Skocz do zawartości

Witam problemy z zalman zm-mic1 ??

Recommended Posts

No mam inny micro i działa mi normalnie! no nie wykrywa mi z przodu panelu a z tylu wykrywa ale nie działa nie slychac nic jak mowie do niego !! Czy ten zalman wymaga karty dźwiękowej ?? No screen nic nie da... to coś podobnego co na tej stronce kolega miał problem ? http://forum.pcformat.pl/Zalman-Zm-Mic1-Po-podlaczeniu-do-PC-nie-slychac-nic-gdy-do-niego-mowie-t

Po co te wykrzykniki??!!!!?!?!?

Mi zalman działał na realteku, audigy a teraz na integrze VIA HD audio więc to na pewno nie wina integry :P

Ciężko będzie Ci pomóc w tej sytuacji, przydałyby się jakieś ss z tym jak Ci wykrywa i nie wykrywa.

To dosyć oczywiste, ale najlepiej jak sprawdzisz na innym kompie, bo taka pomoc to będzie zgadywanka.

Wszystko cos odbiera i wysyła dźwięk do kompa wymaga karty dźwiękowej.

W zasadzie masz rację. Są mikrofony USB, które mają chyba swoje karty i nie potrzeba ani integry, ani dedykowanej karty dźwiękowej.

Co do autora, to na pewno dobrze skonfigurowałeś mikrofon? Sprawdź w panelu sterowania, czy ten mikrofon jest ustawiony, jako nagrywający.

Edytowane przez Saiya-jin

No nie wiem co mam więcej powiedzieć ?? Sprawdziłem w podobnym do mojego komputerze też nie działa ? Tak jak mówiłem przedni panel jakby w ogole go nie wyrkywał po podłączeniu do tylnego ( płyty głównej) wykrywa ale szumi ciągle ?? Czytałem że na laptopie działal jednemu a po podłaczeniu do PC nie i coś takiego zrobił cytuje jego ,,problem został rozwiązany w sterownikach od karty dźwiękowej (SoundMAX) miałem wyłączony AudioESP po włączeniu wykrywania nowych urządzeń wyświetlił się komunikat iż mikrofon został podłączony poprawnie i wszystko jest OK". Jakieś sterowniki trzeba wgrać czy co bo już nie wiem ? CZy to wadliwy micro czy nie ? System operacyjny mam WIn 7 ? No nie wiem co mam wam jeszcze napisać .. Tak sprawdzałem czy wszstyko jest podłączone inny micro wykrywa tego nie ? Tu wejście jest czerwone w tych zalmanach a nie jak w innych micro różowe .. ? Może ktoś zna wyjście z tej sytuacji jak nie to do kosza ten micro bo 20 zł to mi sie nie chce reklamować go .. ? A może to z winy moja komputera no nie wiem .... !!(Jakby brakowało jakiś sterowników ) !!

I jak konfigurje w team speaku czułość to tylko buczenie słychać przy podłączeniu do przedniego panela też !!??

Edytowane przez adasko151