nie wiem ? CZy to wadliwy micro czy nie ? System operacyjny mam WIn 7 ? No nie wiem co mam wam jeszcze napisać .. Tak sprawdzałem czy wszstyko jest podłączone inny micro wykrywa tego nie ? Tu wejście jest czerwone w tych zalmanach a nie jak w innych micro różowe .. ? Może ktoś zna wyjście z tej sytuacji jak nie to do kosza ten micro bo 20 zł to mi sie nie chce reklamować go .. ? A może to z winy moja komputera no nie wiem .... !!(Jakby brakowało jakiś sterowników ) !! I jak konfigurje w team speaku czułość to tylko buczenie słychać przy podłączeniu do przedniego panela też !!?? Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez adasko151 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts