reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, mieszka ktoś jeszcze w Kielcach? Ostatnio było 7 osób na rynku. Szukam serwisu komputerowego, który zmieni mi bios na płycie głównej za drobną opłata. Nie takie łatwe, bo komputera nie da się uruchomić. Procesor nie jest obsługiwany przez aktualny bios na płycie głównej. Żeby zmienić bios potrzebny jest procesor sandy bridge, którego nie posiadam. Jeżeli ktoś wie lub potrafi poszukać porządnego serwisu komputerowego w Kielcach, który będzie na 100% miał jakiś procesor sandy bridge i będzie w stanie zmienić ten zaj... bios to proszę napisać. Posiadam procesor Ivy Bridge. W ofercie żadnego serwisu nie widzę "zmiana biosu". np. http://wificon.pl/cennik-uslug-2/ bieda w tym mieście EDIT: wkur... mnie to powoli, wywaliłem kasę, którą zbierałem miesiąc ~ 3000 zł i nic nie działa, to jest żałosne no, mam więcej, ale wydatki też są różne zaraz się ****a załamię, zawsze to samo, aż mi się płakać chce, jak zwykle nosz ****a jego mać Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez reaaski Link to post Share on other sites
cacodemon 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Szkoda, że nie jesteś z okolic Rzeszowa. U mnie taka usługa max 20zł Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jeżeli nie masz procesora na podmiankę lub nie masz od kogo pożyczyć, przejdź się po serwisach komputerowych. Na pewno któryś zmieni Ci BIOS. Poza tym gratuluję wyboru płyty głównej Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Poza tym gratuluję wyboru płyty głównej Płyta dobra tylko nie najlepsza pod ten procesor Lepiej by było zmienić na coś na chipsecie B75 lub Z77 o ile jest taka możliwość PS. Zapytaj się czy serwis cos takiego zrobi, a nie przeglądaj cenników Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie zganiajcie winy na mnie, tylko na idiotów z poniższego tematu: http://forum.benchmark.pl/topic/55088-procesor-plyta-i-ram-pod-7950/?do=findComment&comment=649797 Zaraz pojadę i popytam się po tych serwisach, złożę relację o godzinie 19:00. Jak nie będzie działał to trzeba wydać 350zł+ na lepszą płytę, tak? Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 bedzie dzialal tylko potrzeba bios zaktualizowac po prostu musisz miec 1.90, a masz pewnie 1.0 Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Poczytaj instrukcje od plyty, mozliwe ze jest mozliwosc update biosu bezposrednio z pendriva bez zadnego udzialu procesora. (W wyzszych modelach Asusa jest teraz taka opcja, nie wiem jak u innych producentow) Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na budżetówce Asrocka chyba nie będzie takiej opcji. btw. pytałeś się czy w komputroniku nie mają baterii z biosem 1.9?! 5 Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 idź do perfektusa koło szpitala na kościuszki i zagadaj Link to post Share on other sites
-The- 1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) BYŁEM DZISIAJ W SERWISIE I ZAKTUALIZOWALI MI BIOS!!!!!!!1 1 1 11 1 zaraz włożę kartę graficzną! ! ! ! ! ! ! ! ! !WOWOOWOWOW W SERWISIE SIĘ ODPALIŁ ! ! ! ! WOWOO @sony *********j wieśniaku ;] byłem w komputroniku i powiedzieli, że nie mają sandy bridge'a, żeby przełożyć jesteś z*****y? poszedłem do jakiegoś innego serwisu i zapłaciłem 50 zł, typek się dziwił i mówił "co za idiota doradził takie chore połączenie, płyta jest do niczego" i takie inne rzeczy ale zrobił i działa zapewne wymienił bateryjkę z biosem na 1.9 i dziala Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez -The- Link to post Share on other sites
Gonzalo 4 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ta, jak ojciec przyniósł komputer to mówił że mu tam nagrywarka "NASA" nie działa. XD Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dlaczego nikt mu jeszcze nie dał bana? 5 Link to post Share on other sites
Gonzalo 4 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dlaczego nikt mu jeszcze nie dał bana?Niby za co miałby dostać bana? Nie offtopuj Btw Reaaski już instaluje OS więc jest git. 1 Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Przestańcie mnie prowokować, potem się dziwicie czemu klnę, gadam głupoty itd. To wszystko przez prowokację. Bios na baterii, nie chciało mi się w to wierzyć. Nie za bardzo znam się na częściach od komputera, pierwszy raz składałem komputer. "człowiek uczy się na błędach" Komputer działa, ale muszę sformatować partycję "C", bo nie chce się włączyć i pluje errorami systemowymi. Mówi, że nie może rozpoznać części (komunikat po włączeniu komputera), przed bootowaniem. @Gonzalo SATA*, chyba się przesłyszałeś debilu. Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez reaaski Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) zapewne wymienił bateryjkę z biosem na 1.9 i dziala Od kiedy bios sie znajduje w " bateryjce " ? Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez UncleFester Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 @UncleFester Oni mnie prowokują od samego początku na tym forum. Nie wiem czy ja trafiłem na jakąś grupę trolli czy co. Zamiast mi pomóc to ciągnęli temat przez 30 stron, w końcu go usunęli. BTW: Gothic działa na full detal, nic się nie zacina. Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) jak bys nie pisal ze masz 15 lat to by cie nie trolowali, a plyta nie jest zla po co lepsza jak nie krecisz proca, gosciu z serwisu to jakis pajac, w wiekszosci sklepow mysla ze jak ma nowy chipset to bedzie wydajbiej Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez foxy97 Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 trudno, ja już tu jestem na tym nowym komputerze z sygnaturki fajnie chodzi, zaraz odpalam gierki, zobaczymy czy gothic 4 będzie działał Link to post Share on other sites
Gonzalo 4 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 trudno, ja już tu jestem na tym nowym komputerze z sygnaturki fajnie chodzi, zaraz odpalam gierki, zobaczymy czy gothic 4 będzie działałNie do pomyślenia że wczoraj grałeś cały czas w Gothic'a 1? Nie? Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 no! super RPG, polecam wszystkim Link to post Share on other sites
M4k4veli 6 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 ten temat powinni zamknąć bo znów zaczyna się spam o grach... zaraz będzie gadanie o tym co lubimy jeść Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 @UncleFester Oni mnie prowokują od samego początku na tym forum. Nie wiem czy ja trafiłem na jakąś grupę trolli czy co. Zamiast mi pomóc to ciągnęli temat przez 30 stron, w końcu go usunęli. BTW: Gothic działa na full detal, nic się nie zacina. Dobrze Ci Mówili na początku , że aby zresetowac ustawienia bios należy wyjąć bateryjke KTORA PODTRZYMUJE ustawienia biosu nawet gdy komp jest odłączony od prądu i tyle . Link to post Share on other sites
reaaski 7 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 ale ciągnęli to do tego czasu dopóki nie przyszedł jeden z mądrzejszych ludzi na tym forum (prostownik (użytkownik)) on mi najbardziej pomógł, miał rację, trzeba było zaktualizować bios nikt oczywiście do chyba 27 strony o tym nie pomyślał Link to post Share on other sites
Kaziu546 52 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 ale ciągnęli to do tego czasu dopóki nie przyszedł jeden z mądrzejszych ludzi na tym forum (prostownik (użytkownik)) on mi najbardziej pomógł, miał rację, trzeba było zaktualizować bios nikt oczywiście do chyba 27 strony o tym nie pomyślał No comment. Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale tego nie zrobiłeś , jakbyś zrobił od razu to by było mniej nerwów i i dalej by myśleli , dobra niważne już , pośmiałem sie , jak czytałem tamten Twój temat . Link to post Share on other sites
Recommended Posts