Michalexis 0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Jak temat sugeruje poszukuję smartfona dla podróżnika. Powinien oferować: -Dobry aparat z auto focusem -Darmową nawigację lub jakas alternatywę -Płynność działania tak żeby pomiędzy wykładami zabić czas jakimis grami Jestem przywiązany do tradycyjnych telefonów do tej pory korzystałem z SE W995 ale uległ zniszczeniu. Niestety jestem kompletnie nieobeznany ze smartfonami i zawsze byłem sceptykiem ale rzeczywistość wymaga posiadania takiego telefonu. Budżet to około 700 zł mogę trochę przekroczyć a telefon może być używany. W jakimś poradniku znalazłem 2 telefony z podobno fajnym aparatem: Nokia N8 SE Xperia neo ale czytając inne poradniki upratrywałem sobie inne telefony czuję się totalnie zagubiony w temacie i wierzę że mi pomożecie Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Michalexis Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Dla podróznika czyli pewnie wytrzymały więc N8, dobry aparat N8, nawigacja w N8 też dobrze działa, jedynie na nie korzyść N8 działa system ale jeżeli ci nie przeszkadza to śmiało bierz Nokie Cytuj Link to post Share on other sites
Michalexis 0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 A czy mógłbym coś więcej powiedzieć o systemie ? Symbian to mi się kojarzy jeszcze kilka lat temu w tradycyjnych telefonach nokii się pojawiał. Jeszcze N9 za 800 wygląda na to że używany by się znalazło. Może jakieś alternatywy ? Po twojej wypowiedzi poczytałem i widzę że nawigacja nokii jest świetna co mi się nie raz przyda ale na wideo recenzjach telefon wygląda jakby miał problemy z płynnym działaniem. Nie powinno być problemów z aplikacjami pod niego ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kumpel jeździ jako dostawca i nawet w "małych dziurach" działa bardzo dobrze, na symbiana masz mniej aplikacji niż na androida ale do twoich zastowań n8 bedzie najlepsza Cytuj Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 ja na twoim miejscu wzial bym nowego neoV i do tego dorzucil nawigacje sygic z TPB bo na tej noki to sobie w fajne gierki, nie pograsz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ale jest wytrzymały i ma dobry aparat, n8 gwoździa wbijałem jak była potrzeba 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 N8 wytrzymała i to jeszcze dla podróżnika ? Bierz kolego Xperia Neo V. Też w miarę wytrzymała, robi dobre zdjęcia, ma znacznie lepszy system Android 4.0 Ice Cream Sandwich, nawigacja jest i to nawet niezła. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Tak jest wytrzymała pare razy spadła mi z około 3 m czasami coś sie przybiło, kumpel ma ją 2 lata pracuje na budowie i cały czas wszystko działa Cytuj Link to post Share on other sites
morro 69 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 W tej cenie możesz szukać lumi 710 - nowej, lub 800 - używanej. Nie są może najwytrzymalsze, ale obydwie mają dobry aparat( nawet 710), dobrą nawigację z mapami całego świata za darmo, a po pobraniu mapy też w trybie offline. Miałem 710, teraz mam SGS+. Obydwa telefony są oparte na tych samych układach (1.4ghz i adreno) i android nigdy nie jest w stanie osiągnąć porównywalnej płynności działania w stosunku do wp nokii 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rastalok 6 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Nie polecam Neo V... bardzo słaba bateria, telefon trochę ciężki i niezbyt wytrzymały w porównaniu do nokii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 ta bateria w zadnym wypadku nie jest slaba jest to 1500mAh, nawet w srajfonie masz mniejsza, ciezki bo ma duza baterie, tutaj bateria jest akurat bardzo mocna, ale zarzadzanie energia w domyslnym systemie slabe albo poprostu porownujesz smartfona z 3g i wifi z duzym ekranem do przedpotopowego telefonu noki to tyle 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michalexis 0 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Dziekuje za zainteresowanie. Poczytałem trochę i mam dylemat pomiędzy Nokia Lumia 800 a SE Xperia Arc S Na pewno różnią się systemem. Wielkość wyświetlacza w tym przypadku niewiele dla mnei znaczy. Trudny wybór bo różnice są np takie że w jednym bateria dłużej wytrzyma na czuwaniu a drugim przy rozmowach. Nie wiem jak z tą nawigacją czy jest możliwość korzystanai z darmowej w trybie offline w każdym z nich ? Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Michalexis Cytuj Link to post Share on other sites
morro 69 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nawigacja w lumii po ściągnięciu danej mapy może działać w offline, na androidzie Sygic może działać w offline. Automapa - nie wiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts