boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam jak w temacie potrzebuje myszki do grania w fpsy cod bf3 css. myszka musi byc na pewno LASEROWA http://www.forumpc.pl/public/style_emoticons/default/smile.png do optycznych mam uprzedzenia (przez SS Kinzu która po upadku zaczeła mi szfankowac). miałem juz wiele tanich myszek (do100zł) teraz gdybym ich nie kupował mogłbym na mysz przeznaczyc z 600zł no ale nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. Polecicie mi jakas sensowna myszke ? tylko zebybyła w miare "duza" bo moja dłon do małych nie nalezy http://www.forumpc.pl/public/style_emoticons/default/smile.png Zastanawiałem sie nad Sensei RAW, gigabyte m8000x, Razer DEATHADDER. najbardziej z tych 3 kusi mnie gigabyte i sensei raw. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Gigabyte a czemu? Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 podobny sensor do sensei troche wiecej dpi ładniej wykonana a zarazem tansza, ale podobno troche awaryjna Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Mam pół roku zero awarii kumpel ma ją już długo zakupił zaraz po premierze i też zero proeblemów Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) a nie poci ci się w niej ręka ? przy dłuzszym graniu ? ;] i teraz mam dylemat czy sensei czy gigabyte ;< Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez boombastic Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie poci przy użytkowaniu 10h dziennie sprawuję mi się bardzo dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 a mogłbys cos powiedziec o sensei i deathadder ? Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 G700 FTW. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie, nie miałem nigdy stycznosci więc się nie wypowaidam Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) aha oks ;] Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez boombastic Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Deathadder to jedna z najbardziej przecenionych myszek. Problem "wielokliku" (bardzo wkurzające w grach) jest w nich powszechny jak w myszkach za 20 zł. Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 g700 odpada bo optyk ;< Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wiec gigus zostaje Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 lub sensei chociaz bardzej gigabyte lepszy wygląd myszki i podobny sensor ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Bierz gigabyte i nie pożałujesz gwarantuje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 dobra to temat do zamknięcia zamówie jak tylko jeszcze doradzą mi na forum w złozeniu pc Dzieki za pomoc w tym temacie Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Wybierz ROCCAT KOVA PLUS Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) g700 odpada bo optyk ;< W którym miejscu? Wprawdzie jeśli to coś w nawiasie to Twój budżet, to musiałbyś dozbierać kasy do ok. 300zł, ale ogólnie bardziej wypasionej, jednocześnie trwałej myszki i z lepszym serwisem nie znajdziesz. Teoretycznie w Niemczech mógłbym dla Ciebie poszukać, bo zdaje się, są po ok 50 euro, nie tak jak u nas po 75 i więcej. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
Rothgnaar 7 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 podobny sensor do sensei troche wiecej dpi ładniej wykonana a zarazem tansza, ale podobno troche awaryjna Tyle, że sensei nadrabia procesorem ARM... Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Wybierz ROCCAT KOVA PLUS moze bys wyjasnił czemu ? Tyle, że sensei nadrabia procesorem ARM... hola hola z tego co ja wiem Sensei RAW tego procesora juz nie ma dlatego jest tansza od zwykłoego sensei o prawie 100zł Cytuj Link to post Share on other sites
Rothgnaar 7 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) hola hola z tego co ja wiem Sensei RAW tego procesora juz nie ma dlatego jest tansza od zwykłoego sensei o prawie 100zł Tak, RAW już nie ma procesora, ale ja pisałem o wersji z procesorem... bardzo przyjemnie się jej używa... A tak na marginesie - chyba zacznę kolekcjonować myszki: http://i.minus.com/jNPuHzS29LdfZ.jpg Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Rothgnaar Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) jest warta swojej ceny ?podobno szybko sie rysuje i pojawiaja sie odpryski ? mógłbys cos o niej napisac ? Czy wersja RAW jest duzo gorsza ? jedan jakbym miał wybierac miedzy raw a gigabyte wybral bym gibka gdyz maja podobny sensor a gibek jest ładniej wykonany bardzo ładny zestaw myszek ;] Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez boombastic Cytuj Link to post Share on other sites
Rothgnaar 7 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) jest warta swojej ceny ?podobno szybko sie rysuje i pojawiaja sie odpryski ? mógłbys cos o niej napisac ? Używam już sporo ponad pół roku i nie widzę żadnych rys ani odprysków. Czasem trzeba przetrzeć powierzchnie, bo zbiera brud, ale to nie problem, łatwo się czyści. Jeśli chodzi o wygodę, to przesiadłem się na nią właśnie z G700 i początkowo wydawała mi się... tandetna. Ale szybko zmieniłem zdanie, wszystko jest ładnie spasowane i dopasowane do użytkownika. Kółko ma lekki przeskok, wykonane jest z przyjemnego, gumowatego materiału. Przyciski z boku też wygodnie umiejscowione, mają mały skok, ale nie ma problemu z przypadkowymi kliknięciami, stawiają odpowiedni opór przy wciskaniu, ani za mały ani za duży. Jedyny problem, jaki zauważyłem, to zbieranie się kurzu na spodzie. Myszka ma na prawdę bardzo czuły sensor i trzeba od czasu do czasu przeczyścić (raz na dwa - trzy tygodnie, trwa to jakieś 10 s ) jego okolice, bo zbierający się kurz tworzy takie jakby "koty" i potrafią one zakłócić jej prace. Soft stosunkowo często aktualizowany i to na plus, bo na początku nie był zbyt przejrzysty - widać, że skupiali się na kodzie, nie wyglądzie, ale teraz jest już ok.Tak samo jak firmware samej myszki. Pod spodem fajny bajer - wyświetlacz lcd na którym można umieścić własne logo i zmieniać ustawienia myszki bez wchodzenia w soft. Podsumowując, myszka bardzo fajna i przyjemna w użytkowaniu, sensor bardzo czuły, choć można swobodnie regulować jego czułość. Można zapisać dwa poziomy czułości i zmieniać je przyciskiem na grzbiecie myszki. Moim zdaniem warta swojej ceny - choć to akurat sprawa indywidualna, każdy dysponuje innym budżetem i nie musi się ze mną zgadzać, bo jest to stosunkowo droga myszka. Edit: Co do RAW to nie wiem, nie miałem z nią do czynienia. Moim zdaniem procesor w SENSEI odgrywa kluczową rolę więc z RAW może być różnie. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Rothgnaar Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 wielkie dzienki a czy to prawta ze po kazdej zmiania ustawien myszka automatycznie sie wyłącza i trzeba ja ponowanie podłączac do komputera ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rothgnaar 7 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 wielkie dzienki a czy to prawta ze po kazdej zmiania ustawien myszka automatycznie sie wyłącza i trzeba ja ponowanie podłączac do komputera ? Nigdy niczego takiego nie zauważyłem... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts