sopotek 1 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Hej Jak w temacie co byście polecili ? Mam dwa typy: Brother DCP-J315W Lexmark X4975ve Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 w temacie drukarek itp mam jedną radę - trzymać się z dala od lexmarka Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 weź jakąś hp ja mam hp deskjet 2060 i polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Franki1980 1 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Z tych dwóch lepiej wybrać Brother, chociaż na Lexmarka dostaniesz więcej gwarancji po zarejestrowaniu. Osobiście wybieram obecnie urządzenia Epson'a, ze względu na niższą cenę od Brother i Canon o podobnych funkcjach i możliwościach i o niższych cenach nawet oryginalnych atramentów, choć stosuję jeszcze tańsze zamienniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No ja osobiscie tez używam brothera od 4 lat. A ja mam pytano z innej miary, czy to prawda ze laserowe są lepsze ? Kiedyś tak było ale czy jest nadal ?? Czy inwestować w atramentówkę jeżeli zakładamy że drukowana grafika będzie mi potrzebna na pokaz dla firm ( wizytówki do podglądu, plakaty, strony www i inne dtp ) budżet do 500 zł Myślałem o laserowej ale czy jest teraz sens ?? Nie interesowałem się drukarkami ale chyba nadszedł czas Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 laser jest bez porównania lepszy jakościowo i ekonomiczniejszy, ale jeśli to ma być kolor to musiałbyś ~potroić budżet Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 no właśnie chodzi o kolor :| szukałem na allegro i właśnie laserówki kolorowe w miare ok kosztują koło 1200 zł :| Cytuj Link to post Share on other sites
Qbutnik 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Hej Jak w temacie co byście polecili ? Mam dwa typy: Brother DCP-J315W Lexmark X4975ve Zdecydowanie Brother, mam już drugiego (DCP-J515W, wcześniejszy MFC-5460N padł po kilku latach ciężkiej pracy); po Wi-Fi działa idealnie, zamienniki atramentów tanie jak barszcz i bez problemu działają (brak chipów), możesz kupić wieczne kardridże i dolewać atrament z butelki (poszukaj na Allegro). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts